[ACTUALIZARE] Autorii tâlhăriei de 30.000 euro au fost arestați preventiv

tribunal judecatorie
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea procurorului de luare a măsurii arestului preventiv faţă de autorii tâlhăriei de 30.000 de euro comise într-o benzinărie. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a publicat un comunicat cu descrierea faptei petrecute în 17 august 2023, în toiul nopții, într-o benzinărie. Prejudiciul a fost stabilit a fost de aproximativ 30.000 euro, din care 5.000 euro au fost recuperaţi deoarece autorii i-au scăpat pe jos la momentul comiterii faptei.


Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 17.08.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 litera c) Cod penal, constând în aceea că, în data de 17.08.2023, în jurul orei 00:15, autori necunoscuţi, având cagule de culoare neagră pe faţă, prin ameninţarea persoanei vătămate S.I.M cu bastoane telescopice şi prin tăierea a trei anvelope ale autoturismului marca Rolls Royce, au sustras din acest autoturism o borsetă de tip plic, în care se afla o sumă de bani, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de aproximativ 30.000 euro, din care suma de 5.000 euro a fost recuperaţi deoarece autorii i-au scăpat pe jos.

Prin ordonanţa din data de 09.01.2024, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii C.V, M.F şi J.M, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 litera c) şi d) Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal.

La data de 15.01.2024 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 litera c) şi d) Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal.

La data de 18.01.2024, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii C.V şi J.M, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


[TITLUL INIȚIAL] (17.01.2024): Autorii unei tâlhării de 30.000 de euro comise în august 2023, într-o benzinărie, au fost identificați și reținuți

Bănuiți de tâlhărie calificată, identificați și reținuți. Aceștia vor fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunerea luării de măsuri preventive. Pe numele unuia dintre ei există și un mandat european de arestare, pentru infracțiuni săvârșite pe teritoriul Germaniei.


În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 1 Vlaicu, împreună cu cei ai Biroului de Investigații Criminale, au fost identificați 2 bărbați, de 30 și 67 de ani, ambii din județul Galați, care, în noaptea de 16/17 august 2023, într-o stație PECO afara municipiului, ar fi deposedat, prin amenințări cu obiecte contondente, un bărbat de 35 de ani, de suma de 30.000 de euro.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost reținuți, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunerea luării de măsuri preventive.

Din verificări, a reieșit că pe numele bărbatului de 67 de ani există un mandat european de arestare, pentru infracțiuni săvârșite pe teritoriul Germaniei, urmând a fi luate măsuri de urmare. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru tâlhărie calificată.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Biroului de Analiză a Informațiilor Arad.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, benzinarie, talharie
Distribuie:
Articolul anterior
Unde ești Klausi?… că ții poporul pe jar!
Articolul următor
O vulnerabilitate a browser-ului web Opera ar putea permite hackerilor să ruleze orice fișier în sistemele Mac și Windows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ceitrei moise nicoara pr

Rock la „Moise” în pauza mare

Azi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, pauza mare a fost o surpriză plăcută. Pe holul festiv al liceului, trupa CEITREI a cântat un rock de cea mai bună calitate și…
72b2f818 0aae 46f7 8bb6 c9be6b036ea6

Arădenii de la LUPUS DACUS cântă la ATENEUL ROMÂN

  Ivită din „debandada minunată a rockului”, trecând prin conservatoarele obligatorii ale clasicismului cu aplicare pe muzica medievală, formația de muzică veche (actualmente, conform autoprezentării) LUPUS DACUS a ajuns la…
incendiu

Incendiu izbucnit la o casă din Sânmartin

O situație de urgență a mobilizat pompierii militari ai Detașamentului Arad în localitatea Sânmartin, unde un incendiu a izbucnit la o casă. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a…