AFI Europe începe la Arad construcția primului său parc de retail din România

afi santier 6
Distribuie:

În sala Ferdinand a Primăriei Arad a avut loc joi, 01 septembrie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a anunțat oficial începerea lucrărilor pentru construirea primului parc de retail din România al AFI Europe. La eveniment au participat reprezentanții AFI Europe (Doron Klein, directorul general al AFI Europe România și Cehia; Avi Barzilay, CEO AFI Properties și Volkan Terzi, Project Manager) și primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Călin Bibarț: „Primele discuții privind acest subiect au avut loc în anul 2018. Acest proiect este o premieră din mai multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că acest parc comercial este primul dezvoltat de AFI Europe în România, el este în Arad. Este unul accesibil, fiind amplasat în oraș, nu înafara sa.

Ca arădean, în primul rând, și ca primar, mă bucur că un loc aflat în paragină atât de mulți ani este acum în plină dezvoltare. În urma negocierilor pe care le-am avut cu AFI Europe, am convenit ca intersecția și traficul din acea zonă să fie reconfigurat, iar costurile acestei investiții să cadă în sarcina acestora. Mă bucur că Aradul rămâne atractiv pentru investitori.”

Prezentarea proiectului dar și punerea, simbolică, a pietrei de temelie a avut loc pe șantierul viitorului edificiu.
În capsula timpului  a fost introdus următorul mesaj:

mesaj afi

***

[AFI EUROPE ROMANIA / Comunicat de presă]
Momentul a fost marcat astăzi de un eveniment la șantierul viitorului edificiu

Reprezentanții AFI Europe împreună cu Primăria Arad au pus piatra de temelie a primului parc de retail modern care va fi construit în centrul orașului. De altfel, AFI Arad va fi primul parc comercial dezvoltat de AFI Europe în România.

Anterior, compania a dezvoltat 3 centre comerciale de mari dimensiuni în București, Brașov si Ploiești.

Viitorul parc de retail va ocupa o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane. În prezent, gradul de ocupare al proiectului este de 70%.

Ca o noutate pentru Arad, McDonald’s și-a deschis în cadrul proiectului primul restaurant de tip Drive-Thru din oraș, restaurantul având o suprafață de 148 metri pătrați.

Alți viitori chiriași ai parcului de retail AFI Arad vor ajunge și ei pentru prima dată în oraș cu această ocazie. Printre ei se numără hipermarketul Carrefour (cu o suprafață închiriabilă de 5.800 mp), magazinul de bricolaj Leroy Merlin (cu o suprafață închiriabilă de 9000 mp), Media Galaxy (3000 mp) și Decathlon (2000 mp).

Mixul de chiriași include și branduri internaționale precum Sinsay sau Cropp. În plus, vizitatorii se vor bucura de oferta operatorilor de telefonie mobilă și a altor mărci bine-cunoscute.

Centrul comercial se va deschide pentru public în a doua jumătate a anului 2023.

Demararea proiectului a fost marcată simbolic astăzi prin punerea pietrei de temelie și îngroparea unei capsule a timpului la baza viitoarei clădiri, în prezența Primarului Aradului, Domnul Călin Bibarț, și a reprezentanților AFI Europe România.

„Sunt bucuros să iau parte la acest moment important pentru noi și pentru arădeni. Demararea construcției centrului comercial AFI Arad este o investiție importantă ce contribuie la modernizarea orașului. Comunitatea arădeană va beneficia de un nou punct de întâlnire într-un spațiu generos, în care momentele frumoase, plăcerea de a face cumpărături și divertismentul de calitate pot fi împărtășite cu prietenii și familia.

În scurt timp, vom invita locuitorii orașului să participe la o experiență modernă de
cumpărături într-un parc de retail care aduce brand-uri de top și cele mai atractive spații de agrement”, a declarat directorul general al AFI Europe România și Cehia, Doron Klein.

„Nu pot decât să mă bucur că Aradul este, din nou, deschizător de drumuri. Acest parc comercial care urmează să se construiască pe un teren care stătea nefolosit de foarte mulți ani reprezintă o premieră din multe puncte de vedere. Întâi de toate, va fi primul parc comercial din România dezvoltat de AFI Europe, o companie de renume internațional.

Apoi, mă bucur pentru că acest parc comercial va constitui o premieră și pentru arădeni, căci aici vor găsi branduri care nu se găseau în Arad și pentru care trebuiau să se deplaseze în alte orașe. Mai mult, acesta va fi amplasat în oraș și nu în afara lui, ceea ce va constitui un avantaj pentru fiecare arădean. Și, nu în ultimul rând, mă bucur că Aradul se dovedește a fi din nou un centru atractiv pentru investitori, aceasta însemnând o garanție a dezvoltării viitoare”, a declarat Dl. Primar Călin Bibarț.

foto proiect afi retail park arad
Despre AFI EUROPE

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, o companie lider în dezvoltarea, managementul și investițiile imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est.

În România, compania a operat AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante mall-uri din regiunea CEE, AFI PLOIEȘTI și AFI BRAȘOV.

În sectorul birourilor, AFI Europe Romania are un portofoliu de 7 parcuri de business Clasa A: AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA și AFI PARK TIMIȘOARA.

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de birouri din țară, gestionând proiecte de afaceri care însumează aproximativ 300.000mp GLA și spații comerciale de aproximativ 170.000mp GLA.

În 2020, compania a livrat primul său proiect rezidențial de pe piața locală – faza 1 a AFI City Bucureștii Noi – care include 190 de apartamente și pune în valoare experiența de lungă durată acumulată pe piețele internaționale.

În 2022, compania va inaugura AFI Tech Park 2, respectiv, a doua din cele trei faze ale parcului de afaceri situat pe Bulevardul Progresului. De asemenea, va inaugura și AFI CITY BUCUREȘTII NOI, o galerie comercială situată chiar în apropierea componentei rezidențiale, la stația de metrou Laminorului.

În 2021, AFI Europe România a achiziționat două terenuri în Pipera pentru dezvoltarea Residential to Rent, o nouă divizie de afaceri formată din 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 450 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai
multă flexibilitate, dar in acelasi timp, și acces la o locuință modernă cu toate serviciile și facilitățile situate în imediata apropiere.

Planurile de dezvoltare ale companiei includ o nouă zonă comercială în Arad, AFI Arad, alături de noi birouri și spații comerciale sau rezidențiale de închiriat, atât în București, cât și la nivel regional.

 

Categorie: Știri
Etichete: AFI Europe, carrefour, Cropp, Decathlon, Doron Klein, Leroy Merlin, Media Galaxy, parc de retail, Sinsay
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Festivalul Rock Maris va avea loc în sala mare de concerte a Palatului Cultural
Articolul următor
Profesorul Nicolae Antoniu Pellegrini s-a pensionat după 45 de ani în care a activat ca profesor, director, director CCD si inspector școlar general adjunct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…