Asociația Profesională a Sudorilor și Școala de sudură din Arad, o nouă colaborare cu fabrica Ford din Craiova

Ford 2022 cursantii la absolvire
Distribuie:
Asociația Profesională a Sudorilor din România (www.asociatiasudorilor.ro) este singura asociație profesională din România care își propune să susțină toate școlile de sudură în limita posibilităților.

După ce în anul 2021 în luna septembrie, Fabrica Ford din Craiova a apelat la serviciile oferite de Şcoala de Sudură arădeană (www.scoalacrisan.ro) pentru un curs de specializare „blitz ” în sudură a unui număr de 12 salariați și în acest an firma de automobile craioveană a solicitat din nou deplasarea profesorilor de la Arad pentru a organiza un nou curs de data aceasta pentru un număr de 16 muncitori de la două dintre secțiile fabricii.

Astfel ing. Eduard Crișan, profesor de teorie la Școala de Sudură Crișan, însoțit de maistru Gabi Chițescu au fost în perioada 11.08.- 15.08. 2022 la Craiova,

unde cei 16 cursanți participanți au învățat noile tehnologii în materie de sudură, dar și cum să citească un desen tehnic, și nu în ultimul rând normele de protecție a muncii, atât de necesar de respectat în toate meseriile, dar în meseria de sudor în mod deosebit.

Deoarece la fabrica Ford se lucrează pe trei schimburi, muncitorii de la întreținere trebuie să asigure buna desfășurare a procesului de producție. La fel ca și în cazul firmei Air Liquide din București, sau cei de la Tomtim Tomnatic, o firmă din județul Timiș specializați în agricultură, cei de la întreținere sunt de meserie lăcătuși mecanici, știu să sudeze, dar fac sudarea „după ureche”, și îmbinarea sudată se rupe, pierderile firmelor sunt în acest caz foarte mari și timpul foarte scump. Este motivul pentru care tot mai multe firme apelează la acest tip de cursuri de scurtă durată.

Ioan Marin Crișan, directorul Şcolii de Sudură „Crișan” din Arad:

„Pentru că seriozitatea şi profesionalismul a fost ceea ce a caracterizat mereu Şcoala de sudură arădeană, firma Ford din Craiova a apelat din nou la serviciile oferite de noi.

Reamintesc ca de fiecare dată, cu mândrie în suflet că Şcoala de Sudură Crişan se bucură de un real prestigiu la nivel naţional, și internațional, obţinut datorită seriozităţii şi implicării în mod real în ceea ce înseamnă cursurile de pregătire în meseria de sudor electric, o meserie grea, dar frumoasă şi mai ales bine plătită. Am avut anul acesta cea de XX-a promoție de sudori, avem peste 250 de absolvenți, și ceea ce este foarte important de remarcat este faptul că toți lucrează în această meserie.

Un alt lucru de care sunt foarte mândru este acela că trei dintre foștii noștri cursanți, cei mai buni dintre cei buni au fost înscriși la cursurile Universității „ Aurel Vlaicu” din Arad cu care avem o strânsă colaborare, și care astăzi sunt ingineri sudori.

După data de 15 septembrie vom începe cursurile cu o nouă serie, unde avem înscrişi deja 10 cursanţi, majoritatea tineri angajați ai unor firme arădene de top, care au decis să investească în pregătirea propriilor angajați, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, fiindcă mâna de lucru se găsește din ce în ce mai greu”. 

Categorie: Știri
Etichete: Asociația Profesională a Sudorilor din România, Fabrica Ford din Craiova, Ioan Marin Crisan, Școala de Sudură „Crișan” Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Preotul pensionar Gheorghe Dehelean a încetat din viață
Articolul următor
Ilie Cheșa: PES activists România susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

afis festivalul vinului 2023 2

Festivalul Vinului, ediția 2023, la Arad

Festivalul Vinului, ediția 2023, va avea loc în perioada 6 – 8 octombrie, în Piața „Avram Iancu“ din Arad, unde, pe lângă degustări de vinuri și produse specifice unei astfel…
statie carburanti ilustrativ

Controalele din ultima săptămână la stațiile de carburanți s-au soldat cu: 105 sancțiuni contravenționale dintre care 28 de amenzi, 101 măsuri pentru remedierea disfuncționalităților și suspendarea activității pentru doi operatori economici din Săvârșin, respectiv din Sântana

Bilanț al acțiunilor de control din perioada 20.09-26.09.2023 asupra operatorilor economici pe tema condițiilor de depozitare/transport/comercializare a carburanților și produselor derivate În perioada 20.09-26.09.2023, au fost efectuate 145 acțiuni de…
Urmăriți-ne pe