[ACTUALIZARE] Deși nu s-a înregistrat NICIUN CAZ DE CORONAVIRUS în Arad, în VĂMI intri doar după ce COMPLETEZI UN CHESTIONAR, accesul în Spitalul Județean este RESTRICȚIONAT, iar cursurile frecventate de studenții italieni s-au SUSPENDAT

spital 48
Distribuie:

 

Simina Roz – purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad: „La ora actuală nu avem niciun pacient diagnosticat cu Coronavirus și nu există nicio suspiciune de infecție cu Coronavirus.
Pentru siguranța pacienților internați în spital, s-a decis întreruperea programului de vizita. Consultatiile in regim de ambulatoriu și în regim de spitalizare de zi se desfășoară după programul normal.”

…..

[TITLUL INIȚIAL] (23 februarie, 2020) – ora 17.40 [NEWS ALERT] Spitalul Județean Arad intră în CARANTINĂ din cauza suspiciunilor de CORONAVIRUS? Accesul VIZITATORILOR este COMPLET RESTRICȚIONAT, iar autoritățile județene au convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Spitalul Județean Arad împreună cu toate secțiile sale a intrat, în această după-masă, în CARANTINĂ. Conform directorului medical al instituției, dr. Mircea Onel, „aceasta înseamnă în primul rând, restricționarea accesului vizitatorilor sub orice formă. La Secția de ATI și la Unitatea de Primire Urgențe se permite prezența aparținătorilor, în rest, la celelalte secții, a fost restricționat accesul acestora”. 

Decizia are legătură cu recentul caz de deces ca urmare a infecției cu coronavirus a unui cetățean italian, o suspiciune planând asupra unei curse de avion via Padova, ai cărei pasageri au fost controlați de DSP în această zi pe la sosirea pe Aeroportul Internațional Timișoara.

În această noapte, Comitetul pentru Situații de Urgență din Arad se întrunește pentru a lua măsuri de prevenție. Tabăra Căsoaia ar putea să fie stabilită ca centru de carantină pentru cetățenii care vor ajunge în Arad din zone unde se manifestă coronavirusul – însă acest lucru deja provoacă fiori localnicilor! Florin Farcaşiu, primarul comunei Târnova, a declarat că a plecat spre Arad și a spus că va face tot ce este posibil pentru a bloca acest lucru.

De asemenea, autoritățile sunt în alertă maximă la punctele de trecere a frontierelor de la Nădlac, Turnu și Vărșand „Avem în fiecare vamă câte un epidemiolog, care funcționează după un program de premanență. Mai multe persoane au revenit astăzi din Italia, și sunt date în consemn la frontieră”, conform lui Mircea Onel.

Cursurile facultăților ar putea fi amânate ca măsură de prevenție, având în vedere numărul mare de studenți italieni în Arad.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii care presupune intrarea în carantină a tuturor celor care s-au întors din regiunile Lombardia şi Veneto în ultimele 14 zile este activat de astăzi,

dar Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad spune că „Spitalul Judeţean nu este în carantină, doar accesul fiind restricţionat. Voi propune, în această seară, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, suspendarea cursurilor Facultăţii de Medicină a Universităţii de Vest Vasile Goldiş, unde învaţă numeroşi studenţi italieni. Aceştia din urmă sosesc ori s-au întors în Arad la sfârşitul acestei săptămâni pentru reluarea cursurilor care ar fi trebuit să înceapă luni, 24 februarie. Tot în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor fi stabilite şi locurile în care cei afectaţi de virus vor fi ţinuţi în carantină.”

***

ACTUALIZARE 1: ORA 23.30

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Măsuri preventive în contextul cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia

Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian, a convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea implementării măsurilor preventive necesare în contextul apariției cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia. Alături de membrii Comitetului, la ședință au participat primarii localităților de frontieră din Județul Arad, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad,  doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Consulul onorific al Italiei la Arad, domnul Roberto Sperandio,  precum și directorul general al Poliției Locale Arad, domnul Adrian Toma.

Ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră,  de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul  Arad și  luând în considerare  câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică, în urma ședinței de astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât următoarele:

Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;

Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;

S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;

Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină.

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD
Cancelarie Prefect
Biroul de presă     

***

Articol asociat:

https://criticarad.ro/in-atentia-d-s-p-arad-directoarea-laboratorului-de-cercetari-a-laboratorului-spitalului-din-milano-unde-sunt-analizate-probele-in-cazuri-posibile-de-coronavirus-am-transformat-o-infectie/?fbclid=IwAR1Ykox-NcJqz-G2j257VZNWbtdR6xhdHIilByzBgp0oio7d4P5hLK1qNLs

Categorie: Știri
Etichete: carantina, CONVID 19, coronavirus, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a depus un OMAGIU la mormântul din Miercurea Ciuc al marelui campion din anii 50, Ladislau Băcuț
Articolul următor
Csikszereda Miercurea Ciuc: UTA 0 – 6… ca să încheiem din start discuția despre LIDER!

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie