[ACTUALIZARE] Falcă a absentat nemotivat de la ședința care l-a avut ca subiect, dar liberalii trimit mesaje de „Unitate în PNL Arad!”

pnlarad
Distribuie:

 

Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, a lipsit de la şedinţa a Biroului Permanent Judeţean al PNL Arad care l-a avut ca subiect principal. Şedinţa a avut loc, totuși, vineri seară, dar Falcă a lipsit fără a-și motiva în vreun fel absența.

[COMUNICAT PNL – Unitate în PNL Arad!]

În urma ședinței Biroului Permanent Județean al PNL Arad care a avut loc astăzi, ședință condusă de șeful campaniei PNL Arad, Iustin Cionca,  membrii și primarii participanți au dat un mesaj de unitate atât pentru întreaga filială cât și conducerii acesteia. Primarii au subliniat faptul că principalul lucru care trebuie făcut de acum este ca întreaga echipă să rămână unită pentru a îmbunătăți situația actuală a filialei liberale.

În urma analizei, în care s-a verificat fiecare colegiu în parte, dintre toate filialele naționale, ca procent la aceste alegeri, Aradul ocupă locul 3, depășind alte judete din fieful partidelor de dreapta, cum ar fi Timiș, Cluj sau Bihor. Șeful campaniei, Iustin Cionca, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor colegilor care s-au implicat în această campanie: Vă mulțumesc tuturor celor care ați muncit la aceste alegeri, știu că nu a fost ușor pentru nici unul dintre voi, însă consider că în acest partid  suntem o familie și doar împreună putem să creștem și să mergem înainte. Acum este momentul să începem să construim pentru 2020.

Printre cei care au mai luat cuvântul a fost primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan, care a spus că rezultatul acesta trebuie să ducă partidul către o uniune mai puternică: Toți trebuie să ne asumăm rezultatul și să vedem cum putem să ne revenim din această situație. Trebuie să ne unim, să nu ne dăm în cap unul la altul, să nu facem sămânță de scandal, doar așa putem să mergem mai departe.

Primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș, a vorbit despre direcția partidului: Acum avem nevoie de rațiune, înțelepciune si echilibru ca să încercăm să ducem lucrurile într-o direcție bună. Trebuie să încercăm să ne adunăm, nu să ne destrămăm. Dar atâta timp cât nu vom fi deschiși, cinsțiti, corecți unii față de alții nu vom putea reuși.  Dacă ne unim vom putea să redevenim ceea ce am fost.

Vocile contestatare din zilele trecute au fost prezente la această ședință si au avut o atitudine calmă, deschisa spre dialog și un discurs pozitiv față de conducerea filialei Arad.

Tot in cadrul ședinței de astazi s-au stabilit direcțiile pe care le va urma PNL Arad in perioada imediat următoare.

16.12.2016,
Departamentul de Comunicare al PNL Arad

……………………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (15 decembrie, 2016) Călin Abrudan îi cere lui Falcă să fie bărbat și să demisioneze. Falcă nu prea are cum… și-l pune pe Tipei să-i servească faza cu „rufele murdare-n public”

La ora 18.00 a acestei zile începe o ședință la sediul PNL Arad pe tema pe care o aveți expusă mai jos, prin două comunicate de presă trimise din partea a doi fruntași ai partidului care a pierdut alegerile de duminică atât pe plan local, cât și central. Până la luarea unei decizii privitoare la rămânerea lui Gheorghe Falcă în fruntea liberalilor arădeni, iată conflictul, expus de părți – cu specificația că Gheorghe Falcă nu a catacdisit să se pronunțe public…

[COMUNICAT – CĂLIN ABRUDAN, PRIMARUL ORAŞULUI INEU]

„Cred că a venit momentul să facem o analiză clară, a eșecului, la alegeri locale (pierzând 12 primării) și la alegeri parlamentare (pierzând 3 parlamentari). 

Sunt convins că reformarea partidului PNL trebuie să aibă loc acum!

Sunt convins că decizia trebuie să fie a cetățenilor, a membrilor responsabili și nu a unui singur om (Gheorghe Falcă), cum din păcate este de o vreme încoace!

Am hotărât să mă pronunț public în urma multor consultări pe care le-am avut cu un număr înseamnat de primari și colegi, din județul Arad, colegi care au avut toți, fără excepție, același gând ca și mine: că pentru județul Arad trebuie să se încheie epoca Falcă!

Nu am ieșit până în acest moment cu declarații, deoarece nu am vrut să afectez imaginea partidului la alegerile care au trecut, așa că umilința trebuie să ia sfârșit acum!

Sunt dispus să îmi depun mandatul din Biroul Județean PNL, dacă toți membrii biroului vor face același lucru și sunt convins că vom găsi persoane echilibrate și responsabile să ofere un interimat, la Arad, în vederea alegerilor corecte din interiorul partidului!”

……………………………………………………………………….

[COMUNICAT – RIVIȘ TIPEI – PURTÂND ANTETUL PNL ARAD]

Riviș Tipei dezavuează „spălarea rufelor” în public: „Nu cred că domnul Abrudan era cel mai în măsură să ridice «piatra»”

Lucian Riviș Tipei este contrariat de ieșirea și mai ales de vehemența lui Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

„Sunt de acord că trebuie să avem o analiză după aceste alegeri, o discuție despre implicarea, devotamentul, respectiv delăsarea fiecăruia dintre noi. Dar o asemenea analiză trebuie făcută în interiorul partidului, nu în spațiul public, împroșcând cu noroi. Mi se părea normal ca domnul Călin Abrudan să deschidă această discuție în interiorul organizației, nu în spațiul public, pentru a nu leza imaginea partidului. Respect opinia fiecăruia, în spiritul democrației de partid, îl respect pe domnul Abrudan pentru munca depusă în partid și pentru voturile pe care le are în spate, dar de asemenea mă așteptam la același respect și din partea domnului Abrudan, față de ceilalți colegi ai săi”, a afirmat Lucian Riviș Tipei.

„Domnul Abrudan este primar al orașului Ineu, fac această specificare pentru cei care nu îl cunosc – și sunt convins că foarte mulți dintre cetățenii județului nu îl cunosc – Ineul e un oraș important al județului dar ca mărime, e doar cât un cartier mai mic al municipiului. De altfel, domnul Abrudan trebuie să țină cont că, deși se erijează în liderul primarilor, în PNL numai municipiul este jumătate din tot județul ca pondere a voturilor interne. Nu cred că domnul Abrudan era cel mai în măsură să ridice« piatra »și, mai ales, nu într-un asemenea mod, totalmente necolegial și neprincipal”, a completat Lucian Riviș Tipei.

Categorie: Știri
Etichete: calin abrudan, demisie, Gheorghe Falca, lucian rivis tipei, PNL Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[Proiectul unei ficțiuni] Adio Paris, Adio Berenice!
Articolul următor
Impresii de la GALA AGRICULTORILOR

1 comentariu. Leave new

  • avatar of cetatean din judet
    cetatean din judet
    15 decembrie 2016 23:40

    Atunci domnule Tipei, de acum inainte, sa voteze numai municipiul! Noi, minoritatea din judet, nu mai iesim la vot! Sau si daca iesim, mergem cu alte partide. Si ca sfat, mai bine lasa-ti oamenii care au functii sa vorbeasca, cum ar fii: primari, consilieri judeteni, presedintdle CJ, nu dumneavoastra, si mai ales cu astfel de afirmatii care nu fac decat sa imparta tabara in 2: judet si municipiu. Si nu uitati, acea jumatate din municipiu care face cat un judet, majoritatea au rude si prieteni in judet! Tineti minte acest lucru. Poate ve-ti avea surprize si la alegerile urmatoare!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie