Clopotul și elementele exterioare ale ceasului din turnul Primăriei au fost restaurate

ceas turn1
Distribuie:

În urmă cu o lună, au început lucrările de demontare a ceasului din turnul Primăriei, fiind transportat în atelierul firmei pentru recondiționare, întrucât orologiul avea un mecanism cu elemente lipsă, nu mai funcționa corect și transmitea erori privind ora exactă, iar părțile metalice ale ceasului erau afectate de rugină.

După isteria creată în presa națională cu acel fake-news bazat pe un pamflet din presa locală, cum că „orologiul a fost furat și a fost găsit pus la vânzare undeva în Elveția”, se impune a se preciza că acesta este la atelierul de reparații, unde, timp de 8 luni, va fi supus procesului de recondiționare.

În acest moment, multe dintre elementele orologiului au fost deja recondiționate și vor fi expuse în holul Palatului Administrativ cu prilejul Zilelor Aradului.

 

Anunțul a fost făcut de primarul Aradului, pe pagina sa de Facebook:
„Restaurarea clopotului și a elementelor exterioare ale ceasului din turnul Primăriei este finalizată și se lucrează în continuare la refacerea originală a mecanismului. Cu ocazia Zilelor Aradului acestea vor fi expuse în holul Primăriei, după care vor fi montate acolo unde le este locul.
Articol asociat:
Categorie: Cultură
Etichete: ceasul din turnul Primăriei, primaria arad, restaurare ceas
Distribuie:
Articolul anterior
Poliția Locală a comis-o din nou: nu i-a prins pe cei care au vandalizat parcul, dar a aplicat două amenzi asociației care l-a construit!
Articolul următor
Programul de colectare a deșeurilor valabil în data de 15 August, în localitățile din județul Arad în care operează compania RETIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…