ATENȚIONARE: ORANGE semnalizează o campanie de PHISHING pe e-mail, care-i vizează pe clienți furându-le datele!

11 orange 850 ed
Distribuie:

 

 

În cursul zilei de 30 iulie 2018 a fost semnalată o campanie de phishing pe e-mail care vizează clienții Orange și prin care se colectează datele de autentificare din aplicația My Orange, însă această campanie nu este realizată și trimisă de către Orange România.

E-mailul trimis în cadrul acestei campanii are subiectul „Orange România îți dăruiește 1000 de puncte Thank You !!” și promite 1000 de puncte Thank You și posibilitatea de a achiziționa în termen de 24 de ore, din aplicația My Orange, un smartphone premium la un preț special.

Textul e-mailului trimis de către atacatori este următorul:

„Stimate client,

 Vrem să-ți mulțumim pentru încrederea pe care ne-o arați zi de zi. Astfel, Orange România îți dăruiește 1000 de puncte Thank You și te invită să descoperi avantajele utilizării acestora, achiziționând unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.

 Intră în contul tău, în următoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta specială, în cadrul programului Orange Thank You, prin care poți achiziționa un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un preț special, utilizând punctele cadou primite.

 Apasă aici ca să descoperi cum poți intra în posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey.

 Oferta este disponibilă doar în următoarele 24 de ore, in funcție de stock și disponibilitate.

 Mulțumim,

Echipa Orange”

 

Acest e-mail este trimis de la o adresă falsă de forma …@ ThankYou_account.js.net și include un link care, odată accesat, direcționează către o pagină web falsă ce capturează datele de autentificare, apoi este făcută redirecționarea către pagina de logare Orange reală. În acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza că datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.

In cazul în care ai fost expus acestei campanii de phishing și ai accesat link-ul inclus, îți recomandăm să schimbi de urgență parola în aplicația My Orange pentru a evita orice fraudă sau distrugerea de către o persoană rău intenționată a configurațiilor și setărilor salvate. Poți verifica statusul contului My Orange de aici.

De asemenea, îți recomandăm să verifici autenticitatatea promoțiilor și concursurilor unde ți se cere autentificarea cu datele de logare din aplicațiile Orange. Dacă întâmpini o astfel de situație, te rugăm să ne semnalezi de fiecare dată pentru a putea lua măsurile adecvate pentru a bloca atacul. Puteți afla mai multe  aici.

Echipa Orange

 

FOTO – Profit.ro

Categorie: Știri
Etichete: frauda, hackeri, orange, phishing pe e-mail, telefonie
Distribuie:
Articolul anterior
Un ȚEPAR urmărit de autoritățile germane pentru bancrută frauduloasă a fost prins de polițiști în Arad
Articolul următor
Se împlinesc 6 ani și 66 zile de când Codruț Marta face ture între Gai și Săvârșin printr-un TUNEL care-i va purta numele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe