Artistul Petre Ionuțescu a susținut un concert inedit la Festivalul Internațional de Jazz de la Tașkent

img 20240514 wa0018
Distribuie:

Instrumentistul și compozitorul român Petre Ionuțescu a susținut, pe data de 8 mai, un concert special în capitala Republicii Uzbekistan, în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Jazz de la Tașkent, eveniment desfășurat în perioada 26 aprilie – 12 mai.


Participarea cunoscutului muzician timișorean în cadrul prestigiosului festival a fost sprijinită de Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, și Ambasada României în Republica Uzbekistan.

În mod tradițional, festivalul este organizat în fiecare an cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Jazzului de Fundația pentru Arte și Cultură de pe lângă Cabinetul de Miniștri al Republicii Uzbekistan, cu sprijinul Primăriei orașului Tașkent.

Recitalul artistului Petre Ionuțescu a avut loc miercuri, pe data de 8 mai, de la ora 19.30, pe scena deschisă a Palatului „Uzbekistan” din Tașkent, din repertoriu făcând parte lucrările “The Three Waters”, “Unhidden Heart”, “Endless Flow”, “House of Time”, “Deep Fountain”, “Voyage”, “Dance in Blue” și “Serene”.

img 20240514 wa0009Reprezentația muzicală a fost acompaniată de proiecții vizuale realizate de artistul Cristian Văduva. De asemenea, puteți viziona și un scurt fragment vizual din cadrul concertului susținut la Tașkent, video oficial realizat de organizatorii festivalului.


Video oficial Petre Ionuțescu – Live at Jazz Fest Uzbekistan

Compania avută de artistul român pe scena festivalului a fost una mai mult decât selectă, în acest sens îi putem menționa numai pe multiplii laureați ai premiilor Grammy, Kenny Garrett, Dee Dee Bridgewater și Gregory Porter, trei figuri emblematice pentru lumea jazz-ului și nu numai.

img 20240514 wa0011Despre experiența trăită pe scena Festivalului Internațional de Jazz de la TașkentPetre Ionuțescu spune că “a fost cu adevărat remarcabilă și unică. Sunt încântat că evenimentul a depășit așteptările, atât din perspectiva publicului, cât și a mea pe scenă.”

img 20240514 wa0020Publicul prezent la reprezentația de la Palatul „Uzbekistan” din Tașkent a întâmpinat cu entuziasm prestația lui Petre Ionuțescu, acesta subliniind că „reacția publicului a fost extrem de pozitivă. Deși am avut emoții la început, deoarece nu știam cum va fi receptată muzica aceasta cu un caracter mai experimental, publicul a răspuns cu entuziasm, iar mulți spectatori mi-au împărtășit ulterior bucuria că au avut ocazia să asiste la un concert atât de nou întâlnit acolo.”

img 20240514 wa0001Mai departe, ca o concluzie la toată această experiență, Petre declară că: „După concert, am participat la o recepție alături de majoritatea ambasadorilor din Uzbekistan și toți și-au exprimat aprecierea pentru succesul evenimentului, subliniind aspectele sale pozitive.

Chiar dacă timpul a fost limitat, am reușit să vizitez câteva locuri specifice și am rămas impresionat de unicitatea și farmecul lor.”


Mai multe informații despre Petre Ionuțescu găsiți pe:


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Festivalul Internațional de Jazz, Petre Ionuțescu, Tașkent
Distribuie:
Articolul anterior
Incendiu izbucnit la o casă pe strada Elena Ghiba Birta
Articolul următor
Festivalul „Folk Maris“ ediția 2024, la Port Arthur Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…