Comuna Hălmagiu și satele Bănești, Bodești, Brusturi, Cristești, Hălmagiu, Ionești, Leasa, Leștioara, Poienari, Tisa și Ţărmure vor fi înregistrate în evidențele de cadastru

halmagiu
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Comuna Hălmagiu va fi cadastrată integral din bani europeni. Contractul, care prevede înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor din comună, a fost semnat de Guvernul Ludovic Orban, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și urmează să fie semnat și de prestator.

Toate terenurile și construcțiile din cele 11 sate ale comunei Hălmagiu (Bănești, Bodești, Brusturi, Cristești, Hălmagiu, Ionești, Leasa, Leștioara, Poienari, Tisa și Ţărmure) vor fi înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni.

Totodată, proprietarii imobilelor din comună beneficiază de dezbaterea gratuită a succesiunilor și eliberarea, fără costuri, a certificatelor de moștenitor.

Noile cărți funciare ale celor aproximativ 16.600 de imobile care însumează  9.700 de hectare vor fi deschise la finalul lucrărilor, termenul de execuție fiind de 591 de zile.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, implementat de ANCPI.

Lucrările de cadastru general din comuna Hălmagiu vor fi realizate de Asocierea SC Procad SRL/SC GeomaticsIntegrated Services SRL, care a câștigat licitația inițiată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în anul 2018.

Foto: Google Earth

 

Categorie: Știri
Etichete: Bănești, Bodești, Brusturi, Cristești, Hălmagiu, Ionești, Leasa, Leștioara, Poienari, Ţărmure, Tisa
Distribuie:
Articolul anterior
„Cadou” de la Consiliul Județean Arad, de Sfânta Marie: au ras de pe fața pământului toți copacii de pe marginea drumului de la Hanul de la răscruce până către Pecica
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Polițiștii dintr-un sat din Covasna i-au prins pe cei doi SPĂRGĂTORI DE BANCOMATE care au dat inclusiv „tunul” din februarie, de la Banca Transilvania din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe