Ce probleme apar dacă uitați smartphone-ul la soare?

smartphone
Distribuie:

 

Vara a venit și căldurile sunt tot mai mari, ne place la ștrand și să stăm la plajă. În permanență cu noi avem și nelipsitul telefon, iar un smartphone expus mai mult la soare și la temperaturi ridicate, echivalează cu degradarea parțială sau totală a acestuia.

Chiar dacă la cei mai mulți dintre noi ne place soarele, smartphone-urile noastre apreciază prea puțin sau deloc acest lucru. Iar lăsat în căldură mare sub un soare dogoritor, acestui companion nu îi va plăcea deloc acolo. Da, o astfel de căldură are un efect teribil asupra smartphone-urilor noastre, mai ales dacă sunt expuse la soare prea mult timp. Cine nu și-a uitat telefonul mobil pe terasă la umbra, ca să-l găsească în plin soare mai târziu? Nu-I face bine deloc! Potrivit PhoneAndroid, consecințele pot să fie fatale, echivalând cu achiziționarea unui nou smartphone.

Iată câteva riscuri la care este expus telefonul smartphone lăsat sub razele soarelui.

Ecranul smartphone-ului dvs. poate deveni rapid instabil. În general, utilizatorii (chiar dacă nu toată lumea) își lasă smartphone-ul cu ecranul în sus, același lucru întâmplându-se și la soare. Prima componentă afectată va fi ecranul, expus razelor puternice ale soarelui. Chiar și cele mai bune ecrane de smartphone-uri, indiferent că aveți un Super AMOLED pe Galaxy S9 sau Dynamic AMOLED pe seria Galaxy S10, nu pot suporta o căldură mare fără să aibă probleme. De cele cu ecrane LCD nici nu mai vorbim.

Vor apărea instabilități în afișarea pe ecran sau chiar zone care nu au supraviețuit temperaturilor extrem de ridicate. Și, evident, cel mai vizibil va fi că nu mai răspund gesturile sau comenzilor făcute pe ecranul tactil.

Bateria poate avea consecințe incalculabile, poate chiar exploda! Toate bateriile urăsc căldura, cu atât mai mult cele aflate pe telefoanele mobile. Bateriile nu suportă căldură excesivă. La peste 60°, în unele cazuri, extrem de rare dar nu imposibile, acumulatorul smartphone-ului tău poate chiar să explodeze. Acest lucru se datorează în principal supraîncălzirii bateriei. Acest lucru atrage deteriorarea multor componente interne și smartphone-ul și-a încheiat cariera. Procesorul, camerele foto, antena sau altă componentă internă pot fi distruse definitiv.

Chiar dacă 60° este o temperatură inimaginabilă în România, sub razele soarelui se poate ajunge la această temperatură. Celulele bateriei se simt cel mai bine într-un mediu confortabil, cu temperaturi între 20 și 25 de grade. Compania Apple asigură că bateria iPhone-ului poate să reziste la temperaturi cuprinse între 0 și 35 de grade. Vă sfătuim să nu faceți astfel de experimente!

Dar amintiți-vă, dacă utilizați baterii originale, nu ar trebui să aveți probleme. Cel mai simplu este să evitați expunerea telefonului sub razele directe ale soarelui sau la temperaturi ridicate. Evitați să lăsați telefonul într-un autovehicul aflat la soare!

Categorie: Știri
Etichete: IT, PhoneAndroid, smartphone, soare, Super AMOLED pe Galaxy S9
Distribuie:
Articolul anterior
URBAN WASH Arad – servicii profesionale ecologice de SPĂLARE și CURĂȚARE haine și livrări la domiciliu
Articolul următor
Preşedintele Patronatului Român din Arad se implică în îmbunătăţirea calităţii sănătăţii şi siguranţei populaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie