Consilierul municipal Anca Stoenescu: „Administraţia liberală a găsit de cuviinţă să aloce mai bine de 7 milioane de lei pentru tot felul de manifestări proletcultiste, care au de fapt doar un scop vădit propagandistic. Iar asta în detrimentul educaţiei”

anca stoenescu
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Întotdeauna când vine vorba despre educaţie trebuie să se găsească soluţii

Consilierul local municipal PSD Arad, profesor Anca Stoenescu, nu împărtăşeşte pornirea regretabilă a PNL de a înjumătăţi practic bursele şcolare ale elevilor, prin alocarea unei sume din bugetul local, mult inferioară anilor trecuţi ca valoare. Din iniţiativa primarului Falcă a fost atribuită în anul școlar 2017-2018, suma de 2,84 milioane de lei, aproape cu jumătate mai puțin decât cei 4,62 milioane de lei alocați în anul anterior.

„Sunt sigură că putea fi găsită o soluţie onorabilă de menţinere la aceleaşi cote a plafonului bursier. În fond, aceeaşi administraţie liberală a găsit de cuviinţă să aloce mai bine de 7 milioane de lei pentru tot felul de manifestări proletcultiste, care au de fapt doar un scop vădit propagandistic. Iar asta în detrimentul educaţiei, a susţinerii copiilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Nu mi se pare normal, nici în calitate de pedagog şi nici ca şi consilier social democrat, parte a unei echipe care militează în permanenţă pentru susţinerea excelenţei în toate domeniile. Gheorghe Falcă nu se zgârceşte când vine vorba despre a băga bani serioşi din buget în buzunarul unei firme portocalii care şi-a îndeplinit în mod deficitar clauzele contractuale pe linie de deszăpezire, în schimb când aude cuvintele, educaţie, învăţământ, cultură devine opac. Drept exemplu, prin gestul lor regretabil liberalii au privat de burse, 346 de elevi ai Colegiul Naţional Moise Nicoară, 377 de elevi ai Liceului Pedagogic şi 220 de elevi ai Colegiului Naţional Elena Ghiba Birta. Sigur că înjumătăţirea bugetului destinat sectorului şcolar bursier afectează mult mai mulţi copii merituoşi din Arad.

PSD Arad consideră că educaţia trebuie să constituie un vector de bază al societăţii iar sprijinirea ei un obiectiv vital al comunităţii locale” apreciază consilierul local municipal PSD, profesor Anca Stoenescu.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: anca stienescu, educatie, Falca, invatamant, politica arad
Distribuie:
Articolul anterior
La mulți ani Monica Brosovszky! [MEDALION]
Articolul următor
Se încarcă „tunurile” politice la Sebiș. Consilierul Județean Marius Sulincean vorbește despre „dinastia Feieş pe model nord-coreean”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of a.rădeanu
    A.Rădeanu
    15 martie 2018 8:37

    Degeaba ați schimbat poza. Nici asta nu-i bună, i se vede doar jumătate din față. Zici că-i chioară.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

agromalim 1

AGROMAILIM și-a deschis porţile [GALERIE FOTO]

  Este sărbătoarea AGRICULTURII la EXPO ARAD. A XXIX-a ediție a Târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje s-a deschis astăzi, în prezența oficialităților Aradului și cu participarea unor…