[ACTUALIZARE 2] Evaluare Națională 2022 – BAREM la MATEMATICĂ

en2022 matematica
Distribuie:
[ACTUALIZARE 2] (ora 15.30)
Baremul la matematică la Evaluarea Națională 2022 a fost publicat de Ministerul Educației

barem mate1

barem mate 2

Incidente izolate

La proba de matematică au fost raportate trei incidente la nivel național, astfel trei elevi au fost eliminați din examen. Doi dintre aceștia aveau asupra lor „copiuțe”, iar unul a încercat să folosească telefonul mobil.

Declarațiile ministrului Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă, după proba de astăzi

„Subiectele pentru proba de astăzi au fost concepute astfel încât se poată fi verificate șase competențe generale. Acestea sunt de la simplu la complex, nivel cognitiv din ce în ce mai ridicat.

„Prima a fost aceea de identificare a unor date și informații, cea de-a doua competență a fost aceea de utilizare, este vorba de reguli și algoritmi de calcul. A treia competențe este competența de aplicare, mai exact aplicarea acelor reguli de calcul a fost verificată. A patra competentă este cea a exprimării în limbaj matematic. A cincea competență este la analize și interpretări, iar a șasea competență, cea mai complexă, este de modelare și transferare în alte situații. Altfel spus, este vorba de a ști, a utiliza, a acționa și în cele trei niveluri de competențe testate astăzi.

Cu alte cuvinte, aceste lucruri s-au reflectat în barem și au fost atent formulate subiectele astfel încât să avem clar delimitate pragurile estimate pentru obținerea notei cinci, pentru obținerea notei șapte, pentru obținerea note 8.50, 9.50 și pentru 10 au fost într-adevăr subiecte care în opinia colegilor care au realizat aceste subiecte vor fi făcute de acei elevi care într-adevăr sunt buni la matematică și trebuie să le fie recunoscut acel merit”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

***
[ACTUALIZARE 1] (ora 11.30): Evaluare Națională 2022 – SUBIECTELE la MATEMATICĂ
Elevii de la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta numărul 2 cu subiecte la Matematică. 

La subiectul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al II-lea au fost tot 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. Cu grad de dificultate a fost subiectul al III-lea.

Timpul de rezolvare a fost de 120 de minute.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii astăzi, 16 iunie 2022, la Matematică:
Baremele de notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00.
***
Joi, 16 iunie, are loc proba scrisă la Matematică de la Evaluarea Națională 2022, potrivit calendarului oficial al examenului. Sunt așteptați la această probă peste 150 de mii de elevi.
Metoda de organizare

Metoda de organizare de la proba de Limba română va fi aplicată și la această etapă. Candidații vor așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8:30 – 9:00, candidații vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei. Începând cu ora 9:00, candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă.

Candidații vor completa caseta de identificare (în maximum 15 de minute), iar asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

Apoi primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Acestea se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale. Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru și instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți.

Completarea răspunsurilor

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. La figuri sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră.

Este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Subiectele vor fi publicate de Ministerul Educației după ora 11:00

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 2] Baremul de corectare pentru proba de Limba Română la Evaluarea Națională 2022

 

Categorie: Știri
Etichete: absolvenți clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2022, proba la matematică
Distribuie:
Articolul anterior
Concursuri de frumusețe organizate de echipa MISS ARAD în această vară, în mai multe orașe ale județului
Articolul următor
Tichetul social, ca tichetul social… dar dosarul cu șină e important. Drumurile pe la instituții să obțină adeverințe, copii după acte și alte „chichițe” îi vor costa pe beneficiari aproximativ valoarea „ajutorului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie