Baronul Francisc Neuman – imortalizat în bronz în tribuna stadionului care-i poartă numele, la 111 ani de la naștere

244938958 453627052710630 3435657092828843238 n
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Baronul Francisc Neuman, în tribune la meciurile echipei UTA

Baronul Francisc Neuman a ajuns acasă! Este vorba despre statuia din bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe baron în timp ce asistă la un meci de fotbal pe stadionul care-i poartă numele.  În semn de respect față de cel căruia îi datorăm o filă importantă din istoria locală,  Primăria Municipiului Arad a avut inițiativa de a realiza o statuie care să-l înfățișeze pe baron și pe care, deloc întâmplător, s-o instaleze în incinta stadionului pe care Francisc Neuman l-a construit, iar ulterior l-a donat prin testament Aradului. Nu a fost aleator nici momentul ales pentru montarea statuii.

„În 10 octombrie se împlinesc 111 ani de la nașterea celui care a făcut posibilă legenda UTA! Și creatorul ei revine acolo unde a pus toată dragostea sa pentru Arad și pentru sportul arădean: la stadionul care, cu cinste, îi poartă azi numele! Mă bucur să văd că inițiativa pe care am avut-o s-a concretizat, iar statuia sa, în mărime naturală, va sta la loc de cinste în tribuna stadionului, grație lucrării deosebite a sculptorului Ștefan Bințințan. Sunt convins că echipa UTA va câștiga mult mai multe meciuri acasă, cu baronul în tribune!”

Sculptura baronului Francisc Neuman a fost realizată de artistul plastic Ștefan Ciprian Bințințan, din Alba Iulia, cel care deține un portofoliu impresionant de lucrări printre care se numără și o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina.

244561322 283882860250008 1455922311852478702 n

Pentru cei care vor dori să vadă îndeaproape statuia baronului sau să-și facă poze cu ea, Arena Francisc Neuman va putea fi vizitată începând de duminică, 10 octombrie 2021, în intervalul orar 10.00-19.00, iar în timpul săptămânii, zilnic, între orele 8.00-19.00. Accesul se va face pe poarta dinspre parcarea ARED.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: Știri
Etichete: artistul plastic Ștefan Ciprian Bințințan, francisc neuman, statiue bronz francisc neuman, stiri arad, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Bărbatul care și-a răpit copilul din brațele mamei sale, la Padova, a fost depistat cu el în tren, la PTF Curtici
Articolul următor
DISPUTE APRINSE în mediul on-line după amplasarea statuii BARONULUI în tribuna a II-a a stadionului care-i poartă numele. Suporter Club UTA: „Solicităm Primăriei Arad, primarului Călin Bibarț și celor care au avut ideea proastă de a-l arunca pe baron în anonimat să mute statuia la tribuna I!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie