Au vrut să SOLUȚIONEZE „Criza gunoaielor”… dar nu toți! PSD-iștii au convocat „ședință CLM de îndată”, dar n-au făcut CVORUMUL

clm 27 aprilie 2018
Distribuie:

 

„Criza gunoaielor” și-a consumat astăzi încă un episod penibil, din lunga serie cu care ne-au obișnuit conducătorii Aradului de-a lungul ultimilor ani. La orele prânzului, cu câteva minute de a  i se da… startul teoretic, consilierii PSD au convocat o „ședință de îndată” menită să sancționeze juridic și politic incompetența celor de la RETIM, care se văd depășiți de situație.

Ei bine, n-au fost prezenți în „Sala Ferdinand” decât ei, câțiva jurnaliști și… Călin Bibarț – care face pe „figura separată” în aparatul Primăriei Arad… un rol episodic pe care se vede de la o poștă că nu-l stăpânește și-l joacă din obligație.

Iată istoricul acestui… act ratat, în comunicatele de presă trimise redacțiilor:

[COMUNICAT DE PRESĂ 1]

PSD Arad convoacă o şedinţă de îndată a CLM pentru soluţionarea crizei gunoaielor

PSD Arad are o reacţie promptă la noua criză a gunoaielor, generată de incompetenţa administraţiei locale, iar echipa social democrată de consilieri locali convoacă astăzi o şedinţă de îndată a CLM, pentru analiza împreună cu toţi factorii responsabili a aspectelor care pot şi trebuie să readucă Aradul la starea de normalitate.

„Din păcate am avut şi de această dreptate când afirmam public că acel contract de salubrizare cu firma Retim conţine o serie de prevederi păguboase pentru arădeni şi că Primăria nu şi-a făcut nici de această dată datoria în ceea ce priveşte tranziţia armonioasă între vechiul şi noul operator de salubrizare. Mai mult decât atât oraşul este din nou sufocat de gunoaie, iar datoria noastră faţă de cetăţeni în acest moment presupune să evităm cu orice preţ apariţia unei epidemii.

Administraţia publică locală ştia deja de 6 luni care va fi firma ce urmează să preia serviciul de salubrizare şi totuşi a preferat să nu mişte un deget în ceea ce priveşte medierea comunicării. Orice primar gospodar şi responsabil ar fi aşezat la aceeaşi masă reprezentanţii firmei Retim cu cei care au gestionat până în acest moment serviciul. Este esenţial de precizat că CLM este acţionarul majoritar al ADI SIGD şi bineînţeles că are o responsabilitate imensă în toată ecuaţia, nu cum afirmă primarul municipiului care se joacă în aceste zile, împărţind companiei Retim amenzi microscopice de ochii lumii. Nu amenzile sunt soluţia ci armonizarea tuturor aspectelor ce ţin de buna gestiune a serviciului la nivel de municipiu, curăţenia exemplară a oraşului şi gradul de mulţumire al populaţiei faţă de serviciul prestat. Sigur că au existat nemulţumiri şi în trecut dar în momentul de faţă prioritatea este să aducem Aradul măcar la stadiul de salubritate la care se găsea înainte de intrarea pe rol a celor de la Retim şi evident soluţionarea crizei. Acesta este şi rolul şedinţei de îndată pe care echipa de consilieri social democraţi a convocat-o astăzi la ora 13.00. Ambiguitatea deciziilor, lipsa evidentă a unei strategii de punere în aplicare efectivă a serviciului de colectare a deșeurilor are ca rezultat colapsul pe care îl sesizează în momentul de faţă absolut oricine. Repet ori de câte ori va fi nevoie, avem o responsabilitate faţă de arădeni şi ne vom face datoria până la capăt”, afirmă deputatul PSD Adrian Todor.

Biroul de Presă al PSD Arad

psd arad 27 aprilie 2018

[COMUNICAT DE PRESĂ 2]

Şedinţă de îndată, suspendată din lipsă de cvorum

Consilierii locali municipali au fost convocaţi vineri, 27 aprilie, în şedinţă de îndată. Aceasta s-a suspendat din lipsa de cvorum, la ora 13, în sala Regele Ferdinand fiind prezenţi numai 8 din cei 23 consilieri locali municipali în funcţie.

Prezenţi în sală au fost: consilierul independent Marin Lupaș, consilierul ALDE Ionel Ciupe, consilierii PSD –Gheorghe Săplăcan, Flavius Filip, Cosmin Buruc, Ilie Cheșa și Beniamin Vârcuș, dar și viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

„Am avut convocată o şedinţă de îndată de către consilierii PSD şi ALDE. Conform legii o treime din consilieri pot să convoace o şedinţă şi eu mi-am întrerupt activitatea din oraş, aşa cum am spus, continuăm să dăm amenzi societăţii Retim care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.  Le transmit şi pe această cale că, dacă nu sunt dispuşi să-şi angajeze oameni, să-şi ducă maşini, să plătească salarii, vor plăti amenzi. Mai mult decât atât, dacă nu se încadrează în cele stabilite la şedinţa de ieri, va urma şi rezilierea contractului”, a declarant viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

……………………………………………………………

[COMUNICAT DE PRESĂ 3]

Adrian Todor : La comanda lui Gheorghe Falcă, PNL şi UDMR adâncesc criza gunoaielor

Primarul Falcă, împreună cu consilierii locali municipali PNL şi UDMR, au dat astăzi din nou dovadă de dispreţ faţă de arădeni şi iresponsabilitate faţă de problemele majore ale urbei. La ordinul edilului, aceştia au absentat în mod voit la şedinţa CLM de îndată, convocată la ora 13.00 de PSD Arad pentru a pune capăt crizei gunoaielor, spune deputatul Adrian Todor.

„Ce putem înţelege din această atitudine ? Cum ar trebui s-o interpretăm ? Cu toată bunăvoinţa şi toleranţa din lume, în primul rând ca arădeni, nu putem să o percepem decât drept un dezinteres brutal faţă de nevoile şi problemele noastre, ale tuturor. În curtea PNL nu miros gunoaiele, i-a vaccinat Falcă pe consilierii liberali împotriva germenilor bacterieni ? Ştim cu toţii cât de strâmb a debutat prestaţia celor de la Retim în gestionarea salubrităţii Aradului. Şi atunci ? Nu este normal să ne aşezăm cu toţii la masă, într-un asemenea moment de criză, şi să găsim calea naturală şi echilibrată pentru depăşirea sincopei ? Însă Falcă alege calea sfidării, a opacităţii în dialog, în fond o recunoaştere tacită a propriei incompetenţe şi îngustimi a viziunii administrative. Chiar dacă PNL şi UDMR au decis să politizeze în mod absurd problema, nu ne vom descuraja şi vom lupta în continuare prin toate mijloacele legale pentru soluţionarea crizei”, afirmă deputatul social-democrat de Arad Adrian Todor

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Calin Bibart, gunoaie, politica arad, PSD, RETIM, sedina de indata
Distribuie:
Articolul anterior
ÎNTREBARE cu scop EDUCATIV: Câți deținuți periculoși poate bate la ȘAH un avocat pașnic? RĂSPUNS: Pe toți!
Articolul următor
Prilej de reflecție și MULȚUMIRI, pornind de la CAZUL unui om trimis să moară de un „medic” și salvat de un DOMN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie