Adrian Mladin (PSD Chișineu-Criș): Nu putem gira prin votul nostru o serie de încălcări ale normelor legale

foto adrian mladin
Distribuie:
Adrian Mladin (PSD Chișineu-Criș): Bugetul orașului Chișineu-Criș trebuie să respecte normele legale și să nu conțină elemente de finanțare chestionabile

„Consilierii locali social-democrați din Chișineu-Criș rămân consecvenți principiului pentru care au fost aleși, reprezentarea corectă a cetățenilor, motiv pentru care nu putem fi de acord cu o serie de elemente din structura bugetului oraşului Chişineu-Criş şi Nădab pe anul 2022 care încalcă cadrul legal și procedural.

PSD a venit cu iniţiative la acest buget, cum ar fi tablele smart şi mobilierul pentru clasele I-IV ale Liceului Teoretic Mihai Veliciu, elemente utile pentru procesul local de învățâmânt.

Nu putem însă gira prin votul nostru o serie de încălcări ale normelor legale:

Bugetarea unei lucrări executate în mod ilegal, (220.000 lei, lucrare pentru fosta centrală termică, executată fără a fi înainte discutată, aprobată şi bugetata de către Consiliul Local – acesta fiind demersul legal).

Suma enormă pentru modernizarea unei părţi din centrul oraşului (1.500.000 lei) ni se pare exagerată, la fel cum a fost şi învestiţia din Piaţa Avram Iancu (700.000 lei).

Sumele pentru ceea ce cu greu poate fi numită “centura oraşului” (310.000 lei), deoarece aceasta nu va reuşi să fluidizeze traficul din oraş, fiind dispusă pe ruta Sintea Mare – Adea.

De asemenea, este important de ştiut ieşirea de pe centură pe DN79A este obligatoriu să se facă peste calea ferată care este semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei, motiv pentru care nu credem că va fi o rută comodă pentru şoferi şi sub nicio formă nu ne dorim să auzim de viitoare evenimente neplăcute, asemănătoare celor de la intersecţia cu calea ferată de la Nadab.

Astfel, bugetul va urma rediscutat şi modificat în vederea aprobării lui, în perioada următoare.

Ne pare profund rău pentru faptul că bugetul nu a putut fi adoptat, însă este obligatoriu ca acesta să respecte normele legale şi vom insista asupra acestui aspect în mod constant”, afirmă președintele PSD Chișineu-Criș, consilierul local Adrian Mladin.

 

[COMUNICAT DE PRESĂ] – Biroul de Presă al PSD Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: bugetul oraşului Chişineu-Criş şi Nădab 2022, consilierul local Adrian Mladin, președintele PSD Chișineu-Criș
Distribuie:
Articolul anterior
Se caută Capitala Tineretului din România pentru anul 2024
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] Magistrații din Gurahonț care au RE-ARESTAT „lotul de țigărari de munte” după o poveste demnă de Zilele ÎNDRĂGOSTIȚILOR și LECTURII merită un LIKE pentru curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…