[ACTUALIZARE] Funeraliile profesorului Aurel Ardelean. Mesaje de CONDOLEANȚE / FOTO

aurel ardelean prof univ dr 2
Distribuie:

[ACTUALIZARE]

Trupul neînsuflețit al celui care a fost prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost adus de la București joi și a fost depus în foaierul Palatului Administrativ din Arad, iar Slujba de „Citirea Stâlpilor” s-a  oficiat începând cu ora 20.00, în Sala „Ferdinand” (foto).

Vineri, 29 decembrie, sicriul cu rămășițele întemeietorului Universității de Vest „Vasile Goldiș” este depus în Campusul din „Confecții”, iar Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00, în cimitirul Pomenirea.

„Sicriul va fi depus în data de 27 decembrie începând cu orele 18 în Sala Ferdinand a Primăriei Arad unde la ora 20 va avea loc slujba de priveghere.

În data de 28 decembrie omagirea celui ce a fost profesorul Aurel Ardelean va avea loc în Campusul Universitar Vasile Goldis unde la ora 19 se va săvârşi slujba de priveghere.

Sâmbăta 29 decembrie de la ora 13, tot în Campusul Universitar va avea loc slujba de înmormântare, urmată de înhumarea în cimitirul Pomenirea. 

Dumnezeu să-l odihnească intre aleşii Săi!” – este mesajul postat de familia sa pe facebook. 

image 3

…………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (26 decembrie, 2018) Întemeietorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a încetat din viață

Președintele și fondatorul Universității „Vasile Goldiș” din Arad, prof.univ.dr. Aurel Ardelean a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, în această dimineață, la București.

Profesorul Aurel Ardelean a fost internat în data de 9 decembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar din ziua următoare și până astăzi s-a aflat sub supravegherea cadrelor medicale de la secția de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Aurel Ardelean s-a născut la data de 4 iulie 1939, în orașul Chișineu Criș.

Activitate academică:

Rector la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad; Doctor în Științe Biologice din anul 1980, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-NapocaConducător științific pentru teze de doctorat: Domeniul Biologie.
Titlul academic: Membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România.

Activitate politică:

A fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Arad pe listele partidului PRM. A fost membru al grupului parlamentar PRM până în septembrie 2008, când a devenit independent. În cadrul activității sale parlamentare, Aurel Ardelean a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slovenia, Republica Arabă Siriană, Malaezia și Republica Lituania. Aurel Ardelean a înregistrat 232 de luări de cuvânt în 134 de ședințe parlamentare și a inițiat 181 de propuneri legislative. A fost membru în Comisiile pentru învățământ, știință, tineret și sport, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități și Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României

Citește aici C.V.-ul profesorului care a revoluționat învățământul superior privat în Arad. 

Vom reveni cu detalii legate de slujba de înmormântare a marelui profesor pe care l-am pierdut în a doua zi de Crăciun.

***

Redacția cotidianului nostru transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Foto: www.uvvg.ro

 

condoleante 1

MESAJE DE CONDOLEANȚE LA TRECEREA LA CELE VEȘNICE A DL. PROF.UNIV.DR. AUREL ARDELEAN

Am aflat cu îndurerare de trecerea din această viață, la vârsta de 79 de ani, a Profesorului Universitar Dr. Aurel Ardelean, Președinte fondator al Universității de Vest ,,Vasile Goldiș ” din Arad.

Personalitate distinsă a colectivității academice arădene Profesorul Aurel Ardelean a fost și va rămâne, deopotrivă, un om al Bisericii, un om profund credincios, a cărui credință nu era una formală, ci una existențială și practică.

Activitatea excepțională desfăşurată pe multiple planuri l-a făcut vrednic de a reprezenta credincioșii eparhiei Aradului în cele mai importante structuri ale vieții bisericești, în calitatea de membru în mai multe legislaturi, în Consiliul și Adunarea eparhială, în Adunarea Națională Bisericească.

Fire activă și întreprinzătoare, dăruit de Dumnezeu cu alese virtuți, Profesorul Aurel Ardelean a dus o viață mărturisitoare a valorilor ortodoxe, menținând în permanență o legătură strânsă între Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” al cărui Președinte fondator a fost și Centrul eparhial, protopopiatele și parohiile Arhiepiscopiei Aradului.

A așezat în mod neprecupețit la altarul Bisericii strămoșești experiența personală, înțelepciunea și chibzuința, dărnicia și spiritul jertfelnic, înscriindu-și numele la temelia celor mai reprezentative ctitoririi ale vremii sale.

Pentru ceea ce a realizat și pentru întreaga activitate Centrul eparhial i-a exprimat aleasă recunoștință, iar numele său va rămâne în istoria Aradului și în conștiința colectivă.

Ne vor lipsi cuvântările sale înflăcărate de la monumentul lui Vasile Goldiș, de la evenimentele omagiale și conferințele științifice, despre unitatea noastră de credință și de neam, despre propășirea prin noi înșine, despre educație și cultură.

În numele ierarhilor, clerului și credincioșilor eparhiei, transmitem familiei îndurerate și întregii comunități academice a universității ,,Vasile Goldiș” din Arad, cele mai sincere sentimente de compasiune.

Luând aminte la cuvintele Sfântului Apostol Pavel: ,, de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu pe cei adormiți în Iisus îi va aduce împreună cu El…” (II Tesaloniceni 4,14), ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel născut în peștera Betleemului, să așeze sufletul Profesorului Dr. Aurel Ardelean împreună cu drepții în împărăția lui Dumnezeu, în lumina, iubirea și pacea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe,

†  T I M O T E I

Arhiepiscop al Aradului

***

Meritele sale în edificarea învăţământului superior arădean şi implicit în ridicarea prestigiului şi nivelului cultural al oraşului nu vor putea fi îndeajuns măsurate niciodată. Aradul este dator să-i mulţumească domnului profesor Aurel Ardelean pentru construirea uneia din cele mai de succes universităţi private din ţară, un edificiu clădit cu multă muncă, sacrificiu şi profesionalism. Un om dedicat domeniului său de bază, ştiinţele biologice, Aurel Ardelean a fost şi un patriot desăvârşit. A fost cel mai activ susţinător al recunoaşterii rolului capital al Aradului în săvârşirea Marii Uniri, a condus universitatea ce poartă numele lui Vasile Goldiş, cel mai important Corifeu al Unirii, a prezidat eforturile de construire a Monumentului Marii Uniri. Sub conducerea sa, sub egida UVVG au fost editate mii de lucrări ştiinţifice, printre care le numărăm şi pe cele despre rolul Aradului în Marea Unire.

Aurel Ardelean ne-a părăsit în Anul Centenar, însă ca o răsplată din partea bunului Dumnezeu pentru simţământul său patriotic autentic, plecarea sa la Ceruri s-a produs după sărbătorirea celor 100 de ani de la făurirea Marii Uniri.

În aceste clipe grele sunt alături de familia distinsului profesor Aurel Ardelean, de doamna profesor universitar rector Coralia Cotoraci, precum şi de întregul colectiv academic al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Prefectul Județului Arad

Florentina HORGEA

***

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură a judeţului Arad îşi exprimă regretul enorm la aflarea trecerii în nefiinţă a profesorului universitar dr. Aurel Ardelean, președinte fondator al Universității de Vest ,,Vasile Goldiș ” din Arad și o personalitate emblematică a comunităţii academice arădene.

Va rămâne viu în memoria noastră prin probitatea sa profesională și meritele sale în edificarea învăţământului superior arădean.

În numele colegiului de conducere a Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură a judeţului Arad transmitem membrilor familiei îndoliate cele mai sincere sentimente de compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cu sincere condoleanţe,
Arh. Gheorghe Seculici,
Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

***

COMUNICAT DE PRESĂ
Doliu în comunitatea academică arădeană: prof. univ. dr. Aurel Ardelean a încetat din viață

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele fondator și fost rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a trecut în neființă, în a doua zi de Crăciun, la vârsta de 79 de ani.

Având în vedere contribuția sa fundamentală la dezvoltarea și promovarea învățământului superior în orașul nostru, realizări pentru care a fost distins, în anul 2016, cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, la inițiativa primarului Gheorghe Falcă, trupul neînsuflețit al celui care a fost prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost depus, în seara zilei de 27 decembrie 2018, în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, fiindu-i aduse binemeritatele omagii, în ceas de trecere la cele veșnice. Numeroase oficialități, cadre didactice, studenți și oameni de cultură au fost prezenți la tristul eveniment al acestui final de an.

Ceremoniile funerare vor continua astăzi, în Campusul Universitar de pe strada Liviu Rebreanu nr. 86, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, 30.12.2018, începând cu ora 13. Fiind decorat, în anul 2004, de către Președintele României, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prof. univ. dr. Aurel Ardelean va avea parte de onoruri militare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: In memoriam
Etichete: a incetat din viata, Aurel Ardelean, condoleante, rectorul uvvg arad
Distribuie:
Articolul anterior
Patriotule Centenar, dacă tot a trecut Crăciunul, ai ocazia perfectă să continui munca POMPIERILOR care au început DECOLMATAREA Crișului Alb de gunoaiele tale!
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Pedofilul din Grădiște – înapoi în Penitenciar

2 comentarii. Leave new

 • avatar of alexandru bochiș
  Alexandru Bochiș
  26 decembrie 2018 13:57

  Regret profund. L-am cunoscut bine, de acum 50 de ani. Un bărbat și intelectual deosebit.
  Demersul său de a înființa Universitatea a fost de bun augur, ridicâbd nivelul intelectual al orașului și a ținutului Zărandului…..
  Dumnezeu să-l așeze în răndul celor drepți. Condoleanțe familiei îndoliate.

  Răspunde
 • avatar of florea chirila
  Florea Chirila
  27 decembrie 2018 21:32

  Sa se odihneasca in pace. A fost profesorul meu de biologie ( stiinte ale naturii ) prin 1965-66 la Scoala Medie Nr. 1 actualmente Ioan Slavici. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa fie iertat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie