[ACTUALIZARE] „Criminalul cu DRUJBA” de la Bârzava a fost condamnat DEFINITIV la detenție PE VIAȚĂ

criminialul cu drujba
Distribuie:

 

 

Curtea de Apel Timişoara (CAT) l-a condamnat definitiv pe Muntean Dorin Sebastian la detenţie pe viaţă pentru omor calificat, după ce acesta l-a decapitat cu o drujbă pe un bărbat din Sânandrei, în noaptea de 30/31 ianuarie 2019, după ce a pătruns fără drept în locuinţa victimei prin distrugerea cu drujba a uşii de la intrare.

În noiembrie 2019, Tribunalul Timiş îl condamnase la 25 de ani şi 6 luni cu executare, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi familia victimei au făcut apel la CAT, în timp ce inculpatul voia o reducere a pedepsei.

„Respinge apelul declarat de inculpatul Muntean Dorin-Sebastian împotriva sentinţei penale a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019, ca nefondat. Admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian. (…). Rejudecând, dispune: condamnă inculpatul Muntean Dorin-Sebastian la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. (…). Atrage atenţia părţilor civile Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian (copiii victimei, n.r.) că pot solicita emiterea unui ordin european de protecţie. (…). Definitivă“, arată soluţia pe scurt a CAT, postată, marţi, pe site-ul instanţei.

Pe partea civilă, magistraţii au dispus obligarea inculpatului la plata în întregime a despăgubirilor civile solicitate de părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian, respectiv 5.000 lei daune materiale şi 100.000 euro, în lei la data executării, daune morale către partea civilă Laiu Hortenzia-Hajnalka, 100.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Casian Mihai şi 120.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Fabian Adrian.

În rechizitoriul procurorilor tribunalului, în baza căruia criminalul a fost trimis în judecată, se arăta că după ce inculpatul a intrat în locuinţă, victima L.M.C., care în acele momente dormea, s-a trezit, iar când l-a văzut pe inculpat în locuinţă, a sărit pe geamul unei camere şi a fugit în grădina din spatele imobilului, împreună cu fiul său minor L.F.A.

Inculpatul a alergat în urmărirea victimei, a ajuns-o şi a ucis victima cu acea drujbă, tăind-o în zona gâtului, a capului, a membrelor superioare, precum şi în alte zone ale corpului. În aceleaşi împrejurări, acţiunea agresivă a inculpatului care a alergat având asupra sa o drujbă în urmărirea victimei şi a fiului său minor a condus la vătămarea integrităţii corporale a copilului care, în încercarea de a se salva şi a scăpa de inculpat, a fost nevoit să escaladeze gardul grădinii, iar în cădere a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, leziune traumatică care a necesitat 60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (31 ianuarie, 2019) O CRIMĂ ORIBILĂ ÎNFIOARĂ VESTUL ȚĂRII: Un arădean din Bârzava a intrat la 4 zorii dimineții în casa unui om din Sânandrei și I-A TĂIAT CAPUL CU DRUJBA de față cu copiii săi!

Cu (încă!) o știre oribilă ne oripilează colegii din Tmișoara. Un bărbat originar din Arad i-a tăiat capul cu o drujbă unui vecin, în localitatea Sânandrei. Surse judiciare au transmis pentru Evenimentul Zilei că „autorul în vârstă de 32 de ani, aflat în stare de ebrietate înarmat cu o drujba a tăiat ușa părtii vătămate, și apoi a tăiat victima în zona capului. Victima avea vârsta de 44 de ani. ”

Procurorul de serviciu s-a deplasat la faţa locului şi se efectuează cercetări pentru a se stabili cauzele care au condus la asemenea faptă îngrozitoare.

Fapta:

„În această dimineață, în jurul orei 4,30, un individ a tăiat cu drujba ușa unei case în care locuiau un bărbat și copiii lui. Îngroziți, adolescenții au încercat să fugă. Criminalul a reușit să între în locuință, urmărindu-și apoi verișorul, care a reușit să fugă până în grădină. Acolo, Dorin Muntean i-a aplicat mai multe lovituri, culminând cu decapitarea victimei. După ce a decapitat victima, criminalul a plecat. Bărbatul plin de sânge pe haine și cu drujba în mână a fost observat, la scurt timp, de o patrulă a Poliției. Între timp, și vecinii, alterați de țipetele copiilor și de zgomot, au sunat la 112” – scrie presa din județul vecin.

Din primele surse consultate, aflăm că criminalul este din Bârzava. Îndată ce vom afla numele său, îl vom face public.

MOBILUL ORIBILEI CRIME

„Criminalul arădean în vârstă de 32 de ani, care azi noapte și-a ucis cu sânge rece verișorul  decapitându-l cu o drujbă, se numește Dorin Muntean și are domiciliul  în satul Monoroștia, comuna Bârzava. Acesta se întorsese de la muncă din Spania în vara anului trecut.
Dorin Muntean nu este cunoscut în zonă ca un personaj conflictual, bătăuș – faptele sale în afara legii de până acum fiind destul de discret mediatizate sau deloc, deși a fost condamnat cu suspendare pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere, având încă un proces pe rol pentru fapte cu violență și mai multe reclamații la Poliție pentru amenințare.
Motivul pentru care acesta și-a executat verișorul face din acest caz unul și mai greu de crezut.  Dorin Muntean cumpărase o mașină de la Mihai Laiu, iar ulterior a fost nemulțumit de achiziție. Dorin și-a cerut banii înapoi, iar întrucât victima a refuzat să îi restituie, conflictul a degenerat și s-a ajuns la crimă.” – este ceea ce au reușit să „scoată” jurnaliștii până acum, de la surse din apropierea anchetatorilor.

Detalii îngrizitoare au ieșit la iveală ca urmare a audierii criminalului și martorilor

„Atacul a fost anunțat de copiii victimei, care s-au ascuns în casă și au reușit să sune la 112. Norocul a fost că un echipaj de Poliție era în zonă, a ajuns în câteva minute și a reușit să-l rețină pe asasin, care era cu drujba plină de sânge în mână și cu bucăți de carne din victimă pe haine. Pe tot parcursul anchetei, Muntean a fost extrem de calm și nu a fost niciun moment în care să regrete că l-a ucis pe cel care i-a vândut mașina.”

„Nu aveam cum să nu-l omor la ce supărat eram pe el”, le-a povestit criminalul anchetatorilor. Muntean cunoștea zona unde avea să dea atacul pentru că-și mai vizitase de câteva ori victima cerându-i să-i restituie cei 2.000 de euro și să primească înapoi BMW-ul pe care-l vânduse. Atacatorul a povestit că în urmă cu câteva luni, tot el a fost cel care i-a distrus mașina victimei în semn de răzbunare și sperând că așa îl va convinge să facă tranzacția. Incidentul a fost cercetat de polițiștii din Sânandrei, dar plângerea a fost retrasă. Furia lui Muntean a crescut cu fiecare zi în intensitate și a decis să-l omoare pe vânzătorul BMW-ului. Recent și-a cumpărat drujba și a decis când să atace ca să fie sigur de reușită – dimineața, la 4, când somnul este profund. Cu o seară înainte s-a culcat devreme și a fost trezit la ora 2 de alarma telefonului. S-a îmbrăcat și a plecat spre Sânandrei hotărât să se răzbune. A tăiat cu drujba ușa de la intrare, după care și-a atacat victima care a încercat să scape în curte, dar fără succes. În timpul atacului, Muntean s-a rănit și el ușor la mână cu drujba.

Toate hainele și arma crimei vor fi analizate de criminaliști. De asemenea, bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice care să stabilească dacă avea discernământ în momentul asasinatului. – scrie pressalert.ro

 

 

 

Imagini: observator.tv

Categorie: Știri
Etichete: aradean criminal, crimă, criminalul cu drujba, dorin muntean, i-a taiat capul cu drujba, sat monorostia, striri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul a ajuns un fel de „pepinieră de infractori”… e de ajuns să citești ultimele cele mai recente știri din BULETINUL INFORMATIV al Poliției
Articolul următor
Magistrații arădeni se alătură protestului împotriva eliminării pensiilor speciale

4 comentarii. Leave new

 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  31 ianuarie 2019 13:12

  Lucian, ultima frază nu prea face sens. Deci, dacă Laiu a cumpărat mașina, de ce Dorin și=a creut banii înapoi?

  Răspunde
 • Acest individ Dorin Muntean a cumpărat anul trecut în luna martie o mașină și de la mine…prin Noiembrie a inceput să îmi scrie mesaje de amenințare să ai dau banii care mi ia dat pe mașină plus ce a investit el! Am fost la poliție cu acele mesaje dar au zis că sînt mesaje de intimidare care nu ar trebuii luate în seamă!Și astăzi aflu că acelaș individ a făcut o crimă înfiorătoare
  pentru aceaș problemă …o mașină cumpărată pe care
  Își vroia banii înapoi! Aviz autorităților…prea multă nepăsare!

  Răspunde
 • Stii tu cum e Dorine… 20 (douazeci) de anisori, nu-s nici grei, nu-s nici usori :-))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie