[ACTUALIZARE] Rezultatul amplei acțiuni de miercuri dimineața: 14 ARESTAȚI, 5 pe „control judiciar” și cantități mari de „cristal” și „șoricioaică”, cocaină, ciuperci și „iarbă” ridicate de DIICOT

diicot arad
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au pus în aplicare 40 de mandate de percheziție domiciliară și 52 de mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat, au fost reținute 14 persoane, în cazul altor 5 fiind dispusă continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile,

sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

diicot2

În primul caz, din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c., 8 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județul Arad.

diicot1

În cel de-al doilea, din luna martie a.c., 3 persoane ar fi vândut, în municipiul şi judeţul Arad, droguri de risc şi mare risc. De asemenea, ar fi desfășurat în mod repetat, fără drept, operaţiuni cu substanţe psihoactive, constând în achiziţionarea, deţinerea în vederea comercializării şi vânzarea acestora în municipiul Arad.

În al treilea caz, în perioada mai 2021 – septembrie a.c., 13 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județul Arad.

diicot3

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor:

1,63 kilograme de cannabis, 400 de grame de cocaină, 100 de grame de drog de mare risc, peste 250 de grame de substanţă psihoactivă cristalină, 30 de grame de ciuperci halucinogene, 8 kituri pentru cultivarea ciupercilor halucinogene, 15 grindere, 15 cântare, 44 de telefoane mobile, un pistol airsoft supus autorizării, un pistol cu bile supus autorizării, 119.190 de lei, 23.885 de euro, 400 de dolari, 30.000 de forinţi, precum și 30 de grame de aur.

La data de 13 octombrie a.c., procurorii au prezentat magistraților Tribunalului Arad 14 persoane, acestea fiind arestate preventiv.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. Caraș-Severin, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Alba, polițiști ai I.P.J. Arad și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea a beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Soluțiile Instanței la luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP)
…………………………………………
[TITLUL INIȚIAL] (12 octombrie, 2022) [BREAKING NEWS] Percheziții „pe droguri” ale DIICOT Arad la 39 de domicilii. 50 de persoane vor fi conduse la audieri
[COMUNICAT DE PRESĂ]

La aceasta oră (7:11 – a.m.), polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Arad efectuează 39 de percheziții domiciliare. Peste 50 de persoane vor fi conduse la audieri.

Dosarele instrumentate de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad vizează destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Activitățile sunt realizate împreună cu B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. Caraș-Severin, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Alba, I.P.J. Arad, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Categorie: Știri
Etichete: audieri, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. ORADEA, B.C.C.O. TIMIŞOARA, DIICOT Arad, I .P.J. Arad, perchezitii domiciliare, S.C.C.O. Caraș-Severin
Distribuie:
Articolul anterior
Viața de noapte în Zăbrani: s-a dus să fure un pachet de țigări, ocazie cu care a distrus luneta unei mașini, a spart geamul unui birt și a incendiat o anexă
Articolul următor
Schimbare de interimat la DSP Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

greva invatamant

[ACTUALIZARE 2] A treia zi de GREVĂ GENERALĂ în educație. Incapabil să gestioneze eficient această criză majoră, premierul Ciucă încearcă să convingă părinții și elevii să susțină așa-zisele demersuri ale Guvernului în detrimentul cadrelor didactice

[ACTUALIZARE 2] Este a treia zi de grevă generală în educație. Negocierile între reprezentanții sindicatelor din învățământ și decidenții guvernamentali și chiar politic s-au transformat în lupte „care pe care”.…