Conceptul DRIVE-THRU de testare COVID-19 a fost implementat și la Arad și funcționează în parcarea de la EXPO

technomed
Distribuie:

 

SC TECHNOMED GROUP SRL Arad în colaborare cu ALPHA-Centru de testare pentru SARS-COV2 au implementat și la Arad conceptul DRIVE-THRU de testare RT-PCR pentru COVID-19.

Aradul este o locație ideală pentru acest tip de testare rapidă RT-PCR cu atât mai mult cu cât cei care doresc să iasă din țară sau cei care doresc să intre în România în diverse scopuri ( turism sau interes profesional) sunt foarte mulți.

Conceptul mobil de recoltare s-a realizat în parcarea generoasă de la EXPO Arad, în două containere special amenajate și dotate în acest scop, iar recoltarea se efectuează de personal calificat. Ce este important de precizat este faptul că, pentru persoana care dorește recoltarea, nu există niciun risc de contact cu alte persoane, toată procedura prealabilă de înregistrare a datelor personale realizându-se la geamul autoturismului, pacientul urmând un circuit bine stabilit, cu mașina, de la primul container unde este Registratura și se colectează datele personale și până la cel de-al doilea container, camera de recoltare propriu-zisă.

Acesta este cel mai rapid concept de testare, în România nu există nicio altă instituție sau laborator care să le facă într-un interval de timp atât de scurt, între 12 și 24 de ore. Conceptul a fost gândit astfel întrucât este foarte important ca persoana care dorește să facă testul ( fie că are nevoie la locul de muncă, în scop turistic, sau apreciază că are simptome) să nu trebuiască să aștepte câteva zile rezultatul, 3 zile sau chiar mai mult, evitându-se astfel stresul și emoțiile.

De acest tip de testare pot beneficia toți cei care vor să treacă frontiera, fiind foarte util pentru cei care vor să iasă din România prin vămile din Vestul țării și pot să-l facă exact în ziua în care ies din țară, dar nu neapărat. Au fost solicitări de testare la cerere și din partea angajatorilor din Zona Industrială pentru angajații lor dar și de persoane care doresc să prezinte testul COVID-19 la angajare. Aceste teste pot fi efectuate pe toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru copii.

Testarea se face fără programare, de Luni până Duminică, între orele 9:00-17:00.

Laboratorul Tehnomed Group din Arad, partener exclusiv al centrului de testare ALPHA, este acreditat și autorizat de DSP, iar probele sunt lucrate pe un aparat nou RT-PCR de ultimă generație.

Care este procedura pentru testele rapide COVID-19 din conceptul DRIVE-THRU

Pentru efectuarea testării NU este nevoie de programare prealabilă.

Persoana interesată să facă testul vine cu mașina personală în parcarea de la EXPO Arad, oprește în fața primul Container  cu destinație „Recepție pacient”, prezintă cartea de identitate la geamul autoturismului, personalul calificat și dotat cu echipament de protecție complet, preia datele personale ( inclusiv numărul de telefon și adresa de email) și le introduce în sistem, fără să atingă actele personale ale pacientului.

După această primă etapă, pacientul se deplasează tot cu mașina personală până în fața celui de al doilea Container unde este camera de recoltare propriu-zisă. Acesta parchează, coboară din mașină, trece printr-o primă încăpere, ajunge în camera de recoltare, se așează pe scaun și personalul calificat face recoltarea care constă în exudat nazal și faringian. Imediat probele se pun în recipient și se depozitează la rece în frigider, apoi probele ( împreună cu fișa pacientului și formularul GDPR) se transferă la laboratorul TECHNOMED, pe strada Victor Hugo, nr. 14, unde se prelucrează.

Până la prelucrarea probelor în laborator, pacientul poate să plece, la fel, fără niciun contact cu alte persoane înafară de personalul specializat, întrucât iese și urcă în mașina personală.

Dacă recoltarea probelor s-a realizat în cursul zilei până la ora 16.00, rezultatele sunt primite în aceeași zi, prin email. Dacă probele sunt recoltate după ora 16.00, rezultatele se primesc în ziua următoare, în cursul după-amiezii, prin email.

Rezultatele se transmit de laborator direct pe email, solicitantul nu mai trebuie să se deplaseze pentru a le ridica personal.

Rezultatele se transmit bilingv, atât în limba Română cât și în limba Engleză.

Testul COVID-19 doare?

Testul COVID-19 nu ar trebui să fie dureros, dar poate fi inconfortabil – există un motiv pentru care în mod normal nu îți pui lucruri în nas. Cu toate acestea, este foarte rapid, așa că, chiar dacă se simte un pic ciudat, va dura doar câteva secunde.

Recoltarea este de tip exudat faringian și nazal, iar tot procesul durează 5 minute.

Acuratețea testelor și aparatura

Conceptul de testare s-a dovedit a fi unul fără reproș, dar trebuie precizat că rezultatul se referă la ziua recoltării.

Toate aparatele sunt automate, atât extractorul cât și amplificatorul, riscul erorii umane fiind redus la zero.

Prețul unui asemenea test rapid RT-PCR este de 370 lei. 

Centrul de Testare Drive-Thru pentru SARS-COV2 din parcarea ExpoArad (zona industrială) este deschis de luni până duminică, de la 9:00 la 17:00.

Testul este autorizat de DSP Arad, fiind conform cu standardele:

autorizatii technomed

9ea033e9 c613 489c a431 802b9a5132b8

 

Categorie: Lifestyle
Etichete: coronavirus, Doctor Mihail.ro, Expo Arad, Mihail Pautov, Technomed Group, testare covid, teste pcr
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Constructorul DSE Consulting explică „asfaltul turnat aiurea” la Cuied printr-o „defecțiune tehnică la șenila dreaptă a finisorului”. Situația a fost remediată în chiar seara cu pricina…
Articolul următor
Croatul Mihovil Klapan vine în locul lui Romario Moise la UTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…