CONTRE politice pe tema banilor alocați CENTENARULUI MARII UNIRI la Arad

tripa glad
Distribuie:

 

Deputații Glad Varga și Florin Tripa polemizează, în numele partidelor politice pe care le reprezintă și ale lor personal, pe tema banilor alocați din fonduri naționale Centenarului Marii Uniri care se va sărbători anul viitor, inclusiv la Arad.
Mai jos aveți luările lor publice de poziție față de acest subiect.

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Glad Varga (PNL): „Încă o dovadă a neputinţei şi dezinteresului PSD: Vrancea a primit 4,2 milioane Euro pentru centenar, Aradul sau Alba Iulia au primit zero lei”

Deputatul PNL Glad Varga acuză guvernarea PSD- ALDE, în spetă și pe Parlamentarii PSD arădeni, că au scos Aradul de pe harta Centenarului Marii Uniri, conform ordinelor conducerii centrale a partidului, de a marginaliza judeţele care nu sunt conduse de către ei.

„Conform unei Hotărâri publicate în Monitorul Oficial, judeţul Vrancea a primit 4,2 milioane de euro , din fondul de rezervă al Guvernului, pentru „Centenarul Primului Război Mondial“. Cu aceşti bani, Consiliul Judeţean Vrancea nu doar că va desfăşura manifestări comemorative pentru a marca Centenarul Primului Război Mondial, va restaura şi reabilita monumente, ci va finanţa o serie de lucrări de interes public, cum ar fi construirea de poduri, asfaltări de drumuri şi înfiinţarea unor parcuri.

Prin contrast, Aradul a fost scos de pe harta Centenarului Marii Uniri, inclusiv prin voturile parlamentarilor PSD de Arad, care, în loc să fie alături de noi, cei de la PNL, în încercarea de a reintroduce Aradul în acest circuit, au preferat să lase judeţul la mila Guvernului şi conducerii centrale a PSD, doar pentru că nu îl conduc ei.

După ce au susținut că Departamentul Centenar va aloca Aradului banii necesari, iată că acum vor să reorganizeze acest departament, pentru ca Guvernul să poată da bani doar acolo unde conduc baronii roşii.

Solicităm Ministerului Culturii să aibă în vedere că la Arad problema Monumentului Marii Uniri nu este rezolvată, răspunsurile la interpelări sunt ocolitoare, evazive, de genul ştim care este situaţia, dar nu avem ce face.

PNL Arad va face tot ceea ce este omeneşte posibil ca Aradul să poată cinsti aşa cum se cuvine memoria corifeilor Marii Uniri, pentru că este inadmisibil ca promotorul acesteia să fie lăsat în umbră, uitat şi umilit, cu sprijinul celor pe care arădenii i-au trimis în Parlamentul României. Aceştia, însă, au dovedit că nu i-a interesat decât să ajungă acolo, pentru a sluji interesele proprii şi pe cele ale şefilor de partid”, declară deputatul PNL Glad Varga

18.07.2017 / Departamentul de Comunicare al PNL Arad

………………………………………………

Florin Tripa: „CJA nu a solicitat bani pentru Centenarul Primului Război Mondial”

Deputatul PSD Florin Tripa se arată indignat de luarea de poziţie a parlamentarului PNL Glad Varga, în care acesta din urmă critică Guvernul României pentru că nu a alocat bani judeţului Arad în vederea Centenarului Primului Răboi Mondial.

Florin Tripa arată că liberalul este într-o mare confuzie şi încurcă Centenarul Marii Uniri cu Centenarul Primului Război Mondial. În plus, Tripa afirmă că autorităţile judeţene arădene nu au făcut nicio solicitare pentru a primi bani, aşa cum au făcut autorităţile din judeţul Vrancea.

„Liberalul Glad Varga a avut o ieşire publică necontrolată, în care spune că judeţul Vrancea a primit 4,2 milioane de euro de la Guvern, pentru Centenarul Primului Război Mondial, iar Aradul şi Alba au primit zero lei. Este adevărat, însă acesta uită să spună că autorităţile judeţene din Arad nu au solicitat fonduri, aşa cum au făcut-o cele din judeţul Vrancea. În urmă cu două săptămâni, Guvernul României a adoptat o hotărâre  privind alocarea de fonduri pentru Centenarul Primului Război Mondial. Consiliul Judeţean Arad, condus de colegii liberali ai lui Glad Varga, nu a solicitat însă niciun leu pentru a organiza evenimente dedicate primei conflagraţii mondiale. Nu văd cum ar fi putut aloca Guvernul României bani, din moment ce nu a existat o solicitare în acest sens din partea Consiliului Judeţean Arad.  Nu exclud ca domnul Glad Varga să fie într-o mare confuzie: să încurce Centenarul Primului Răboi Mondial cu Centenarul Marii Uniri. Nu îmi explic ce poate avea PNL împotriva alocării acestor fonduri din care se vor restaura monumente, se vor planta peste 350.000 de copaci, se va reface un pod şi se vor organiza evenimente de comemorare a soldaţilor români care s-au jertfit pentru ţară. De altfel, în acel judeţ sunt mai multe localităţi în care s-au dat bătălii importante în Primul Război Mondial. Au fost lupte care au făcut ca România să nu dispară de pe hartă, în ciuda faptului că Puterile Centrale ocupau o bună parte din ţară. Este inacceptabilă ignoranța celor de la PNL Arad, care sunt în stare în goana după imagine să calce în picioare istoria României. Avem speranța că domnii parlamentari PNL Arad vor lăsa demagogia deoparte și vor avea mai mult respect pentru jertfa eroilor români căzuți la Mărăști, Mărăşești și Oituz”, a afirmat deputatul PSD Arad

19.07. 2017 / Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Arad, bani, centenar, Florin Tripa, Glad Varga, marea unire, PNL, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” – premiați pentru comportamentul de la exercițiul NATO „Brave Warrior 17” [VIDEO]
Articolul următor
Consilierul local Marin Lupaș a observat dezastrul de la Pădurea CEALA. Are câteva idei de soluții [FOTO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie