[ACTUALIZARE] Cei trei MAROCANI FUGIȚI din centrul de CARANTINĂ de la Cuied au fost prinși, după trei zile, într-o pădure de lângă Pătârș

fugari carantina
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Au fost găsiți cei trei fugari dintr-un centru de carantină

În urma celor trei zile de căutări, în care au fost implicate mai multe forțe de ordine, cei patru cetățeni marocani dispăruți de la un centru de carantină din județul Arad, au fost depistați.

Încă din primul moment în care s-a constatat lipsa acestora, jandarmii au plecat în căutarea lor, unul dintre bărbați fiind depistat după doar câteva ore, de către aceștia.

Astăzi, în jurul orei 14.00, ceilalți trei cetățeni marocani, au fost depistați de către jandarmi, la o distanță de aproximativ 60 de km de centrul în care erau cazați, într-o zonă împădurită din apropierea localității Pătârș, la limita cu județul Timiș.

Bărbații  au fost conduși la cel mai apropiat centru de carantină din județul Arad, unde vor fi cazați pentru următoarele 14 zile, cu suportarea cheltuielilor de carantinare.

De asemenea, jandarmii au întocmit și pe numele celor trei bărbați,  acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

După expirarea termenului de 14 zile de carantină, cei patru cetățeni marocani vor fi instituționalizați într-un centru de custodie publică a cetățenilor străini, conform procedurilor și legislației în vigoare.

Biroul de presă ai IPJ Arad

 

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (12 mai, 2020) ÎNCĂ TREI MAROCANI s-au făcut DISPĂRUȚI de la un centru de CARANTINĂ… de această dată, din satul CUIED

După ce în noatea de 23/ 24 aprilie, trei cetățeni marocani au fugit din hotelul-carantină de la Hanul de la Răscruce (VEZI ARTICOLUL ASOCIAT), nefiind găsiți nici până acum… astăzi a fost făcută publică disparția a încă trei, de aceeași naționalitate, de data asta de la un sediu centru de carantină din satul Cuied (comuna Buteni) din județul Arad.
De data asta, instituțiile statului au făcut publică dispariția și speră în ajutorul localnicilor. 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la  absența dintr-un centru de carantină din Județul Arad a 4 cetățeni străini, precizăm că în dimineața zilei de luni a fost constatată absența dintr-un centru de carantină  a 4 persoane de cetățenie marocană.

În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie și jandarmerie, pentru căutarea celor 4 bărbați, unul dintre aceștia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină.

În acest moment căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare și în zonele în care se pot afla ceilalți trei.

Bărbatul identificat a fost introdus din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare.

De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Precizăm faptul că aceste centre de carantină nu au regim de detenție, iar misiunea jandarmilor este de a asigurara măsurile de ordine publică în zona acestora.

Permanent, cetățenii aflați carantină, sunt informați  despre prevederile legale privind măsura carantinării și consecințele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri.

Vom reveni cu precizări, imediat ce avem informații noi.

Biroul de presă al IPJ Arad

Articol asociat:

[NEWS ALERT] Trei MAROCANI au EVADAT din CENTRUL de CARANTINĂ de la „Hanul de la Răscruce”… de sub ochii obosiți ai „Localilor lui Barna”

Categorie: Știri
Etichete: Buteni, CIUED, critic arad, EVADATI DIN CARANTINA, MAROCANI EVADATI, sat patars, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
SEMNAL DE ALARMĂ al ELEVILOR arădeni: „SĂNĂTATEA MINTALĂ reprezintă un subiect TABU în societatea românească, și astfel se neglijează PROBLEMELE cu care se confruntă tinerii” [SCRISOARE DESCHISĂ]
Articolul următor
Motivarea CCR cu privire la neconstituționalitatea amenzilor aplicate pe durata stării de urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

catedralei1 1

[ACTUALIZARE] ZI DE FOC azi, în CLM: SRL-ul „Falcă & co.” vrea să-și impună proiectul de desființare a Pieței Catedralei cu „majoritate simplă”. Miile de oameni care au semnat pentru menținerea actualei destinații sunt așteptați în fața Primăriei [FOTO]

  [ACTUALIZARE] Peste 8000 de semnături s-au depus de către cetățeni ai Aradului la secretariatul Primăriei Municipiului Arad în cauza privind Proiectul de Hotărâre înaintat de primarul Gheorghe Falcă ce…