[ACTUALIZARE] Rezultatele FINALE de la Evaluarea Națională 2023

arad en
Distribuie:

[ACTUALIZARE]

Rezultatele finale, după contestații,  de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate  de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro, și pot fi văzute mai jos. Promovabilitatea la nivelul județului Arad este de 69,59%.

În acest an, media claselor V-VIII nu a mai fost  luată în calcul pentru admiterea la liceu,  după ce mai bine de 20 de ani a avut o pondere la media finală. Elevii nemulțumiți de rezultatele inițiale au depus contestații la centrele de examen sau le-au transmis electronic, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Înainte de contestații, procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2023 a fost de 76,2 – în scădere cu șase puncte față de anul trecut, dar similar cu 2020. În mediul rural, 2 din 5 elevi sunt sub media 5, iar 70% nu iau nici măcar media 7, conform analizei Edupedu.ro.

În județul Arad au fost depuse 478 de contestații astfel:
  • 346 la limba și literatura română
  • 128 la matematică
  • 4 la limba maternă

LISTA CANDIDAȚILOR DUPĂ COD

LISTA CANDIDAȚILOR DUPĂ MEDIE

LISTA ȘCOLILOR DIN JUDEȚUL ARAD

Analizând situația după contestații la nivelul județului Arad,

cele mai multe contestații au fost depuse la proba de Limba și literatura română, foarte puține la matematică și,  doar câteva situații în care elevii au contestat rezultatele obținute la ambele probe.

După recorectarea lucrărilor,  au fost identificate următoarele situații:
  • menținerea notei / mediei dinaintea contestației
  • majorarea notei la proba la care rezultatul a fost contestat, respectiv modificarea/ creșterea mediei generale
  • micșorarea notei la proba la care rezultatul a fost contestat, respectiv modificarea/ scăderea  mediei generale
  • în cazul în care s-au depus contestații pentru ambele probe, pot fi identificate alte două situații: modificarea (majorarea sau micșorarea) notei la ambele probe sau modificarea (majorarea sau micșorarea) notei la una dintre probe, respectiv  modificarea/ creșterea/scăderea  mediei generale

În urma recorectării lucrării la limba și literatura română, un elev al Liceului TEOLOGIC BAPTIST „ALEXA POPOVICI” ARAD a obținut nota 10, de la 9.50 inițial.

De la nota 9 inițial la nota 9.65, tot la limba și literatura română, s-a ajuns și în cazul unei elev de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

Au fost și situații în care notele au fost scăzute. De exemplu, în cazul unui elev de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „CAIUS IACOB” ARAD, nota a fost diminuată de la 9.95 la 9.65, tot la proba de limba și literatura română.

Cel mai mare decalaj între nota inițială și cea după contestație a fost de 1 punct, de la 8,50 la 9,50,  în cazul uneui elev de la LICEUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ ARAD, tot la limba și literatura română.

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7 și 10-17 iulie 2023, potrivit calendarului Admiterii la liceu 2023.

 


[TITLUL INIȚIAL](28 iunie 2023): Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost afișate. Acestea pot fi contestate

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate, miercuri, 28 iunie. Acestea sunt rezultatele inițiale, putând fi contestate de elevii nemulțumiți, cu mențiunea că notele pot fi modificate în urma recorectării lucrărilor fie prin acordarea unui punctaj în plus, fie prin scădere.

Contestațiile se depun în centrul de examinare, miercuri (28 iunie), în intervalul orar 16.00-19.00 și joi (29 iunie) între 08.00-12.00.

Pentru a depune contestația, elevii trebuie să fie însoțiți de un părinte/ tutore legal. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 4 iulie.

La nivel național, 76% dintre elevi au luat medii peste 5. Comparativ, procentul este mai mic decât în anii precedenți.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 sunt anonimizate, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

REZULTATE INIȚIALE  pentru județul ARAD  astfel cum au fost publicate pe pagina Edu.ro:

LISTA CANDIDAȚILOR DUPĂ COD

LISTA CANDIDAȚILOR DUPĂ MEDIE

LISTA ȘCOLILOR DIN JUDEȚUL ARAD

Conform ISJ, în județul Arad, un număr de 3.367 de elevi au fost înscriși pentru susținerea probelor scrise în unitățile de învăţământ în care au studiat, fiind organizate 94 de centre de examen. Nu toți, însă, au și susținut probele

Dintre cei înscriși la probele scrise ale EN, 207  elevi au absentat la proba scrisă la Limba Română, prezența la prima probă fiind la nivelul județului Arad de 93,9 %. La cea de-a doua probă, cea la matematică, din toți elevii înscriși inițial la examen, un număr de 220 de elevi au absentat.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere la liceu

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, potrivit calendarului admiterii de liceu 2023.

În perioada 6-7, 10 – 17 iulie 2023 va avea loc Etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024

ATENȚIE!

1. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a se face doar la datele stabilite.

2. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

3. Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizare computerizată a candidatului!

4. Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

5. În perioda 20-25 iulie 2023,  va avea loc etapa depunerii dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

Statistici sumbre: 10% dintre elevii de clasa a VIII-a nu s-au înscris la examene

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului. Este o diferență de peste 15.500 de elevi între numărul de elevi înscriși la începutul anului școlar în clasa a VIII-a și numărul celor care s-au înscris la examene. Asta înseamnă că 10% dintre elevii de clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Națională 2023.

La simularea Evaluării Naționale din luna martie, au fost prezenți 164.009 elevi, cu peste 2.500 de elevi mai mulți decât au ajuns să fie înscriși la examenul propriu-zis.

Articole asociate: [Evaluarea Națională 2023] Subiectele de la Limba și Literatura Română și

Peste 3.000 de elevi din Arad au dat proba de Matematică a Examenului de Evaluare Naționale la sfârșitul clasei a VIII-a. VEZI SUBIECTELE și BAREMUL DE NOTARE

 

 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: Evaluare Națională 2023, ISJ Arad, ministerul educației, rezultate inițiale EN
Distribuie:
Articolul anterior
Jandarmeria Arad recrutează candidați pentru admiterea la Academia de Poliție
Articolul următor
West Side Story – proiecție de film în Grădina de vară de la Cinema Arta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…