Consiliul Judeţean gazda noii generații de studenți ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad

e4617fa0 d86a 4c82 8062 a8b1d984c09a
Distribuie:

Președintele Iustin Cionca a reafirmat parteneriatul dintre administraţie şi mediul universitar și le-a prezentat principalele repere ale județului:

„Am întâlnit astăzi tineri ambițioși și sunt convins că vor avea succes în construirea unei cariere așa cum își doresc. Îi felicit că au ales să studieze la Arad, în cadrul unei universități de prestigiu, cu deschidere internațională. Le urez bun venit la Arad și îi invit să cunoască specificul județului nostru, frumos, ofertant și provocator. Consiliul Judeţean susţine dezvoltarea instituțiilor arădene de învățământ superior care, la rândul lor, sunt ambasadori ai Aradului în lumea întreagă. Faptul că Aradul este un centru universitar atractiv susține dezvoltarea economică, iar dacă reușim să le arătăm acestor tineri toate beneficiile pe care le putem oferi și îi convingem să rămână în Arad după absolvire, asta înseamnă și o infuzie de specialiști pe piața muncii”. 


Studenții au declarat că au ales Aradul ca destinație pentru studii datorită prestigiului universității, dar și oportunităților de petrecere a timpului liber.

„Am prieteni aici, am auzit doar lucruri bune despre Arad, iar când am vizitat Aradul m-am simțit foarte bine, m-am îndrăgostit de această zonă, ceea ce m-a determinat să vin să studiez aici”, ne-a declarat un tânăr din Germania, care a ales să studieze Medicina la Arad.

Tot la Arad a decis să studieze o tânără din Sibiu, care este de părere că Facultatea de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș” oferă calitate și conferă prestigiu absolvenților:

„Am ales Facultatea de Medicină deoarece este o facultate privată, cu o bază materială solidă, o facultate care pune bazele unei profesii care salvează vieți. Aradul este un oraș surprinzător, un oraș care te primește cu brațele deschise, un oraș în care m-am acomodat deja perfect”.

Acţiunea a avut loc în cadrul săptămânii de acomodare destinată studenților anului I, atât români, cât şi străini din Germania, Franţa, Anglia, Maroc și Tunisia.


Biroul de presă al CJA


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Arad, Consiliul Judeţean, „Vasile Goldiş” Arad
Distribuie:
Articolul anterior
CONCERT AL FILARMONICII DIN BOTOȘANI ÎN ONOAREA LUI GEORGE ENESCU LA CASA MEMORIALĂ DIN LIVENI
Articolul următor
Promenada Inimilor 2023 – proiect comun al cluburilor Rotary Arad, Rotary Arad-Cetate, Rotary Curtici, Rotaract și Interact din județul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie