[ACTUALIZARE 3] „Recolta” DIICOT ca urmare a RAZIILOR la dealeri de droguri din Arad, Sântana și Felnac. Doi băieți și două fete au fost ARESTAȚI

parchet
Distribuie:
UPDATE (28 septembrie, 2023): PERCHEZIȚII ÎN ARAD, LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DE MARE RISC ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, FĂRĂ DREPT

În urma celor 13 percheziții efectuate, la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, 4 persoane au fost reținute pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și complicitate la trafic de droguri de risc. Ulterior, la data de 27 septembrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre reținuți și arestarea la domiciliu pentru cel de-al patrulea, soluție admisă de către instanță.


De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 201,94 grame de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), 110 grame de canabis (drog de risc), 4,81 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), două cântare electronice, 3 dispozitive de mărunţire tip râşniţă, 3.102 lei şi 50 de euro.

Reamintim că, în perioada iunie – septembrie 2023, în județul Arad, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional, specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatori din județ, de droguri de risc (canabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al IPJ Arad 


Solutia pe scurt, CONFORM portaljust.ro:

În baza art. 226, raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3, art. 223 alin. 2, art. 218 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 157D/P/2023 şi, în consecinţă: Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: 1) Luca Emanuel Florin; 2) Pintilie Georgiana Cristina; 3) Farago Marwin Roberto, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 septembrie 2023, până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Petrean Andrada Dariana, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 septembrie 2023, până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei Petrean Andrada Dariana obligaţia de a nu părăsi imobilul, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, impune inculpatei Petrean Andrada Dariana următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; – să nu comunice nici direct, nici indirect, pe nici o cale, cu inculpaţii Luca Emanuel Florin, Pintilie Georgiana Cristina şi Farago Marwin Roberto.
În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei Petrean Andrada Dariana că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 680 lei, reprezentând onorarii avocaţi din oficiu, din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27 septembrie 2023, ora 14:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  124/2023  27.09.2023


[ACTUALIZARE 2] (27 septembrie, 2023) PATRU arădeni din cei TREISPREZECE „călcați” de DIICOT ieri  au fost duși în fața judecătorului pentru drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Cu toții au fost arestați – trei în arestul poliției și unul la domiciliu. 

diicot arad1


La nivel național, DIICOT – Structura Centrală – a transmis umătoarele:


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Urmare a comunicatului nr.1 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Până la această oră, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore față de  89 de inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 20.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate 744 de doze de canabis,  3,8 kilograme canabis, 21 de plante canabis, 1,2 kilograme rezină de canabis și peste un kilogram de alte fragmente vegetale.

De asemenea, au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 3,3 kilograme de diverse tipuri de droguri,  68 de grame cocaină, 10 grame heroină, 69 de mărunțitoare, 46 de cântare de precizie, precum și alte bunuri de interes.
Au fost ridicate și sumele de 246.717 lei, 36.450 euro și 15.130 de dolari, 7 arme de foc și a muniție de diverse tipuri și calibre (81 de bucăți),   3 autovehicule, 320  grame de bijuterii din aur, 211 telefoane mobile, 12 sisteme PC/laptopuri, 25 de medii de stocare.
Față de 19 inculpați a fost deja dispusă măsura arestării preventive, judecătorii de drepturi și libertăți achiesând la propunerile formulate.
Activitățile au fost realizate împreună cu Poliția Română și au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.
Acțiunea face parte din seria de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT  începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.REȚINERI LA DIICOT ARAD: 13 arădeni din municipiu, Felnac și Sântana sunt conduși la audieri la DIICOT 


[TITLUL INIȚIAL] (ora 7.10) [NEWS ALERT] Descinderi și percheziții la mai multe locații dn Arad în cadrul „Operațiunii HYDRA”. Sunt vizați traficanții de „iarbă”, „șoricioaică” și „cristale”

Sunt în derulare descinderi care vor fi urmate de percheziții și rețineri din partea structurilor centrale de forță în Arad și mai multe județe.


Sub titulatura pompoasă „Operațiunea HYDRA”, acțiunile procurorilor, polițiștilor și „mascaților” se derulează sub coordonarea DIICOT – Structura Centrală – și au în vedere traficul de droguri – de la „iarbă” la „șoricioaică”, „cristale” și alte cele și țintesc domiciliile unor dealeri mai mult sau mai puțin cunoscuți pe plan local.
La descinderi participă lucrători ai SCCO Arad și formațiuni de jandarmi, iar operațiunea a fost pregătită minuțios în ultimele două săptămâni.


ACTUALIZARE – ora 8.00

În fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad staționează multe mașini de poliție și dube de jandarmi – indiciu că mai multe persoane au fost duse deja la audieri.

Revenim cu comunicatul oficial.


ACTUALIZARE – ora 8.20
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare   peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.
Din  totalul acțiunilor operative, un număr de 37  sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere.

De asemenea,  3 acțiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, iar o alta traficul de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.
În alte 10 acțiuni operative, pe linia combaterii criminalității informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară.
Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT  începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.
Sunt vizate și grupuri infracționale care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră, implicate în săvârșirea altor fapte penale aflate în competența de investigare a DIICOT.
Perchezițiile efectuate în cursul zilei de astăzi, au scopul  obținerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.
Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.
În acest sens, menționăm și  faptul că  în primele 8 luni ale acestui an, au fost întocmite 1088 de rechizitorii și au fost încheiate 287 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 2629 inculpați, dintre care 1049 în stare de arest preventiv.

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.


 

Biroul de presă al DIICOT


[ACTUALIZARE]  (ora 9.25) 13 ARĂDENI – duși la DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de canabis, 3-CMC (cristal) și șoricioaică

PERCHEZIȚII ÎN ARAD, LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DE MARE RISC ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, FĂRĂ DREPT

La data de 26 septembrie 2023, polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 13 percheziții domiciliare, în județul Arad, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional, specializat în traficul de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.


Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – septembrie 2023, în județul Arad, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatorii din acest județ, de droguri de risc (canabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale.


La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, 13 persoane, despre care există date și indicii temeinice că sunt implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


diicot arad 1diicot arad 2


Biroul de presă al IPJ Arad

Categorie: Știri
Etichete: diicot, Farago Marwin Roberto, Luca Emanuel Florin, Operatiunea HYDRA, percheziții, Petrean Andrada Dariana, Pintilie Georgiana Cristina, traficul de droguri
Distribuie:
Articolul anterior
Călătorii în SUA fără viză din 1 Decembrie 2025
Articolul următor
Luăm Startul împreună la cea de-a șasea ediție a UVT Liberty Marathon! Înștiințare restricții de trafic

6 comentarii. Leave new

 • avatar of orădan liviu
  Orădan Liviu
  28 septembrie 2023 12:49

  Da aceste trebuie să se ocupe Statul Român Nu de ce-i care Nu au unde să pună capu si nu au ce manca sunt forte multi care comercializeaza substante toxice merită arestați si condamnati ca pentru tentativă de omir pentru ca substanțele comercializate de acesti indivizi duce la moarte mai prescur la ucidere din culpă

  Răspunde
 • avatar of orădan liviu
  Orădan Liviu
  28 septembrie 2023 12:55

  Da aceste persoane trebuie să se ocupe Statul Român nu de ce-i care nu au unde să pună capul şi nu au ce să mânânce sunt forte mulți care comercializează substante toxice merită arestați si condamnați ca pentru tentativă de omor pentru substanțele comercializate de acesti indivizi duce la moarte mai prescur la ucidere din culpă.

  Răspunde
 • Macar dacă nu ar fi repuse în circulație de către chiar cei care trebuie sa ne apere de năpârcile vânzatoare. Cine știe despre ce scriu, înțelege !!!

  Răspunde
 • In continuare se vând cristale in față la Profi la teatru și prin sălile de jocuri

  Răspunde
 • avatar of pop marius iulian
  Pop Marius Iulian
  30 septembrie 2023 11:50

  te-ai repetat in stirea asta de cel putin 5 ori ai nu cred ca aveai voie sa le faci publice numele celor cu pricina (se poate vedea la etichete)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie