[ACTUALIZARE] NU vom avea camere VIDEO cu transmisie LIVE la Adăpostul de câini! Primarul a propus proiectul USR pentru respingere

caini_bodrogului
Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

Adăpostul de câini din Arad nu va avea un sistem de camere video cu transmisie live, accesibil publicului. Respingerea propunerii consilierilor locali ai USR Arad se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 22 decembrie 2022.

Acum câteva săptămâni, consilierii locali ai USR Arad au propus Primăriei instalarea unui sistem de live streaming la adăpostul de câini din calea Bodrogului, administrat Gospodărirea Comunală Arad.

Am comunicat public acest lucru, iar propunerea noastră a fost foarte bine primită atât de iubitorii de animale, cât și de publicul larg, și asta pe bună dreptate.

Dorian Curcanu, inițiatorul propunerii, spune că „am fi avut cu toții ocazia să ne convingem că măcar câinii fără adăpost sunt tratați așa cum trebuie în Arad.

Dar, din păcate, administratorul adăpostului invocă alte priorități de investiții și au transmis în scris primarului Bibarț că propunerea noastră nu este oportună, așa că primarul a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Municipiului Arad respingerea ei.

Motivele respingerii sunt departe de a fi satisfăcătoare pentru noi. Dacă prioritatea lor de investiții nu este asta, ci extinderea adăpostului pentru că este suprapopulat – cel puțin aşa declară administratorul – atunci înseamnă că au făcut ceva în direcția asta, sau măcar au așa ceva în plan.

Aşteptăm, ca atare, să ne comunice, nouă și iubitorilor de animale, răspunsurile clare la întrebările noastre asupra stării, ocupării și planurilor pe care le au cu privire la adăpost.

Sperăm ca aceste răspunsuri suplimentare să justifice refuzul instalării sistemului de live streaming, pentru că ceea ce spun până acum nu stă deloc în picioare”.

Ataşăm prezentului comunicat interpelarea transmisă Primăriei, precum și justificarea respingerii propunerii USR Arad.

Grupul consilierilor locali ai USR Arad

………………………………………………………..
[TITLUL INIȚIAL] USR Arad: Proiect de hotărâre pentru montarea de camere video în boxele câinilor, în curte și în sala de operație a Adăpostului de câini de pe Bodrogului
[COMUNICAT DE PRESĂ]
USR Arad, proiect în ajutorul patrupedelor de la Adăpostul de câini

USR Arad a depus un proiect de hotărâre de consiliu local pentru transparentizarea activității din cadrul Adăpostului de câini de pe Calea Bodrogului, prin plasarea mai multor camere video.

Consilierii USR propun proiectul în contextul în care adăpostul a devenit mai mult un lagăr de exterminare al câinilor, decât un cămin pentru animalele abandonate.

Practic, personalul își desfășoară activitatea în mod precar: lipsește curățenia în boxe, acestea fiind și supra-aglomerate, animalele nu sunt hrănite periodic, iar controalele sunt întotdeauna anunțate din timp, moment în care situația se reglează doar pe moment, încât activitatea să nu fie afectată.

Ca rezultat, zeci de animale mor pe capete și trăiesc chinuite, sub privirile celor care și-au asumat responsabilitatea de a le îngriji.

În urma a zecilor de sesizări,

dar și a cazurilor tot mai dese precum cel a lui Zeus, care a fost adoptat de la adăpost, dar a murit la scurt timp, USR Arad a decis să depună un proiect de hotărâre care prevede montarea de camere video în boxele câinilor, în curte și în sala de operație a adăpostului.

„Haosul de la Adăpostul de câini trebuie să înceteze! Ce se întâmplă la Adăpostul de câini
e o pată neagră pentru oraș. Există clar nevoia de a transparentiza activitatea adăpostului
pentru a pune lucrurile în ordine. Montarea unui sistem de supraveghere video în boxe, în
curte, cât și în sala de operație ar fi un pas în față pentru binele câinilor.

Prin acest sistem video permanent am putea verifica zilnic dacă animalele sunt hrănite și primesc apă, dacă se face curățenie în boxe, dacă personalul și medicul tratează cu responsabilitate obligațiile asumate față de patrupede”, a declarat consilierul local USR, Dorian Curcanu.

De amintit este că Hotărârea de Consiliu Local 163/2018, prin care s-a înființat Adăpostul de câini, prevede posibilitatea montării unui sistem video, soluție pe care Primăria Arad a refuzat să o implementeze încă din anul 2018.

Astfel, în lipsa interesului administrației, USR înaintează acest proiect de hotărâre.

Camerele vor fi montate la două-trei boxe de câini, sau în fiecare boxă, dacă situația o impune. Acestea vor putea fi accesate de orice cetățean, cu excepția camerei din sala de operații, la care vor avea acces doar autoritățile.

Cu ajutorul acestei inițiative, consilierii USR speră să elimine condițiile precare la care sunt supuse zilnic patrupedele din adăpost, precum și responsabilizarea celor care ar trebui să le ofere confort, nu o viață chinuită.

Proiectul de Hotărâre

Art. I. Se aprobă demararea proiectului ,,Supraveghere video pentru Adăpostul de câini Arad” de pe Calea Bodrogului.

Art. II. Proiectul ,,Supraveghere video pentru Adăpostul de câini Arad” va trebui să respecte următorii parametrii:
– camerele video vor fi montate la maximum 2-3 boxe de câini sau în fiecare boxă dacă situația o impune, în curtea
adăpostului și în spațiile destinate evaluării și tratării animalelor.
– sistemul de supraveghere video va fi public, el putând fi accesat prin Internet de către orice cetățean fără a avea nevoie de un sistem de logare, cu excepția sălii de operație.
– camera video montată în sala de operație va putea fi accesată doar de către autorități.

Art. III. Investiția menționată la articolul I, se va finanța din fonduri de la bugetul local sau alte surse de finanțare ulterior identificate

Art. IV. Termenul de finalizare al investiției este de 12 luni de la data adoptării în Consiliul Local Municipal Arad a prezentului proiect de hotărâre.

Art. V. Se desemnează Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Arad în vederea efectuării tuturor procedurilor legale pentru efectuarea studiilor necesare obținerii autorizațiilor aferente în vederea achiziției și instalării sistemului de supraveghere video al Adăpostului de câini din Arad.

Consilierii locali USR Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: Adăpostul de câini Arad, calea bodrogului, dorian curcanu, proiect de hotarare, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
O altă casă a luat foc din cauza coșului de fum defect, la Macea
Articolul următor
[ACTUALIZARE 6] Curtea de Apel Timișoara confirmă că Ramona Lile este „cea mai mare plagiatoare din cercetarea academică românească de după 1989”. Decizia poate fi atacată cu recurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie