Aproape sigur: Primăria rămâne fără Cetatea Aradului, pentru că Falcă n-a fost în stare să respecte PROTOCOLUL semnat cu Ministerul Apărării

cetatea aradului
Distribuie:

 

Cetatea Aradului ar putea fi preluată, din nou, de Ministerul Apărării Naţionale. Avertismentul a fost lansat  chiar de ministrul Apărării și senatorul de Arad Mihai Fifor dumincă, cu ocazia sărbătoririi Zilei NATO.

Ministrul Mihai Fifor a declarat că data de 15 mai reprezintă termenul limită până la care Ministerul Apărării Naționale mai așteaptă ca primăria Arad să își îndeplinească obligațiile asumate.

„În 2010, acum opt ani, Cetatea Aradului a trecut în patrimoniul Primăriei Municipiului Arad. Faptul că Primăria Municipiului Arad nu a reușit să își îndeplinească obligațiile din protocolul semnat din Hotărârea de Guvern nu poate decât să ne facă să recuperăm cetatea pentru Ministerul Apărării Naționale, să începem să investim aici. Nu este vina Ministerului Apărării Naționale că Primăria Municipiului Arad nu a reușit să își îndeplinească obligațiile asumate și că, de opt ani, tergiversează punerea în aplicare a acestui protocol, un fapt extrem de păgubos, pe de o parte pentru militarii români, pe de altă parte pentru cetățenii municipiului Arad” – a declarat demnitarul.

Administraţia Falcă s-a obligat, conform protocolului semnat cu Ministerul Apărării, ca militarii din Cetate să se relocheze la unitatea militară din Gai, care ar trebui modernizată din fondurile administraţiei locale, dar şi să realizeze un număr de 250 de locuinţe pentru cadrele militare, prin ANL. Nimic din toate acestea nu s-a realizat.
Primarul  Gheorghe Falcă, singurul om direct-responsabil de situație, nu a făcut nicio declarație de presă raportată la declarația ministrului, până la această oră.

Cetatea Aradului, construită în stil Vauban în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea sub tutela împărătesei Maria Tereze, este una dintre puţinele de acest tip din Europa care au rămas perfect conservate. Obiectivul ocupă o suprafaţă de 90 de hectare, are 47 de pavilioane, o biserică, construcţiile existente ocupând 150.000 de metri pătraţi.

 

Categorie: Știri
Etichete: cetatea aradului, Gheorghe Falca, Mihai Fifor, ministrul apararii nationale, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Doi bătăuși din satul Adea și un evazionist fiscal din Arad, condamnați definitiv, au fost „culeși” de polițiști și depuși în Penitenciar
Articolul următor
UTA a primit 3.500.000 lei, CS Baschet, 1.400.000 lei, iar CS Atletico, 80.000 lei de la Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie