A venit frigul peste ei… Boschetarii autocazați în fosta cazarmă din Gai și-au dat foc la „sufragerie” – ocazie cu care ne-au reamintit promisiunile autorităților [FOTO / VIDEO]

incendiu gai 3
Distribuie:

 

Boschetarii care își târăsc zilele prin fosta Unitate Militară din Gai au dat foc aseară la „mobilierul vegetal” și la gunoiul adunat într-unul dintre pavilioanele în care locuiesc… cum pot și ei – punând astfel „lumina” pe obiectivul care zace în paragină de aproape 10 ani și care, dacă promisiunile politicienilor s-ar fi concretizat, fix asta trebuia să devină: un complex care să înglobeze toate serviciile sociale prestate de stat pentru populație. În decembrie, 2010, Unitatea Militară din Gai a fost predată gratuit Primăriei Arad – moment la care,  „primarul Aradului, Gheorghe Falcă, opina  că are nevoie de trei sau patru ani pentru a finaliza reabilitarea unităţii militare din Gai şi a Cetăţii.”

Marți seara, la ora 19.00, ofițerul de presă al ISU Arad a anunțat că „Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale de stingere, 1 ofițer și 6 subofițeri pentru lichidarea unui incendiu la o clădire abandonată din fosta unitate militară din GAI. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii și la vegetației uscată din clădire,din afara clădirii, resturi vegetale, deșeuri. Incendiul a fost stins în aproximativ 1 oră. Cel mai probabil acesta a fost provocat de persoanele care se adăpostesc acolo. În urma incendiului nu au existat victime.”

Au existat, însă, proiecte și bani mulți pentru reabilitarea acelui spațiu foarte generos și bine poziționat din toate punctele de vedere.

În aprilie, 2016, printr-un comunicat de presă eram anunțați că:

„O firmă din București a câștigat licitația organizată de municipalitate pentru realizarea proiectului tehnic de modernizare a unității militare din Gai. Pentru serviciile de proiectare au participat la licitație 14 firme, iar câștigătoare a fost declarată SC DAT Constructive SRL, o societate din Capitală.

Prețul cel mai mic a fost decisiv. Firma bucureșteană s-a arătat dispusă să facă proiectul pentru un preț de aproape patru ori mai mic decât estimase municipalitatea. Astfel, ar urma să încaseze mai puțin de 150.000 de lei, în timp ce Primăria alocase pentru proiectare 578.467 de lei.

Proiectul tehnic trebuie să fie finalizat în 60 de zile, după care municipalitate poate lansa licitația pentru atribuirea lucrărilor, iar în vară șantierul ar urma să fie deschis în unitatea din Gai, unde se vor muta militarii din Cetatea Aradului.

Valoarea totală a lucrărilor ce vor fi executate în Gai este estimată la 8.000.000 de euro, finanțarea fiind asigurată prin bugetul local.

Acordul privind condițiile de transfer a cetății către municipalitate a fost încheiat în 2010, dar punerea în aplicare a fost tergiversată câțiva ani de către oficialii MApN. Una dintre condițiile eliberării cetății a fost ca militarii să primească o cazarmă „la cheie”.

 

Categorie: Știri
Etichete: boschetari arad, incendiu cazarma, ISU Arad, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
OKTOBERFEST – patru zile de băut bere „Ciuc” și dat cu ringhișpilul, pe terenul fostei „Tricoul Roșu”
Articolul următor
Caravana „Nu am făcut destul”, pentru testarea GRATUITĂ a cancerului la sân, ajunge sâmbătă la Semlac și duminică la Petriș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…