[ACTUALIZARE] Explicații puerile ale administrației mall-ului ATRIUM, după prăbușirea tavanului de la etajul I: „În urma lucrărilor de MODERNIZARE” blablabla…

mall atrium 1
Distribuie:

 

„În această perioadă sunt efectuate o serie de lucrări de modernizare, mărirea zonei de food court, crearea de terase exterioare, îmbunătățirea designului interior și a accesului în cadrul centrului comercial, care presupun inclusiv înlocuirea unor porțiuni de tavan din anumite zone. (…) În urma lucrărilor de modernizare, în noaptea de 10 ianuarie 2021, în jurul orei 23:00, în afara orelor de program cu publicul, anumite elemente din tavanul de la etajul 1 a centrului comercial au fost demolate, fără producerea de pagube.

(…) Siguranța clienților este o prioritate pentru noi, iar zonele în care au loc astfel de lucrări sunt îngrădite, securizate și se verifică riguros, iar lucrările au loc în afara orelor de program, când centrul comercial nu este deschis publicului. Programul cu publicul se desfășoară în condiții normale”. – a declarat administrația mall-ului ATRIUM pentru… presa cu care are contract de publicitate.

Martori apropiați redacției noastre au însă alte explicații, iar cunoscând bine „cum stă treaba cu construcțiile” ne oferă o explicație mult mai coerent-logică decât cea dată publicității de conducerea mall-ului: „Personal am văzut cum se lucrează acolo – pe repede înainte, după ora închiderii «ca să fie gata pe dimineață». Tavanul etajului I s-a prăbușit, de fapt, de la utilajele grele de la etajul II și folosirea materialelor de construcții inadecvate pentru etajul II. Pe tavanul dintre etaje s-au montat  două straturi de rigips pentru pereți, în grosime de 12,5 mm, în loc de rigips pentru pentru tavan, de grosime mai mică, 9,5 mm, dar elastic și mai rezistent la greutate. Greutatea care a apăsat pe podeaua de sus se explică prin faptul că au lucrat cu utilaje la etajul II,  mai grele decât suporta podeaua… le-am și atras atenția sâmbătă, când le-am văzut.”

…în orice caz, bine că „Siguranța clienților este o prioritate”… bine măcar că nu-s foarte mulți și nici prea grei…

……………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (11 ianuarie, 2021, ora 8.00) [BREAKING NEWS] TAVANUL mall-ului ATRIUM s-a PRĂBUȘIT azi-noapte, resturile grele distrugând mai multe magazine

Tavanul  mall-ului ATRIUM de lângă gară a plesnit în noaptea trecută și s-a spart în bucăți care au căzut pe holurile de la etajele inferioare II, I și parter.

Sursele noastre (care au lucrat la diverse intervenții tehnice în complexul comercial cel mai frecventat din Arad) ne-au dezvăluit că „acest lucru era de așteptat să se întâmple. Eu am atras atenția administratorilor că tavanul de sticlă prezintă crăpături și că acest fapt ar putea genera o catastrofă… Atrium Mall a ajuns o cutie de carton. Din cauza modificărilor din ultima perioadă în incinta mall-ului, s-a ajuns ca unele părți ale tavanului de la etajul unu să cedeze din cauza trepidațiilor de la utilajele folosite de muncitori în acest scop.”

Nu sunt victime. Din fericire, incidentul s-a petrecut în jurul orei 23.00, cât mall-ul era gol de clienți… dar imaginați-vă ce se putea întâmpla dacă acest lucru s-ar fi întâmplat la o oră de vârf!

Aproape tot etajul 1 a fost afectat, partea de sub Cinema City, iar zona unde se află magazinul C&A fiind, practic, „făcută varză”.

La ora 8.00 în această dimineață, lucrătorii chemați de conducere să curețe locul, își făcuseră deja treaba, iar mall-ul arată… ca după un mic seism, rezolvat, totuși…

Filmarea efectuată aseară, imediat după prăbușirea tavanului, circulă pe rețelele de socializare și ne-a fost trimisă de mai mulți cititori (nesiguri, totuși, că „e de la noi”), abia în această dimineață confirmându-se incidentul. O parte din fotografiile din galeria foto sunt de la fața locului, după curățarea incintei.

 

MALL 9

 

 

Mai multe fotografii – în galeria atașată.

Categorie: Știri
Etichete: atrium mall, stiri arad, tavan mall prabusit, tavan prabusit mall arad
Distribuie:
Articolul anterior
Confruntarea echipelor de tradiție: UTA joacă pe Cluj Arena în optimile de finală ale Cupei României
Articolul următor
„Naţionalele” de ARUNCĂRI LUNGI – în martie, pe stadionul „Gloria”. Un atlet de Jocuri Olimpice se află în pregătire la Arad

2 comentarii. Leave new

  • De ce nu închid autoritățile aceste epave de construcții ,și parcarea de la Atrium Mall toată este in renovare sa mai câștige spațiu de depozitare,Când au primit AC-ul de construire a trebuit amplasate un Nr de locuri de parcare acum au ajuns la jumate acele locuri de parcare in Atrium si nimeni nu ai întreabă de nimic nici inspectoratul in construcții nici disciplina in construcții. Clădire Pericol închideți aceasta paragina oricum Arădeni merg la Shopping la Timișoara ,Atrium a devenit Jackson 2 in magazine cum ar fi Arman Sport ,etc nu găsești numa marfa Turcească

    Răspunde
  • Arad 2021…n-are rost

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe