BATJOCURĂ de birocrați incompetenți: SUPORTERII UTA își manifestă punctual scepticismul față de calitatea lucrărilor la STADION – iar PRIMĂRIA le răspunde cu MINCIUNI populist-electorale cu eticheta „informații corecte”

stadionul uta
Distribuie:

 

Au trecut 5 luni de când Gheorghe Falcă – principalul „artizan” al nemeritatei rușini prin care trece Aradul, odată cu stagnarea reconstrucției stadionului care poartă numele celui mai iubit investitor din acest spațiu – a plecat la Bruxelles… dar „aburelile” sunt aceleași: „lucările de modernizare sunt conform standardelor”, „stadiul actual corespunde proiectului inițial”, „totul e conform regulamentului FRF” și alte asemenea – expresii care, pur și simplu, jignesc inteligența și (mai rău) rănesc sensibilitățiile și orgoliile oricărui iubitor de fotbal, de istorie… de civilizație.

Cea mai recentă (și, aproape sigur, nu ultima!) dintre polemicile pe această temă s-a derulat ieri, 5 noiembrie, 2019, când Suporter Club UTA a făcut o interpelare publică pe facebook (share-uită de sute de arădeni) vizavi de starea actuală a lucrărilor și care, punctual, remarcă următoarele:

«Comedia continuă la stadionul Francisc Neuman în timp ce unii se lasă prostiți cu câteva imagini editate și cred că lucrurile în sfârșit se mișcă. Iată câteva noutăți:

– Băncile de rezervă au fost plasate aiurea, mult prea departe de gazon, iar scaunele cu care vor fi dotate nu respectă categoria de calitate UEFA 4, la care se dorește să ajungă stadionul… să nu mai vorbim că nici nu au fost montate destule ca să respecte regulamentul FRF;

– Nu au fost comandate decât 4000 de scaune pentru tribune și nici acelea nu au fost achitate. Betoanele de la scări crapă treptat și nu se iau măsuri în această privință;

– După ce a fost ținută câteva săptămâni pe loc, compania care pune gazonul a început lucrările chiar dacă Primăria Arad nu le-a achitat facturile și a schimbat grosimea gazonului pentru a executa o lucrare de bună calitate, asumându-și costurile pe care le impune această schimbare.

– Lucrările la partea de vestiare, închidere a arenei, celebrul hotel și facilitățile pentru presă stagnează, până când se găsește o firmă dispusă să continue lucrările Tehnodomus. Nu a participat nici o firmă la licitație!

Avem o întrebare pentru voi, toți cei care iubiți UTA: când va fi inaugurat stadionul chiar vă veți bucura și veți aplauda frenetic? Veți zâmbi fals și vă veți minți că în sfârșit e bine și că măcar ne-am întors acasă? Veți uita de acești 6 ani de batjocură? Cei 6 ani fără casă?…»

Cum spuneam, poziția Primăriei Arad față de aceste constatări este de natură să ne… enerveze și mai tare decât suntem de, iată, 6 ani încoace:

COMUNICAT DE PRESĂ 

Cetăţenii Aradului merită să fie informaţi corect

Având în vedere faptul că în spaţiul public au apărut o serie de informaţii eronate în legătură cu lucrările de modernizare a stadionului municipal „Francisc Neumann”, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări din dorinţa de a informa corect opinia publică.

De la bun început trebuie subliniat faptul că până în acest moment lucrările au fost executate respectându-se întru totul proiectul elaborat în conformitate cu  regulamentul Federaţiei Română de Fotbal. De altfel, Primăria Municipiului Arad păstrează în permanenţă legătura cu reprezentanţii FRF, mai ales pe probleme de amenajare a arenei, asfel încât aceasta să corespundă standardelor categoriei din care face parte.

În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor executate, ne exprimăm regretul pentru superficialitatea evaluării lor, mai cu seamă că acest „audit” a fost făcut de persoane neavizate, cu modeste cunoştinţe în domeniul construcţiilor.  Probabil astfel se explică faptul că nu se cunosc noţiuni elementare cum ar fi de exemplu că treptele  sunt din beton prefabricat şi urmează colmatarea şi etanşarea rosturilor cu material elastic. În consecinţă, arena NU „crapă”.

În privinţa lucrărilor de montare a gazonului, acestea continuă, iar executantul lor dă asigurări că până la finele săptămânii viitoare, întreaga suprafaţă de joc va fi verde. Lucrările au fost întradevăr sistate câteva zile din cauza ploilor ce au împiedicat decopertarea rulourilor din fermă. Chiar şi aşa, angajaţii firmei au fost prezenţi la stadion şi au montat gazonul artificial.

În legătură cu  băncile de rezervă, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice 2018 precizează la art. 40 alin 4 lit r) că terenul trebuie să fi dotat cu:  „Bănci pentru jucătorii de rezervă şi pentru persoanele oficiale, dotate cu minim 13 scaune pe care vor putea lua loc 7 jucători de rezervă și alte 6 persoane, între care antrenori, delegat, medic şi maseur. Băncile vor fi situate pe aceeaşi parte, la distanţă egală de minim 5 metri faţă de linia de centru şi de linia de margine, de regulă în apropierea gardului împrejmuitor. Ele vor avea un acoperiş protector. La jocurile din SuperCupa României, Liga 1, Liga a 2-a, precum şi la jocurile din cadrul optimilor de finală, sferturilor de finală, semifinalelor şi la finala Cupei României, băncile de rezerve se vor putea suplimenta cu maxim 5 (in loc de 4) locuri. Băncile suplimentare se vor amplasa în afara suprafeţei tehnice, la minim 5 m în lateral către liniile de poartă şi la acelaşi nivel cu băncile tehnice; Echipa vizitatoare va ocupa întotdeauna locurile de pe banca de rezerve aflată în spatele arbitrului asistent L1”.

Având în vedere faptul că modernizarea stadionului „Francisc Neumann”, se face exclusiv cu bani din bugetul local, considerăm că este de datoria noastră să informăm corect cetăţenii Aradului cu privire la această importantă investiţie.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

Categorie: Investigații
Etichete: stadionul francisc neuman, stadionul UTA, stiri arad, suporter club UTA, UTA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
UTA are un test dificil la Cluj
Articolul următor
REMAINS OF THE FEAST: Expoziție interactivă de bijuterie contemporană la Muzeul de Artă Arad
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

gigi andor

Gigi Andor și rețeaua sa de „tâlhari de ALBA-NEAGRA” din Slovenia „aspiră”, încă, banii din portofelele celor care călătoresc cu autocarele ATLASSIB și-i „investesc” în EXECUȚII MAFIOTE. Tentativa de omor asupra lui Cristian Costea este anchetată de procurorul Dan Ilarie

  Rețeaua de tâlhari de alba-neagra nu și-a consumat, încă, resursele în toate locurile din Europa unde își derula operațiunile cu caracter eminamente infracțional vreme de mai bine de 20…