Cionca: „La Arad funcționează una dintre cele mai importante companii de apă din România”

caa_contoare
Distribuie:

Când citești asemenea comunicate, chiar crezi că trăiești în paradis. Conform spuselor lui Cionca (sau Andrei Ando care o fi scris acest elogiu), „la Arad funcționează una dintre cele mai importante companii de apă din România”. Asta pentru că „reușește performanță după performanță” și achiziționează contoare inteligente la prețul de 910 lei bucata, în condițiile în care, în blocul în care locuim, fiecare apartament și-a montat un asemenea contor în acest an, la un preț de 400 lei bucata. Bine, Compania de Apă doar „intenționează” și încă nu a depus proiectul pentru finanțare…

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Proiect de peste 10 milioane de lei, pentru contorizare inteligentă

Compania de Apă face unul dintre cei mai importanți pași ai activității, prin montarea de contoare care pot fi citite de la distanță. Astfel, nu va mai fi necesar ca operatorul companiei să aibă acces în gospodăriile oamenilor, ci, exact cum se întâmplă în Occident, contorul va fi citit de la distanță cu ajutorul unui dispozitiv electronic.

Este încă o confirmare a faptului că la Arad funcționează una dintre cele mai importante companii de apă din România, care aplică printre primele această metodă, care pe de o parte crește controlul și, pe de altă parte, crește acuratețea citirii, practic o monitorizare corectă a consumului de apă.

Pentru a atinge această performanță, Compania de Apă Arad intenționează achiziționarea cu fonduri europene a peste 11 mii de contoare inteligente pentru echiparea microsistemului de alimentare cu apă Arad.

Cofinanțarea de către Consiliul Județean Arad a investiției „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă” a fost supusă astăzi aprobării consilierilor județeni.

Proiectul „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă” urmează a fi depus de către Compania de Apă Arad la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, spre a fi cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2. Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Valoarea totală a investiției este de 10.126.098,26 lei fără TVA,

din care 85% reprezintă finanțare din Fondul de Coeziune, 13% buget de stat și 2% din
bugetul Consiliului Județean.

 

Categorie: Politice
Etichete: Compania de Apa Arad, contoare care pot fi citite de la distanță
Distribuie:
Articolul anterior
Uniunea Europeană – o REPUBLICĂ de paie
Articolul următor
Majorarea tarifelor aferente bazelor sportive și de agrement a fost adoptată în CLM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie