Rețea de falsificatori, destructurată după 39 de percheziții: documente false pentru beneficii sociale

bărbat în cătușe
Distribuie:

 O rețea specializată în falsificarea documentelor de venit și de angajare a fost destructurată de autorități, în urma a 39 de percheziții desfășurate marți, în mai multe județe din țară și în București.


Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 1,8 milioane de lei.

 Potrivit Poliției Române, cele șase persoane, trei bărbați și o femeie din județul Vâlcea, precum și doi bărbați din județele Alba și Olt, ar fi obținut în mod fraudulos documente de venit sau de angajare false, pe care le-au folosit pentru a solicita indemnizații pentru creșterea copilului sau concedii medicale plătite. În realitate, persoanele în cauză nu desfășurau nicio activitate profesională și nu îndeplineau condițiile legale pentru a primi aceste beneficii.

 În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 72.500 de lei, 3.500 de euro, precum și mai multe bunuri cu valoare probatorie.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La operațiune au participat peste 200 de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, iar perchezițiile s-au desfășurat în județele Vâlcea, Argeș, Gorj, Olt, Alba, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București.

Autoritățile investighează în continuare amploarea rețelei și posibilele beneficii obținute ilegal de alți membri sau colaboratori.

Sursa: Digi24


Categorie: Național
Etichete: falsificatori, rețea
Distribuie:
Articolul anterior
S-a stins Liviu Tuduce, emblematicul director al Casei de Cultură Ineu și cetățean de onoare al orașului pentru activitatea sa din ultimii 50 de ani | PROGRAMUL FUNERARIILOR
Articolul următor
[ACTUALIZARE 8] Presa olandeză: „Comanda pentru furtul artefactelor dacice din ianuarie din Muzeul Drents provine din lumea interlopă română. Persoana care a comandat jaful ar vrea să folosească coiful și brățările de aur ca monedă de schimb pentru a ține un infractor român departe de închisoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie