Actorilor politici din conducerea Consiliului Județean Arad le-au fugit fanii… așa că se laudă singuri cu reușite colective

cjarad
Distribuie:
[COMUNICATE DE PRESĂ]
Ionel Bulbuc: „Lucrăm la un proiect de peste 2,5 milioane de euro pentru modernizarea Muzeului Arad!”

Consiliul Județean își propune să schimbe și… aerul din Muzeu, din sălile unde nu s-au mai făcut lucrări majore de renovare și modernizare de peste o jumătate de secol!

Consiliul Județean are în lucru un proiect de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru modernizarea spațiilor din Palatul Cultural, unde funcționează Complexul Muzeal Arad. Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a precizat că, așa cum se întâmplă și în cazul altor proiecte consistente, instituția va căuta cu prioritate surse de finanțare europeană pentru Muzeu, ca efortul financiar al Consiliului Județean să nu fie atât de mare.

Conform documentației, care propune costurile estimative ale investiției, valoarea totală a lucrării se ridică la 12,8 milioane de lei,

iar durata de execuție va fi de 12 luni de la demararea efectivă a lucrărilor.
Pentru că obținerea avizelor de securitate împotriva incendiilor este condiționată de realizarea unei instalații complexe de detectare a fumului, având în vedere că este vorba despre exponate de patrimoniu, investiția va reglementa și acest aspect.
De asemenea, se va reface parchetul din lemn masiv al sălilor de expoziții, toți pereții vor fi retencuiți, se recondiționează toate ușile interioare, se montează tavan casetat în toate spațiile de la parter si etaj.
Pentru persoanele cu dizabilități care vizitează muzeul, se montează un lift. Alte lucrări cuprind refacerea instalațiilor sanitare, cu realizarea unei instalații de apă caldă, refacerea instalațiilor termice, refacerea instalației de hidranți interiori, realizarea unei instalații de ventilație-climatizare, refacerea instalației electrice de iluminat, prize, de protecție, alimentare consumatori climatizare/ventilație, realizarea unei instalații de iluminat de securitate.

Bulbuc

„Muzeul este instituția emblematică a culturii arădene și ocupă jumătate din clădirea Palatului Cultural. Pe lângă toate celelalte proiecte prin care vom dezvolta secții muzeale noi, în diferite puncte din municipiu și județ, căutăm acum sursă de finanțare, din fonduri europene sau naționale, ca toate spațiile din Palatul Cultural care sunt folosite de Muzeu să fie modernizate. De aproximativ 50 de ani aici nu s-a mai făcut o asemenea lucrare. Noi avem curajul să o începem, să căutăm banii necesari și să schimbăm aerul din muzeu, un aer care astăzi încă mai amintește de expozițiile permanente organizate aici înaintea Revoluției. Muzeul are nevoie de o respirație nouă și la asta am început noi să lucrăm, cu atât mai mult cu cât, după reexpunerea tripticului Feszty, noi am creat aici un reper cultural internațional”, a declarat Ionel Bulbuc.

23 de milioane pentru drumuri

Anual, Consiliul județean atribuie sume însemnate pentru întreținerea drumurilor județene și comunale, scopul fiind asigurarea condițiilor sigure și facile de trafic rutier, dar și ca urmare a unei strategii de dezvoltare uniformă a județului.

În anul 2023, suma de 23.009.000 lei va fi utilizată doar pentru drumurile județene. Acești bani provin din sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată, aferente Consiliului Județean.

„Drumurile județene reprezintă un reper de dezvoltare, înseamnă mobilitate a forței de muncă, capacitatea de a atrage investitori și implicit de a oferi fiecărei zone a județului Arad șansa de a se dezvolta, de a crește standardul de viață a locuitorilor. E normal să direcționăm această sumă spre drumurile județene, pentru modernizarea și întreținerea acestora”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Categorie: Politice
Etichete: Complexul Muzeal Arad, Consiliul Judetean Arad, drumuri arad, ionel bulbuc, Răzvan Cadar, tripticul Feszty
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Culturii Naționale. Recital de poezie și proiecția unui film, la Cinematograful „Arta“ 
Articolul următor
ATENȚIE! Începând din 16 ianuarie, biletele de tramvai modelul vechi cu compostare nu mai pot fi utilizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…