Consiliul Tineretului din România recrutează tineri pentru a ocupa postul de Director Județean. Vezi ce abilități se cer AZI pentru LIDERII DE MÂINE

ctr
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CTR recrutează tineri pentru a ocupa postul de Director Județean (DJ)

Consiliul Tineretului din România (CTR) recrutează, în perioada 14-28 aprilie, Directori Județeni care să se ocupe de reprezentarea intereselor tinerilor la nivel local și de organizarea de evenimente care să îi dezvolte personal și profesional. Aceștia trebuie să locuiască într-unul dintre următoarele județe: Brașov, Sălaj, Arad, Alba, Hunedoara, Teleorman, Călărași, Mureș, Bistrița, Harghita, Vrancea, Galați, Brăila, Argeș, Ilfov, Ialomița, Sibiu, Satu Mare.

Ca Director Județean există oportunitatea de a organiza inițiative pentru și cu tinerii din comunitatea ta pentru a încuraja participarea la viața publică. Printre responsabilitățile unui Director Județean CTR se numără:

– să țină evidența actelor/documentelor/adreselor transmise către autoritățile locale sau primite de către acestea;

– să se implice și să sprijine organizarea evenimentelor la nivel local/județean;

– să contribuie la formarea unei federații de tineret la nivel județean;

– să urmărească ședințele Consiliului Județean și ale Primăriei din reședința de județ;

– să realizeze campanii de lobby și advocacy;

– să ajute la elaborarea și transmiterea adreselor/comunicatelor de presă către autoritățile publice locale/județene.

Pentru a se înscrie, candidatul trebuie să completeze acest formular, urmând să fie contactat pentru un interviu. În ceea ce privește eligibilatea, cele mai importante criterii sunt: experiența de min. doi ani într-o organizație non-guvernamentală și să aibă între 18 și 35 de ani. Pentru mai multe detalii puteți accesa fișa postului.

Echipa CTR are nevoie de tineri implicați care doresc să comunice nevoile sectorului de tineret către autoritățile locale. Aceștia vor avea oportunitatea de a analiza situația din județul lor și de a primi sprijinul CTR și a celorlalte structuri de tineret din cadrul federației pentru a realiza diverse demersuri.

„Prin campania de recrutare directori județeni ne dorim să ajungem la acei tineri care își doresc să conecteze CTR cât mai bine la firul ierbii, la realitatea tânărului de rând. Activitatea de Director Județean CTR este importantă pentru că rolul tău o să fie acela de a cunoaște nevoile tinerilor și ale ONGT-urilor din județul tău, de a coagula oameni, idei, soluții, de a fi în contact cu politicile publice pe care noi le promovăm la nivel național și de a merge în fața decidenților (primar, președinte de CJ, consilieri s.a.) pentru a-i convinge că tineretul trebuie să fie o prioritate pe agenda lor, nu doar la nivel declarativ ci, în special, prin fapte. Credem în motivația nealterată a tinerilor care doresc să-și reprezinte generația. Tineri care să pornească de jos, să aibă curajul de a fi printre ceilalți și de a-și face vocea auzită atunci când alții nu se descurcă să o facă pentru ei.”, Gabriel Carnariu, Președinte CTR.

***

CTR reprezintă principalul partener neguvernamental pe probleme de tineret în raport cu autoritățile și instituțiile publice centrale abilitate în domeniul politicilor pentru tineret. Scopul Consiliului Tineretului din România este de a acționa pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate, precum și în vederea creșterii participării active a acestora la viața comunităților din care fac parte. CTR sprijină și susține interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, național, european și internațional.

CTR și-a asumat misiunea de a asigura prezența unei voci puternice a tinerilor în plan instituțional și public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii și care pot avea un impact semnificativ asupra tinerilor, inclusiv în domenii care vizează ocuparea, educația, sănătatea, participarea civică și politică și voluntariatul.

În prezent, CTR reunește 23 de structuri federative, cu o rețea de peste 500 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

 

 

Categorie: Știri
Etichete: Consiliul Tineretului din România (CTR), Gabriel Carnariu, Președinte CTR, recrtutare ctr
Distribuie:
Articolul anterior
Victorii cu „Șepcile roșii“!
Articolul următor
„Coada noastră cea de toate zilele” este lecția predată inclusiv bebelușilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie