Asistăm la CEL MAI PENAL RĂZBOI POLITIC din Aradul ultimilor ani. USR cere demisia primarului pentru că nu le-a validat tabelul cu SEMNĂTURI. FALCĂ: „Toate faptele încadrate de Codul Penal la fals în înscrisuri se regăsesc pe listele aduse de USR Arad”!

falca farapenali 1
Distribuie:

 

21.000 – 14.588 = 6.412 – iar 6.412 e un număr penal… rău, dacă se poate dovedi în instanță că acesta este cuantumul furtului de indentitate comis de USR, în campania #FărăPenali, așa cum afirmă însuși primarul Gheorghe Falcă… el însuși semnatar al tabelului – un fel de Cal Troian în ecuația asta politică perversă.
Comunicatele de presă care urmează sunt produsul „la zi” a luptei dintre „cele două forțe” politice –  altfel, „surori ideologice” – și reprezintă esența unui fel de „no, ce-am avut și ce-am pierdut?”… o întrebare pe buzele tuturor care asistă la faze de genul… de zeci de ani încoace.
Această speță fiind o capodoperă a degradării discursului politic pe plan local.

COMUNICAT DE PRESĂ]

USR Arad cere demisia primarului Gheorghe Falcă

USR Arad, în numele celor 21 de mii de arădeni care au semnat pentru proiectul #FărăPenali și ale căror semnături sunt blocate de Primăria Arad, cere demisia primarului Gheorghe Falcă.

În aceste momente, când sunt depuse la Parlament semnăturile celor un milion de susținători ai proiectului „Fără penali în funcții publice”, semnăturile arădenilor sunt reținute de primăria Arad. Județul nostru a ieșit astfel din grupul celor care au făcut pragul legal de 20 de mii de semnături, deși 30 de mii de arădeni și-au afirmat susținerea pentru o politică fără penali.

În timp ce toate celelalte primării din județul Arad unde au fost depuse dosarele pentru atestare s-au conformat, atestând în proporție de 95% semnăturile verificate, iar acestea au fost depuse deja la Parlament, niciuna dintre semnăturile din municipiul Arad nu au ajuns la împuterniciții comitetului de inițiativă, pentru a fi duse la București.

Pe lângă cele 30 de mii de semnături, acest proiect înseamnă munca a zeci de voluntari care de-a lungul a aproape jumătate de an au stat sute de ore în soare și uneori în ploaie. Înseamnă implicarea a sute de cetățeni care au strâns semnături și ni le-au adus. Au semnat persoane de la 18 la 90 de ani și mai mult, au venit cetățeni aflați în scaunul pentru persoane cu dizabilități, au venit arădeni din diaspora, obligați să stea departe de familii.

Toată această mobilizare a cetățenilor a fost ignorată de administrația municipiului Arad, parte din vechea clasă politică, pentru care proiectul fără penali este un pericol, așa cum susțin toate șicanele pornite atât de la PNL cât și de la PSD, culminând cu demolarea cortului la cererea primarului PNL, ca răspuns la sesizarea unui consilier PSD. Ca să nu mai existe nicio urmă de îndoială, semnăturile au fost reținute la primărie, deși exista un termen legalpentru atestare, termen care a fost depășit de mult.

Că este vorba de rea voință sau de incapacitate organizatorică, ambele sunt motive suficient de puternice pentru ca primarul să își prezinte demisia.Administrația actuală trebuie să plece, orașul Arad, la fel ca întreaga Românie, are nevoie de #OameniNoi în politică. Avem nevoie de oameni preocupați de comunitate, care să facă administrație înainte de politică, oameni care au demonstrat că sunt buni profesioniști, care au o carieră în spate.

Video la: 

https://www.facebook.com/USRArad/videos/469842356869141/

Biroul de presă al USR Arad

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Peste 5000 de semnături „Fără penali” invalidate la Arad

Primăria municipiului Arad a finalizat procedura de atestare a semnăturilor strânse în campania „Fără penali în funcţii publice”. Din cele 21.000 de semnături depuse de reprezentanţii USR Arad, numai 14.588 au fost validate.

„Aşa cum se întâmplă de fiecare dată adevărul iese la iveală. Funcţionarii publici, nu primarul, au verificat autenticitatea datelor completate în tabele şi s-a constatat faptul că o parte din ele nu corespundeau realităţii. Astfel a apărut această  diferenţă mare între numărul semnăturilor raportate la Bucureşti şi cel al semnăturilor validate. Toate faptele încadrate de Codul Penal la fals în înscrisuri se regăsesc pe listele aduse de USR Arad. Acest lucru ne obligăsă transmitem instituţiilor statului semnăturile care nu au fost validate”,  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinute la Sediul Serviciului de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Vineri, 21 septembrie 2018, la ora 14:30, reprezentanţii USR Arad au fost aşteptaţi să preia listele cu semnăturile validate. Niciunul dintre iniţiatorii campaniei la nivel local nu s-a prezentat.

„Le-am comunicat finalizarea  procedurilor de atestare a semnăturilor  susţinătorilor şi am convenit cu unul dintre reprezentanţii USR, cu care am ţinut legătura în această perioadă, ca la ora 14 să ridice dosarelor atestate, stabilind clar locaţia de unde vor fi preluate. Iniţial mi s-a spus că pot trece în procesul verbal numele domnului Stana Florin pentru că va veni personal după aceste dosare,  dar că urmează să sune la Bucureşti pentru a cere instrucţiuni suplimentare pentru procedura de ridicare a dosarelor. După ce a sunat la Bucureşti, domnul Stana ne-a comunicat că este cu neputinţă să ridice astăzi dosarele, numai luni. Dacă le-ar ridica azi s-ar considera decăzut din termenul de a le preda la Parlament, dar dacă demonstrează  că doar luni au fost disponibile aceste dosare s-ar bucura de o procedură specială de promovare a listelor şi că interesul lor este ca aceste semnături adunate din municipiul Arad să poate fi valorificate în procesul  de revizuire a Constituţiei”, a menţionat secretarul Primăriei Arad, Lilioara Stepănescu.

„Aşa cum puteţi constata, nu era nicio urgenţă de dimineaţă. Ei ştiau încă de ieri că nu toate semnăturile au fost validate şi au încercat să transfere responsabilitatea pe primar în primul rând, dar şi pe funcţionarii din primărie. Cred cu tărie că această campanie trebuia să se desfăşoare conform legii, şi respectând toate procedurile prevăzute de lege, în primul rând din respect pentru semnatarii iniţiativei #Fără penali. Eu sunt unul dintre ei.”, a mai adăugat edilul Falcă.

falca 1

Primăria municipiului Arad ar fi fost dispusă să trimită în regim de urgenţă la Parlament semnăturile validate, dar nu a fost împuternicită să facă acest lucru.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

https://www.facebook.com/falca.gheorghe.7/videos/1954036101301345/?__xts__[0]=68.ARD9Zuy78C0K_bhPzb6_9S0ZZbZYGcRKT3SEgeyyrGfZdOfCbtIvOArm60ktY80m0ly7cWkA7MlkC9d1KwWcl0QT2Jz6cytG80aUsKYnQ-qhJeZqTq9AXHecN4podI1elRsmbgsIhyxaWWqNuX_2dM1E55jfYNgCF9_gkMwFGjC6a6PmOx4bVA&__tn__=-R

Categorie: Știri
Etichete: #FărăPenali, Gheorghe Falca, penal, politica arad, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Teatrul Național din Timișoara a primit, în ultimul moment, finanțarea pentru deplasarea la Chișinău
Articolul următor
Arădeanca Dana Dodean s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de tenis de masă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

incendiu turnu

Incendiu la un lan de grâu, în satul Turnu

În aceste momente pompierii acționează pentru stingerea unui incendiu la un lan de grâu, în localitatea Turnu la iesire spre orașul Pecica. Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o…
actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…