[ACTUALIZARE] Electricianul angajat de O VIAȚĂ al Sălii Polivalente A MURIT după ce a căzut de pe acoperiș de la 15 metri și a stat prins între burlanul de evacuare și un perete închis [FOTO / VIDEO]

dumitru „bebe” draica
Distribuie:

 

„Persoană căzută de la înălțime (aproximativ 15 metri), de pe acoperiș, la Sala Sporturilor în municipiul Arad. Persoana este cu probleme de auz și nu poate vorbi. Este prinsă între burlanul de evacuare și un perete închis” – a anunțat ISU Arad la ora 11 a acestei zile, după care a informat că la eveniment  „se deplasează 1 ASAS, o descarcerare ușoară, S42 și un total de 10 subofițeri și 2 ofițeri.”
Pentru asistența medicală s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad (B si C).

„Bărbatul a căzut în interiorul sălii sporturilor de la nivelul acoperișului. A fost scos de către pompieri și i se fac manevre de resuscitare.  Este inconștient” au revenit cu amănunte comunicatorii ISU după un sfert de oră, iar la ora 11.30 au completat că „un singur bărbat a căzut. Cel de al doilea a intrat după el. A fost scos și cel de al doilea. Este în stare bună. Este evaluat de colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad.” 

La ora 11.45, bărbatul a fost declarat decedat. Celălalt a fost internat la UPU a Spitalului Județean Arad.

Acesta este locul în care s-a prăbușit omul:

7bab8236 ea27 4880 a84b dfe7ca10fd73

[ACTUALIZARE – ORA 13.00]

Dumitru „Bebe” Draica (născut pe 27 octombrie 1950) și angajat de o viață la Sala Polivalentă în funcția de electrician – de fapt, „omul bun la toate” care știa fiecare loc pe de rost – este bărbatul care a murit în urma nefericitului eveniment de astăzi.

Colegul său, Alexandru Ciucaș, tot electrician la Bazinului „Delfinul” Arad este cel care a intervenit să îi sară în ajutor și, din fericire, acesta nu a fost foarte grav rănit – rămânând însă cu o traumă psihică greu de depășit.

Potrivit legislației în vigoare, acesta este considerat un ACCIDENT DE MUNCĂ.

Transmitem și noi condoleanțe familiei și celor care au ținut la el.

[ACTUALIZARE – ORA 20.00]

Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad și-a trimis, desigur, inspectorii la locul faptei, iar potrivit acestora Dumitru Draica nu avea ce să caute acolo. „Există o Hotărâre de Guvern – 355/2007, actualizată – care spune clar că persoanele cu vârsta de peste 60 de ani împliniţi au interdicţie pentru munca la înălţime. Or, bărbatul care a murit avea 69 de ani” – conform Ecaterinei Isac, inspector şef al ITM Arad.

Potrivit Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, care administrează Sala Sporturilor „Victoria”, Dumitru Draica era pensionar dar, în acelaşi timp, era angajat cu contract de muncă cu normă întreagă în postul de electrician (pe care l-a ocupat şi înaintea pensionării). Inspectorii ITM urmează să stabilească şi cine l-a trimis pe angajat să urce pe scheletul metalic de sub acoperiş – acesta urmând să răspundă penal din cauza acestui ordin, mai ales că Bebe Draica făcea această muncă extrem de periculoasă de zeci de ani… ori de câte ori ploua afară și apa rezultată umplea niște pungi – această metodă fiind singura prin care se putea evita inconvenientul de a… ploua în Sala Polivalentă când se desfășurau evenimente, acoperișul trebuind să fie reparat încă de acum 20 de ani!

În GALERIA ATAȘATĂ – fotografii din timpul intervenției ISU și SAJ.

Categorie: Știri
Etichete: barbat cazut, ISU Arad, SAJ Arad, sala polivalenta, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Fetele de la FCC Baschet Arad joacă azi pentru locul doi, în MEMORIA celui care a fost profesorul Andrei PETER…
Articolul următor
Ați ascultat MUZICĂ DE APOCALIPSĂ în interpretarea „DJ CET Arad”, la CAZANUL-TURBINĂ. Programul continuă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie