[ACTUALIZARE 3] Literatura bate procuratura! Faceți cunoștință cu Moș Ene, zis Martalogu` – o PIESĂ-CHEIE din dosarul în care Ovidiu Palcu S-A LEGAT SINGUR… ca să aibă Nașu` ce dezlega!

palcu - ene martalogu
Distribuie:

După cum îi știm noi pe anchetatorii arădeni – pe polițiști, pe magistrați, pe șefii acestora – Dosarul „Palcu & balastiera de la Horia”, așa incitant, plin de probe și conexiuni ușor de documentat (de ce nu?, propulsor de carieră), GATA FĂCUT cum e, nu va declanșa nicio „rezolvare urgentă a situației”, nicio „demantelare a mafiei economice din Arad”, nicio „anihilare a unei rețele”… și probabil nu se va soluționa nici măcar cu o condamnare cu suspendare.
Discutăm, în fond, despre o „manevră politică” (vorba lu` Mișu Moacă), despe o clasică fabricare a unui dosar-maimuță având ca scop pragmatic terminarea carierei politice a lui Ovidiu Palcu (a INTECO HOLDING NU – pentru că ea produce bani pentru clasa politică de la putere) și punerea pe „modul supraviețuire” a ziarului „Glasul lui Ovidiu Palcu”, cunoscut oamenilor care habar n-au ca și „Glasul Aradului”.

De ce zicem că dosarul este GATA FĂCUT? Pentru că Ovidiu Palcu însuși și l-a întocmit!

– respectiv, el însuși l-a pornit, printr-o plângere penală formulată împotriva fraților de pe proprietatea cărora fura la greu. Anul trecut, în octombrie, tocmai când îi expirase autorizația de mediu (și era conștient că o alta nu va mai primi!), implicit dreptul de a exploata terenul din jurul stației de betoane de la Horia… a intrat isteric în Parchet, ca la el acasă, s-a dus cu plângerea-n mână și a făcut circ, în cunoscuta-i manieră… exact unde și la cine nu trebuie s-a dus. A fost îndrumat (politicos, ironic și procedural) la nașu-so (știe toată lumea cine-i Nașu`, nu?!) sau „economic” și s-a dus (fraierul) la „economic”…
A nimerit la una care habar n-avea „cine-i Palcu ăsta? La câți de Palcu-s pe-aici… despre toți zice lumea că-s rude, dar când îi întrebi personal, niciunul nu recunoaște!” sau cel puțin asta a lăsat să pară. 
În continuarea (firească, pentru cine cunoaște acest gen de oameni) ideilor tâmpite care-i vin pe chelie omului obsedat de propria-i putere, Ovidiu al nostru s-a apucat s-o spurce pe Viorica Graur, directoarea Gărzii de Mediu Arad la el în ziar – asta nu înainte de a-i agresa, și nu doar verbal, pe comisarii trimiși de aceasta în control.
De mai multe ori!

Doamna procuror n-a avut decât să trimită niște (2-3, că nu-i cine știe ce „muncă complexă” acolo) oameni, cu ordine cu tot, să facă cercetările în dosar și… iaca dosarul împotriva lui Palcu, pornind de la propria sa plângere!

Ei bine, după ce și-a tras aceste două gloanțe în fiecare picior, te-ai fi așteptat să nu mai poată să umble. Pe naiba: și-a mai tras unul și-n gât!

În incredibil de cretinul articol pe care l-a publicat chiar în ziua „eliberării de îndată” semnat de de Adrian Cotuna și apărut sub titlul „Încep să apară dovezi cu adevărații vinovați în dosarul Balastierei de la Horia” (07.04.2023  18:57 –  18209 de vizualizări la data curentă) încalcă TOATE DISPOZIȚIILE care i s-au fixat de către procuror la pachet cu „de îndată”-le”: divulgă numele martorilor, se antepronunță în dosar… „se-ncoardă, ca la Bocsig” – cum face el… și ar fi de apreciat oleacă dacă o făcea în nume propriu: când spargi un birt, o bați pe bărmăniță, înjuri poliția și conduci beat până acasă, nu dai vina pe Adrian Cotuna, bro… ești prost?!

Ovidiu Palcu are o grămadă de de-ăștia, care-i semnează porcăriile și-s bucuroși s-o facă până la adânci bătrânețe… și iată-l de exemplu pe Moș ENE, zis Martalogu’

– un fel de „Voicu Sida pe partea de underground financiar”, dar la alt nivel… Marlalogu e literatură!

„Tovarășul de faptă” împreună cu care a fost săltat „padrone” al nost` se trage de pe la Curtea de Argeș. La el în presă, Ovidiu Palcu vrea să pară un fel de Robin Hood varianta secolului nostru – povestea vieții sale recomandându-l ca atare. „În urmă cu mulți ani de zile când acest Robin Hood cutreiera Țara Românească, l-a întâlnit pe Martalogu’, iar de atunci și până în prezent au haiducit împreună. Primele transporturi de lemne furate, primele tunuri împreună le-au dat” – aflăm de prin partea locului chestii pe care doamna procuror (sub acoperire sau nu… nu ne interesează) s-ar putea să nu le știe, chiar dacă ar trebui s-o intereseze.
Actualmente, pe așa-zisa Stradă Paris și Sebiș, unde au și descins polițiștii SICE, la adresa pe care sunt înregistrate zeci de firme-fantomă, construită peste un fost cimitir evreiesc (scandal vechi… nici balast n-a mai rămas din mormintele alea) de către Ovidiu Palcu pentru „oameni săraci” cică, în baza „zeciuielii” pe care o respectă „ca orice bun creștin combinat cu Robin Hood de la Bocsig”, locuiesc aproape exclusiv „oameni săraci din Curtea de Argeș” – ca Ene Alexandru.

ENE ALEXANDRU DĂNUȚ este un apropiat al omului de afaceri OVIDIU PALCU, de vreo 20 de ani… este o creație a sa, practic, „boschetul din spatele boscheților”.

Tehnic, pe partea de criminalitate economică, scheme, firme-caracatiță și de astea, lucrurile stau cam așa: Ene la vârsta de 72 de ani apare ca acționar la 5 companii și administrator la 4 dintre acestea, conform datelor de pe www.termene.ro. Este vorba despre companiile de mai jos:

ene

Restaurantul Nolio este al omului de afaceri OVIDIU PALCU, compania având sediul în localitatea Horia, județul Arad. Martalogu` maxim dacă a mâncat o dată acolo, când era deschis.

Prezent Info Service SRL cu sediul în municipiul Arad, are ca și obiect de activitate codul CAEN 5813-Activități de editare a ziarelor.
Adică, cum ar veni, Ene e fost patron la „Glasul”, iar ziariștii ăia erau angajați pe Balastieră!
Tot conform aceluiași site apare ca și acționar HENȚ MOISE RAUL, un fost sau actual angajat sau colaborator a lui OVIDIU PALCU.

Ai rămâne șocat când dai un search pe Google și constați că firma lui moș Ene apare pe site-uri din… UCRAINA! Cine din sătucul nostru a avut mari afaceri pe acolo înainte să înceapă războiul? ” – ne provoacă curiozitatea cineva și uite:

ene1

 

Despre Leader Monolit 2012 SRL, nu sunt prea multe de zis, decât faptul că, un mare om de afaceri din Arad, acum mulți ani de zile și-a început afacerile în Sebiș, unde compania își are sediul.

Despre Crisco Company SRL și Machinlemn SRL știm doar că au avut obiect de activitate comerțul cu material lemnos, și aceste firme fiind în prezent radiate (adică sunt de pe vremea când furau lemne cu camioneta).

ENE ALEXANDRU DĂNUȚ a avut o companie și la vecinii nostri din Ungaria

Compania EXPERT CONSTRUCT KFT, cu sediul 5435 Martfű, Lander Jenő, utca 35, Ungaria, cod fiscal HU 23311394, iar conform datelor de pe site-urile din Ungaria are ca și obiect principal de activitate Construcția de Drumuri și Autostrăzi, dar compania a avut un singur contract, iar apoi a fost radiată (ghici!) cu Palcu Apple Production SRL al cărei administrator și asociat unic este PALCU TEODOR NICOLAE, nimeni altul decât fratele omului de afaceri OVIDIU PALCU. Evident că Moș Ene nu a construit drumuri și autostrăzi pentru fratele lui OVIDIU PALCU, mai ales că Palcu Apple Production SRL are obiectul de activitate „Cultivarea arbuștilor fructiferi, căpșunilor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi.”

Mai multe despre încrengătura asta, pe care chiar credem că merită – fie și de dragul literaturii de înaltă calitate conținute în epica sa – să fie descâlcită, depind de evenimentele care urmeză… așa încât dați vina pe ele, nu pe noi, dacă vom continua.

………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (7 aprilie, 2023) Ovidiu Palcu a fost dus la procuror după o noapte petrecută în AREST. Va fi cercetat, în continuare, sub CONTROL JUDICIAR

ovidiu palcu

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, care instrumentează dosarul de evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligațiilor de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială care-l are ca și „cap de afiș” pe omul de afaceri Ovidiu Palcu a stabilit ca cercetările să continue asupra celor doi (aproape) inculpați în stare de control judiciar, cel puțin următoarele 60 de zile.

Am fost acolo dis-de-dimineață, când a venit duba cu el de pe arestul poliției Timiș…

ne așteptam să vedem puhoi de ziariști… nimeni-nimic!
Ovidiu Palcu nu-i vreun fraier… vreun „nimeni social” la care să-i dai flit în cel mai de cumpănă moment al carierei (dacă nu al vieții) sale – indiferent că „ții cu el”, „ești dușmanul lui”, ai scris pro, contra sau n-ai scris deloc despre el: n-are voie să nu fie presă când un milionar, cu legături politice, economice, cu contracte publice majore, cu ziar propriu, cu trei sferturi dintre „combinatorii” din Arad, de la Gheorghe Falcă la Ene Alexandru având obligații la el… când un milionar AUTOEXPUS ca Ovidiu Palcu, zic, e coborât din dubă și dus la Parchet, n-ai voie să nu fii acolo!
Că… ce?! Că a fost frig?!
I-am zis toate astea și neveste-sii… care inițial s-a luat de mine că „de ce-s acolo”, după care a înțeles – așa cum și plănuisem c-o să se-ntâmple încă de ieri.
Vreau să-i pun o singură întrebare – orice om în cătușe are dreptul – uneori, nevoia – să răspundă la o întrebare pe care publicul i-o cere: CINE CREZI CĂ „TE-A FĂCUT?” – i-am zis.
Și i-am zis și „cine l-a făcut”… să nu se mai chinuie să cheltuiască bani aiurea.

Asta am și făcut:

 

În cursul zilei de joi, 6 aprilie, după reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Ovidiu Palcu, în baza prevederilor Legii 544 privind liberul acces la informațiile publice am solicitat clarificări de la Agenția pentru Protecția Mediului Arad cu raportare la

1) poziția omului de afaceri astfel cum a fost formulată în articolul Clarificări în privința activității din zona Balastierei de la Horia și a perchezițiilor aduse de patronul INTECO HOLDING în articolul https://www.glsa.ro/clarificari-in-privinta-activitatii-din-zona-balastierei-de-la-horia-si-a-perchezitiilor-din-aceasta-dimineata/ și 2) Cercetările penale față de reprezentanții legali ai SC INTECO HOLDING SRL și BALASTIERA HORIA SRL, cu privire la comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligațiilor de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială. Astfel, am solicitat să ni comunice dacă SC INTECO HOLDING SRL și BALASTIERA HORIA SRL dețin autorizații de mediu valabile sau în ce perioadă acestea au avut valabilitate.

Răspunsul APM Arad:

apm inteco

apm inteco1
……………………………………………………………
[ACTUALIZARE 1] (6 aprilie, 2023 – ora 16.30) Ovidiu Palcu – reținut pentru 24 de ore, împreună cu „administratorul-fantomă” al balastierei de la Horia. Vezi și poziția sa raportată la acuzațiile grave care i se aduc

 

Mai multe persoane au fost aduse la audieri după perchezițiile efectuate dimineață la balastiera de la Horia, la alte puncte de lucru ale aceleiași firme și la domiciliul unui bărbat din Sebiș (Ene Alexandru, 72 de ani, pe strada Paris într-o casă pe care i-a făcut-o cadou Ovidiu Palcu – revenim mâine cu amănunte legate de lunga relație a acestora).
Tot reținut pentru 24 de ore este și administratorul din acte al firmei Balastiera Horia SRL, Ene Alexandru.

Omul de afaceri a fost reținut prin ordonanță eliberată de polițiști și avizată de procuror pentru 24 de ore – act care va expira mâine dimineața, la ora 9.00. După încheierea audierilor de la Parchet (care, până la ora 16.00, nu se terminaseră), patronul INTECO HOLDING își va petrece noaptea într-un arest.

Procurorul de caz nu a stabilit încă dacă îi va solicita Judecătorului de Drepturi și Libertăți arestarea pentru 30 de zile a inculpatului sau continuarea anchetei și a procesului sub control judiciar.

A fost emis și un comunicat de presă din partea P.T.A., iar Palcu, la rândul său, și-a prezentat poziția publică în ziarul pe care îl patronează.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul  de  Informare  şi  Relații Publice din  cadrul Parchetului de pe  lângă Tribunalul  Arad este împuternicit să aducă la cunoştința opiniei publice următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se desfășoară cercetări penale față de  reprezentanții legali ai unei societăți comerciale,  cu privire la comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire,  încălcarea obligațiilor de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2020-2021 suspecţii au exploatat 1.094.394 tone agregate minerale fără a deține permis,

autorizație de mediu, respectiv aviz sau autorizație de gospodărire a apelor, de pe un teren aflat în extravilanul loc.Horia, com.Vladimirescu, jud.Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creându-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638 lei, la care se adaugă un prejudiciu rezultat din neplata redevenţelor, în sumă de 167.995, 958 euro.

În cauză organele de cercetare penală din cadrul IPJ ARAD-SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINATĂŢII ECONOMICE au administrat un probatoriu complex, au desfășurat un număr de 6 percheziții domiciliare, activitățile de urmărire penală fiind sprijinite de UTAI Timișoara-BIROUL DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR ARAD, SERVICIUL OPERAŢIUNI SPECIALE ARAD, SERVICIUL ACŢIUNI SPECIALE ARAD.

Ovidiu Palcu și-a publicat în ziarul Glasul Aradului, al cărui proprietar este, punctul de vedere în cazul care-l vizează:

ovidiu palcu

Clarificări în privința activității din zona Balastierei de la Horia și a perchezițiilor din această dimineață

În jur de șase percheziții au avut loc în această dimineață și au vizat activitatea din zona Balastierei de la Horia. Persoana de la care au pornit perchezițiile este Emanuel Suciu, în calitate de denunțător și Valentin Sîrbu, dintr-o calitate ceva mai „specială”, aceea de denunțător martor.

Așadar, denunțătorii Emanuel Suciu și Valentin Sîrbu au întocmit un denunț în cadrul exploatării minerale din zona Balastierei Horia, în sensul că s-ar fi exploatat ilegal balast.

Din acte, pe care le puteți vedea în atașamentul articolului, reiese însă cât se poate de clar că terenul de lângă Balastiera de la Horia dispune atât de autorizație de Mediu, cât și de permis de exploatare.

După ce terenul a devenit însă proprietatea lui Suciu Emanuel, denunțătorul, în aceeași persoană, a exploatat ilegal, iar apoi a acoperit locul cu moloz, ceea ce se poate observa și din fotografii.

Trebuie spus că inițial, terenul i-a aparținut lui Sîrbu Valentin, după care a fost vândut lui Suciu Emanuel. În perioada în care proprietar era Sîrbu, s-au făcut, de asemenea, excavări de balast.

În concluzie, din terenul de lângă balastiera de la Horia s-a excavat balast atât în perioada lui Sîrbu Valentin, cât și în perioada în care a fost deținut de Suciu Emanuel, după cum se poate observa din fotografii.

Terenul de lângă balastieră i-a aparținut inițial lui Teodor Palcu, fratele lui Ovidiu Palcu. Terenul a fost vândut lui Sîrbu Valentin, care, după cum am mai precizat, l-a vândut ulterior lui Suciu Emanuel.

Intenția ultimilor doi cumpărători a fost aceea de a exploata balast și de a acoperi locul cu moloz, după cum se poate observa din fotografii.

balastiera horia14 884x500 1

IPJ ARAD – ora 18.30:

„În urma perchezițiilor desfășurate astăzi, 6 aprilie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost ridicate bunuri și documente cu valoare probatorie.

În urma audierilor, au fost reținuți doi bărbați, de 47 și 72 de ani.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Perchezițiile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Arad.”

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (6 aprilie, 2023 – ora 8.20) Percheziții ale polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Arad la o societate care exploatează BALAST. Prejudiciul cauzat – 4.000.000 de lei

Polițiștii de la SICE Arad au descins în această dimineață la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu, la sediul firmei acestuia, Inteco Holding, la domiciliului unui bărbat din Sebiș, la punctele de lucru ale firmei sale, la stația de betoane de la ieșirea din Horia spre Șiria și la balastiera de unde se exploatează, de ani de zile, „activități miniere fără permis sau licență”.

[COMUNICAT DE PRESĂ]
PERCHEZIȚII ÎNTR-UN CAZ DE EVAZIUNE FISCALĂ, ÎN DOMENIUL EXPLOATĂRII RESURSELOR MINERALE

În această dimineață, 6 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 6 percheziții.

Activitățile sunt desfășurate la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Biroul de presă al Poliției Române

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: balastiere arad, desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență, Dosarul „Palcu & balastiera de la Horia”, Ene Alexandru, ENE ALEXANDRU DĂNUȚ, evaziune fiscala, Inteco Holding, Ovidiu Palcu, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Naționalul timișorean va prezenta spectacolul HAMLET în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”
Articolul următor
Incendiu la Școala Generală din Socodor. Personalul și elevii s-au autoevacuat
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tinu licitatie

Numele lui Gheorghe Seculici, târât într-un scandal de corupție privind licitația pe cateringul Spitalului Județean din Timișoara. Ascultă cum voia să-l convingă Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț Brăila, pe Florentin Alexa (Tinu de la Marem) să se retragă din „schemă”. Acesta a înregistrat tot

  Cotidianul bănățean VOCEA TIMIȘULUI a publicat astăzi o investigație de presă pornind de la informația că Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara „Pius Brînzeu” este în atenția autorităților judiciare…