[ACTUALIZARE] Doi dintre cei șase „spărgători de elită” prinși de polițiștii arădeni au fost ARESTAȚI: Ioan LOLIȘ și Gabriel DRĂGAN se numesc cei care, în martie 2018, au furat SEIFUL de la casa de schimb valutar de vizavi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș

valma chisineucris
Distribuie:

 

Doi dintre cei șase hoți suspectați, în baza  unor probe (adunate, suntem convinși, profesionist  de anchetatorii S.I.C. Arad), ca asociindu-se într-un grup organizat specializat în spargeri și furturi pe o rază mare a celor trei județe din vestul țării au fost arestați ieri, pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis ieri de judecătorul pentru drepturi și libertăți de la Tribunalul Arad.

Loliș Ioan Nicolae și Drăgan Gabriel (ambii domiciliați în Timișoara) sunt cei care, la sfârșitul lunii martie, anul trecut, au furat un seif cu 100.000 de lei dintr-o casă de schimb valutar din Chișineu-Criș situată chiar vizavi de Parchetul de pe lângă Judecătoria din localitatea arădeană în cadrul unei operațiuni… din care n-a înțeles nimeni nimic la momentul „tunului pe silent” (fotografia principală este făcută în dimineața de după spargere).

Asupra lor, Tribunalul Arad a dispus  următoarea soluție:

Solutia pe scurt: În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 185/P/2018 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1) LOLIȘ IOAN NICOLAE; 2) DRĂGAN GABRIEL, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 21 august 2019, până la 19 septembrie 2019, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 626 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21 august 2019, ora 14:00.

…………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (23 martie, 2018) O casă de schimb valutar din Chișineu-Criș aparținând „VALMAC Exhange” a fost spartă. Hoții au plecat cu SEIFUL și nu au fost încă prinși

O casă de schimb valutar din centrul Chișineu-Crișului, situată chiar vizavi de Parchetul de pe lângă Judecătoria orașului  (foto) a fost spartă în noaptea de joi spre vineri, hoții țintind direct seiful cu bani, pe care l-au furat cu totul.

Casa de schimb aparține societății Valmac Exhange, care a fost astfel păgubită de aproximativ 100.000 de lei noi – în lei, euro, dolari și alte valute – iar până la această oră autorii (sau autorul – deși este greu de presupus că un singur om a putut desăvârși o asemenea operațiune) nu au fost prinși.

Comisarul-șef Adrian Șimon, șeful Serviciului Investigații Criminale care a luat în cercetare cazul a declarat pentru criticarad.ro că „oamenii noștri sunt acolo și cercetează în continuare probele de la fața locului. Nu s-au găsit amprente, dar avem piste și, sunt convins, vom depista autorii faptei.” 

„Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că în noaptea de 22 spre 23 martie, prin forțarea sistemului de acces și scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmare și supraveghere, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei case de schimb valutar de pe raza localității Chișineu-Criș, de unde ar fi sustras un seif. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării celui bănuit de comiterea faptei și tragerii lui la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat” – conform IPJ Arad.

Articol asociat:

ȘASE HOȚI dintr-o BANDĂ specializată în furturi „cu moduri de operare deosebite” au fost reținuți de polițiștii S.I.C. Arad, în urma unor PERCHEZIȚII care au documentat mai multe „tunuri” însumând un prejudiciu de 630.000 de lei

Categorie: Știri
Etichete: adrian simon, arestati, casa de schimb valutar, Chisineu Cris, Drăgan Gabriel, hoți, jaf, Loliș Ioan Nicolae, seif, valmac
Distribuie:
Articolul anterior
Mitul lui Parsifal adaptat de Richard Wagner: „Eu cred în Dumnezeu, Mozart și Beethoven!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] PESTA SE EXTINDE: TOȚI PORCII din CHIȘINEU CRIȘ și NĂDAB – SACRIFICAȚI. Pe fondurile de vânătoare din zonă, MISTREȚII vor fi ÎMPUȘCAȚI!

2 comentarii. Leave new

  • Băieți pricepuți ! Și puternici ! Își merită banii !
    Sigur au depus banii pe conturi cu parole sau la ciorap.
    Par inteligenți. Nu cred că s-au apucat să-i prăpădească.

    Răspunde
  • Ăştia or fi avut analiza de risc la securitate fizica facuta din vreun birou de la Bucuresti cum se practica mai nou. Facuta de „specialisti” care nu au calcat vreodata in Chisineu Cris si nici in obiectiv. L-au vazut eventual pe Google.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie