Acțiunile polițiștilor rutieri din zilele de vineri și sâmbătă s-au soldat cu 380 de sancțiuni contravenționale, aproape 20 de permise reținute și 4 dosare penale

actiunile politistilor rutieri 19 20 ianurie 2024 2 1
Distribuie:

RAZIE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI ȘI ALTE ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR ARĂDENI 

În perioada 19-20 ianuarie a.c., polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni, în municipiu și județ, având ca scop impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea fenomenului infracțional. Acțiunea coordonată de Serviciul Rutier s-a desfășurat în mediul rural și ulterior în mediul urban, în prima, respectiv a doua parte a zilei.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 380 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 101.500 de lei, dintre care 136 pentru depășirea vitezei legale.

Au fost reținute 18 permise și retrase 8 certificate de înmatriculare, fiind întocmite 4 dosare penale, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere: câte unul pentru conducere sub influența alcoolului, conducere sub influența substanțelor psihoactive, conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.La Sânatana, polițiștii orașului împreună cu cei ai orașelor Curtici și Chișineu Criș, au acționat în noaptea de 21/21 ianuarie a.c., în intervalul orar 22:00-02:00.

82 de persoane au fost legitimate și 58 de autoturisme verificate, fiind testate cu aparatele alcooltest și DrugTest, 31 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, valoare de aproximativ 12.500 de lei, fiind reținut un permis de conducere.


Împreună cu jandarmii arădeni, polițiștii orașului Chisineu-Criș au acționat pe timp de noapte, fiind legitimate 65 de persoane, verificate 55 de autoturisme și testate pentru consum de alcool și droguri, 42.

Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 11.300 de lei.


actiunile politistilor rutieri 19 20 ianurie 2024


În zona de competență a Poliției municipiului Arad, zona rurală, activitățile s-au desfășurat în seara zilei de vineri, 19 ianuarie a.c..

Polițiștii Biroului Rutier, împreună cu cei ai secțiilor urbane și rurale de poliție, au legitimat 44 de persoane și verificat 27 de autoturisme. 30 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de aproximativ 11.400 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.


Tot în seara zilei de 20 ianuarie a.c., polițiștii orașului Lipova și ai Secției 7 Rurală Lipova, împreună cu jandarmi arădeni, au legitimat 63 de persoane și au verificat 54 de persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.450 de lei. A fost retras un certificat de înmatriculare.Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, conducătorilor auto le-a fost recomandat să circule cu prudență și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

Totodată, li s-au adus la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare în luna iulie 2023, conform cărora, o persoană fără permis, sub influența alcoolului și/sau drogurilor, care, în timp ce conduce un vehicul, accidentează mortal o persoană, va executa pedeapsa în regim de detenție.

Acțiunile polițiștilor continuă și azi, atât în municipiu cât și în județ.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: Acțiunile polițiștilor rutieri, dosare penale, sanctiuni contraventionale, soferi, trafic Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Lecții de actorie cu Zoltan Lovas și Roxana Sabău, la Academia de teatru ZoRo
Articolul următor
[CRITIC GUEST] Marian Oprea: „Imaginația se plimbă goală pe tocuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie