Un nou CUTREMUR, cu magnitudinea de 5.2, resimțit puternic de arădeni! Casele vechi au suferit avarii importante

cutremur Arad 1
Distribuie:
[ACTUALIZARE]

Un nou seism, de intensitate mică, a fost înregistrat în această dimineață.

„În ziua de 07 Iunie 2023 la ora 03:56:48 (ora locală a României) s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 8km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 22km E de Arad, 49km NE de Timisoara, 73km SE de Bekescsaba, 93km N de Resita.” – conform INFP. 

………………………………………………………..

Pământul s-a cutremurat din nou în această seară, iar epicentrul acestuia a fost tot pe raza comunei Frumușeni. „În ziua de 06 Iunie 2023 la ora 20:26:51 (ora locală a României) s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 6 km – a anunțat Institutul Național de Fizică a Pământului.

Seimul a fost urmat de două replici, din fericire mai slabe ca intensitate:

Captura de ecran 2023 06 07 010845 1

A căzut tencuiala cu cărămizi cu tot de pe imobilele istorice din municipiu… sunt pline rețelele sociale de fotografii, filmări și comentarii.

 

Echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Reprezentanții acestora au trimis până la această oră raportări despre efectele seismului, perceput de majoritatea arădenilor ca „un fenomen pe care nu l-au mai trăit până acum.”

Raportări în urma cutremurului – ora 21:30 – județul Arad:

„9 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopiei, Mărășești, Lucian Blaga, 6 Vânători, Vasile Alecsandri, iar în județ, în localitățile Păuliș și Ghioroc, unde au căzut două coșuri de fum.

Precizăm că nu sunt raportate victime.”

Raportări în urma cutremurului – ora 22:30.
  • 18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

„Pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopiei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției.”

De asemenea, Serviciile Voluntarele pentru Situații de Urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc, intervin pentru îndepărtarea efectelor negative în urma seismului.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte,  în timpul și după producerea unui seism: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur:

ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

 https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/” – sunt informațiile și sfaturile transmise de ISU Arad.

Pe primarul Aradului, Călin Bibarț, ceasul rău l-a prins simțindu-se bine la emisiunea sa „E marți, e Bibarț”

după care, în la fel de obișnuitu-i „rond de seară” s-a dus să bată câmpii pe străzile pe care a plouat cu moloz și cărămizi, dând vina pe (?!) proprietarii clădirilor care nu și-au consolidat imobilele și amenințându-i cu mărirea impozitelor!

…………………………………………………………………..

Articole asociate

[ACTUALIZARE 3] Val de cutremure în Crișana, cu epicentrul în Arad. După seismul de luni seara s-au înregistrat încă 11 mișcări tectonice – fenomen nemaiîntâlnit în această zonă

[ACTUALIZARE 2] Un NOU CUTREMUR de magnitudinea 5,7 și cu același epicentru – resimțit în Arad

Categorie: Știri
Etichete: cutremur, cutremur arad 5.2, frumuseni, ghioroc, ISU Arad, Paulis
Distribuie:
Articolul anterior
„PSD nu mai așteaptă după nimeni! Vom depune astăzi un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor!”
Articolul următor
Pereții „Municipalului”, fisurați de cutremur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD