[ACTUALIZARE 2] PETIȚIE întocmită de locuitorii de pe STRADA PODGORIEI, în urma EXPLOZIEI care a lăsat Aradul fără APĂ: „Solicităm MODIFICAREA TRASEULUI MAGISTRALEI, vechi de 45 de ani!” [FOTO / VIDEO]

podgoriei colaj
Distribuie:

 

O PETIȚIE întocmită de locuitorii străzii Podgoriei a fost înregistrată, depusă la Primăria Municipiului Arad și la Compania de Apă (aflată sub tutela Consiliului Județean Arad) și postată pe site-ul petitieonline. Plângerea către autorități e intitulată „Deviatie magistrală de apă, inlocuire magistrală veche de apă, refacere strada Podgoriei, ARAD” și pornește de la evenimentul din noaptea de vineri spre sâmbătă 29 ianuarie, care a lăsat cea mai mare parte a locuitorilor Aradului fără apă vreme de câteva ore.
„Drama urbană” prin care trec locuitorii de pe strada Podgoriei (Cartier Micălaca, zona veche, paralelă cu „Lipovei” și „Calea Radnei” – vezi mai jos harta conformă cu Google) este, credem noi, una menită să atragă atenția oricărui arădean – pentru ceea ce se întâmplă pe acea stradă nu este, din păcate, un „eveniment izolat” în acest oraș – ci o fatalitate cu care ne confruntăm zi-de-zi… în orice cartier am locui: LIPSA UNUI PLAN URBANISTIC GENERAL fiind cauza-primă a acestui gen de 
știri cu frecvență cotidiană în Arad

Iată o filmare de doar câteva secunde, încă neapărută în media, imediat după momentul exploziei:

 

PETIȚIA POATE FI ACCESATĂ / SEMNATĂ PORNIND DE LA UN CLICK PE ACEST LINK

Iată textul integral al acesteia:

„În urma exploziei produse în noaptea de 28/29.01.2020 la magistrala de apă care traversează strada Podgoriei și ca urmare a consecințelor negative rezultate în urma acestei avarii, pentru prevenirea unor alte incidente similare, locuitorii de pe strada Podgoriei solicităm modificarea traseului acestei magistrale sau dacă nu este posibil, înlocuirea în regim de urgență a acestei magistrale care din informațiile noastre este veche de 45 ani, mai exact din anul 1975.

Pagubele produse în urma acestei avarii s-au soldat cu inundatii de terenuri, garaje, gospodării, așa după cum se poate vedea in unele poze atașate.

În urmă cu 4 ani de zile, această magistrala s-a mai spart la interesecția străzilor Podgoriei cu Constanței.

Această magistrală de apă care are un diametru de 1200 mm, subtraversează în unele porțiuni de pe strada Podgoriei si terenurile sau proprietățile private.

Având în vedere că această stradă este îngustă (5.5 metri), ce s-ar întâmpla dacă ar apare o avarie pe stradă între 2 case construite?  De data aceasta, avaria s-a produs într-o zonă unde era un teren liber.

Solicităm Primăriei Arad și Companiei de Apă Arad să ne comunice:

– cauza avariei

– data punerii în funcțiune a acestei magistrale de apă și termenul de garanție al acestei lucrări

– data și măsurile pe care intenționează să fie luate în viitor pentru înlocuirea magistralei vechi sau devierea acestei magistrale pe alt traseu

– măsurile care se vor lua pentru aducerea carosabilului la starea inițială

– măsurile care se vor lua pentru prevenirea unor noi avarii

Formulăm prezenta cerere în baza legii nr. 544/2001, art. 2, 5, 6-9.

Ne justificăm prezentul demers prin faptul că semnatarii petiției avem calitatea de proprietari ai imobilelor situate în imediata vecinătate a magistralei de apă, iar o eventuală nouă avarie ar putea produce consecințe grave pentru bunurile noastre.

De asemenea, având în vedere că strada Podgoriei este îngustă, vă solicităm să modificați hidrantul de pe strada Podgoriei nr. 40, dar și pe celelalte și să le faceți subterane.

Totodată, față de împrejurarea potrivit căreia magistrala de apă pe care o administrați a fost montată fără respectarea limitelor de vecinătate, ajungându-se ca acestea să traverseze curți limitrofe străzii Podgoriei, vă solicităm să demerați de urgență lucrările necesare pentru relocarea acesteia exclusiv pe domeniul public.

Solicităm de asemenea Primăriei Mun. Arad și asfaltarea străzii Podgoriei și introducerea iluminatului public pe această stradă. Nu cred că este normal să plătim impozite ca si ceilalți locuitori ai cartierului Micălaca și să nu beneficiem de aceleași condiții civilizate !

Așteptăm răspunsul Companiei de Apă Arad !

Așteptăm răspunsul Primăriei Mun. Arad !”

podgoriei strada

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (29 ianuarie, 2020) „Nu aveți apă, așa-i?… Tot orașul n-are apă!” O defecțiune la TERMOCENTRALA 2 a lăsat arădenii fără „sursa vieții”… și nu se știe când acest lucru se va remedia

Municipiul a rămas toată noaptea fără apă, explicația dispecerului Companiei de Apă Arad fiind că „la termocentrala 2 a avut loc o avarie”. Mii de apeluri telefonice s-au înregistrat toată noaptea la postul telefonic al CAA. 

„Am sunat la Compania de apă canal și mi-a răspuns un domn foarte amabil și grăbit: Nu aveți apă așa-i? Tot orașul nu are apă…. no, m-am liniștit. Săracul de el, se auzeau cum sunau telefoanele în timp ce vorbea cu mine… concluzia este că la termocentrala 2 a avut loc o avarie. Am întrebat dacă pe dimineață se remediază, iar omul a fost foarte sincer (apreciez): NU ȘTIU!” – a povestit o arădeancă pe facebook.

Contactați telefonic, cei de la dispeceratul Companiei de Apă Arad, au confirmat oficial că „nu este presiune la apă în tot orașul”, iar din discuțiile cu cei de la dispecerat s-a aflat că este vorba de  o „avarie majoră”.

Cei mai afectați de avarie sunt cei cu centrale proprii de încălzire a apei, deoarece nu au nici apă menajeră caldă.

Pentru mai multe informații, sunați la nr. de tel.: 0257 270 843.

………………………………………………

[ACTUALIZARE] Compania de Apă: „O AVARIE la o magistrală cu diametrul de 1200 mm din beton precomprimat, pe strada Podgoriei” a fost CAUZA „penei de apă” de azi-noapte

La primele ore ale dimineții, în cartiere – Aurel Vlaicu, Micălaca, Alfa – a reînceput să curgă apa de la robinetele arădenilor, defecțiunea fiind remediată parțial – însă presiunea acesteia este mică.

……………………………………………….

ACTUALIZARE 2 (ora 9.25)

COMUNICAT DE PRESĂ

„Compania de Apă Arad anunță că în cursul nopții s-a intervenit pentru localizarea unei avarii la o magistrală cu diametrul de 1200 mm din beton precomprimat, pe strada Podgoriei, tronsonul cuprins între străzile Constanței și Prutului.  In jurul orei 4, imediat după localizarea avariei, furnizarea apei potabile a fost reluată la presiune normală.
Pe timpul remedierii avariei, populația nu va fi afectată. Compania de Apa Arad cere scuze abonaților pentru disconfortul creat.”

compania de apa

 

Categorie: Știri
Etichete: aradul fara apa, compania de apa, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cât de PROST este un POPOR?
Articolul următor
Micii judoka de la CSM Arad s-au remarcat PE TATAMI, la Vârseţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie