Bîlcea nu se plictisește în Parlament: tocmai a aflat că „Putem accesa fonduri europene pentru Cetatea Aradului” – așa că i-a compus o SCRISOARE DESCHISĂ propriului ministru despre Cazarma din GAI. Nini Săpunaru i-a trimis un răspuns de la Ciucă, plagiat din discursul lui Oprea de acum 11 ani!

bilcea parlament
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Putem accesa fonduri europene pentru Cetatea Aradului

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a adresat oficial o întrebare ministrului apărării, Nicolae Ciucă, pentru a lămuri stadiul demersurilor pentru trecerea Cetății Aradului în circuitul civil. În partea introductivă a întrebării, deputatul Bîlcea a exprimat dorința comunității arădene de a valorifica Cetatea după modelul european, adică deschiderea acestor obiective istorice pentru activități culturale și de turism.

„Răspunsul ministerului este pozitiv, există voința de a deschide Cetatea pentru comunitatea arădeană. Desigur, este un proces îndelungat, sunt necesare fonduri importante, dar avem șansa accesării fondurilor europene. În răspunsul pe care l-am primit, ministerul a reafirmat acordul pentru derularea studiilor și demersurilor pe care le face Primăria Arad pentru a obține fonduri europene pentru Cetate. Programul Național de Redresare și Reziliență ne dă șansa să accesăm fonduri nerambursabile și ministerul ne încurajează să mergem mai departe cu documentațiile tehnico-economice care permit accesarea fondurilor, pornite de anul trecut. Cred deci că în bugetul din acest an al Primăriei Arad trebuie să avem prevăzute fonduri în acest sens. Evident, MApN dorește respectarea obligațiilor pe care și le-a asumat municipalitatea, printre care refacerea unității militare din Gai. Există deschiderea ministerului pentru un nou protocol prin care să stabilim alte termene de finalizare, dar până atunci noi putem lucra la accesarea fondurilor europene. În plus, există deschidere pentru varianta în care vom avea o zonă destinată proiectelor comunității noastre și separat o zonă pentru unitatea militară. Pe scurt, important este că avem deschidere totală pentru trecerea Cetății în circuitul civil, e un drum de parcurs, dar trebuie să continuăm demersurile pentru obținerea finanțării europene. În paralel, avem timp să discutăm un nou protocol și să rezolvăm problema unității militare. Cetatea este o bogăție a comunității noastre și cred că trebuie să accelerăm demersurile pentru a o valorifica, trebuie să facem ce depinde de noi ca și comunitate în primul rând. Îmi exprim disponibilitatea și sprijinul pentru autoritățile locale în acest sens și pentru toți cei care pun umărul la acest proiect”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Idea-i că NINI SĂPUNARU i-a și trimis lui Bîlcea  un răspuns de-al lui Ciucă de anul ăsta… care e un plagiat după cel al lui Oprea din 2010!

scrisoare1

scrisoare2

scrisoare3

Hai să-i amintim noi deputatului Bîlcea de când datează bla-bla-ul ăsta… că acum 10 ani cine știe ce făcea:

 

Categorie: Politice
Etichete: cetatea aradului, Sergiu Bilcea, sergiu parlament
Distribuie:
Articolul anterior
FCC Baschet UAV Arad a terminat turneul cu maximum de puncte
Articolul următor
Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina fac un apel către parlamentari să NU VOTEZE PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ [DOCUMENTE]

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie