Cine răspunde pentru canalizarea din Gai?

canalizare gai 4 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

USR Arad a transmis mai multor autorități locale și naționale problemele cu care se confruntă cartierul Gai, cauzate de funcționarea defectuoasă a canalizării menajere și pluviale. Sesizarea a fost semnată de un număr de 154 de cetățeni nemulțumiți de faptul că plătesc impozite la nivel de municipiu, fără să beneficieze de utilitățile și confortul aferent.

De mai mulți ani, locuitorii acestei zone sunt afectați de fiecare dată când plouă, fiind nevoiți să suporte dejecțiile care se revarsă pe străzi și în curți.Conform celor reclamate, rețeaua de canalizare menajeră prezintă disfuncționalități pe străzile Ion Creangă, Faurilor, Zambilelor, Strada Nouă, Păcurarilor, Dunării, Hatman Arbore, Fântânii, Fagului, Izvor, Câmpurilor, Spătaru Preda, Meșterul Manole, Alexandru cel Bun.Din cauza proastei dimensionări a echipamentului de pompare, care se defectează frecvent, apa menajeră nu se mai scurge din canalizare, căminele colectoare/de vizitare fiind permanent pline, astfel că la prima ploaie dau pe dinafară.

Atunci când canalizarea menajeră este plină, în Laguna 1 Gai (folosită pentru deversarea apei pluviale într-un fost canal de irigații din vecinătate) se scurge apă menajeră, ceea ce eliberează în aer mirosuri deranjante pentru locuitorii din apropiere și totodată poluează cu dejecții respectivul canal.Totodată, apa din fântânile celor care locuiesc în apropierea Lagunei 1 Gai este murdară și emană miros urât.

Un alt aspect sesizat este cel al rigolelor stradale colmatate, ceea ce face canalizarea pluvială nefuncțională, astfel că apa de ploaie fie rămâne pe stradă, fie se scurge în curțile oamenilor.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: Din cele sesizate de semnatarii petiției rezultă că infrastructura construită în cartierul Gaiprezintă probleme serioase, care pe de o parte îi privează pe cetățeni de confortul urban pentru care plătesc taxe și impozite, iar pe de altă parte reprezintă un pericol la adresa sănătății publice și a mediului. Faptul că reziduuri din canalizarea menajeră ajung în natură reprezintă o problemă foarte serioasă, pentru care trebuie identificate urgent soluții, iar cei vinovați trebuie trași la răspundere. Aștept ca instituțiile sesizate să îți facă datoria, iar administrația locală să identifice de urgență o soluție reală, pentru a pune capăt disconfortului și poluării din Gai.

 

Categorie: Știri
Etichete: aradeni, canalizare, cartier Gai, politica, sistem de canalizare, taxe și impozite, USR, utilitati
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a câștigat amicalul cu Ripensia Timișoara
Articolul următor
Au prins-o pe „mama (țigări)lor” pe ruta Beliu – Archiș – Groșeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie