Doi muncitori de la ASTRA RAIL au suferit arsuri grave după ce au fost electrocutați la locul de muncă

astra rail
Distribuie:

 

Marți, la ora 15.44, Serviciul Județean de Ambulanță Arad a fost alertat prin 112 că doi muncitori au suferit arsuri grave, după ce au fost electrocutați în incinta Astra Vagoane-Marfă de pe Calea Aurel Vlaicu. Cei doi muncitori au 47, respectiv 59 ani și au suferit arsuri în urma contactului cu un arc electric aflat în funcțiune.

Două ambulanțe tip C2 au fost trimise la locul evenimentului, fiind alertat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Aceștia au fost duși la UPU a Spitalul Județean Arad, unde vor rămâne internați după ce s-a constatat că unul are arsuri de gradele 2 și 3 pe suprafața corpului, iar celălalt, puțin mai ușoare, de gradul 2, pe 20% din corp. Starea lor este stabilă, la modul general, dar medicii sunt rezervați: „Dacă starea lor se va agrava, victimele vor fi transportate la Timișoara” – conform dr. Mircea Merea, director medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad.

Inspectorii de la ITM anchetează situația la fața locului, urmând să stabilească circumstanțele exacte ale accidentului de muncă.

…………………………….

Cei doi bărbați sunt angajaţi ai unei firme de instalaţii electrice care efectua o lucrare în incinta fostei Uzine de Vagoane. Accidentul s-a produs într-una dintre halele încă funcționale, iar victimele au fost scoase afară, în curtea fabricii, de către colegi, până la sosirea ambulanțelor. Cei doi electricieni au suferit arsuri pe membrele superioare și pe față, iar dacă starea lor se va agrava, ei vor fi trasportați la spitalul din Timișoara.

„La momentul la care au început lucrarea, nu era tensiune pe cabluri dar, în timp ce lucrau, dintr-o eroare de manevră executată de dispecerii electrici, s-a dat tensiune pe cablu accidental, s-a format un arc electric, la tensiune ridicată, de 6.000 de Volţi, a cărui flamă a produs arsuri pe braţe şi pe faţa celor doi lucrători” – a declarat Ecaterina Isac, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

 

Categorie: Știri
Etichete: astra rail, ASTRA RAIL INDUSTRIES, electrocutati, muncitori
Distribuie:
Articolul anterior
Marin Lupaș: „Regulamentul pentru Ștrand propus de Falcă nu prevede acces gratuit în zona comercială”
Articolul următor
Dorel Căprar : „Programul Start-up Nation, cel mai important sprijin acordat antreprenorilor români”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

palfi

[ACTUALIZARE] Palfi Iosif este încă un caz în care diagnosticul pus de „specialiștii” din Arad a fost eronat! La Timișoara, pacientului i s-au efectuat analize profesioniste, corpul său a fost curățat de… efectele medicamentelor prescrise „din priviri”, iar acum este bine

Diagnosticul cu care medicii Spitalului Județean Arad „s-au scăpat” de pacientul Palfi Iosif din Șofronea a fost greșit – cel puțin așa se deduce din analizele care i s-au efectuat…