Crucea Roșie filiala Arad a accesat proiectul de educație orală susținut de COLGATE România, adresat elevilor din clasele primare

crucea-rosie_arad
Distribuie:

Șapte milioane de copii au participat la Programul Școlar Colgate în cei 29 de ani de la debutul acestei inițiative în România.

Crucea Roșie filiala Arad a accesat proiectul de educație orală susținut de COLGATE Romania, proiect care s-a adresat elevilor din clasele primare 0-IV din județul Arad.

In cadrul proiectului au fost instruiți 8000 de elevi, cu o pondere de 60% din județ, orașe mici și comune.

Activitatea a fost susținuță de 48 voluntari ai filialei, medici, asistenți, învățători, profesori care au derulat ore de educație dentara la copii.

Au fost asigurate materiale demonstrative, maxilare, film animat cu Măseluța care știe să se spele corect pe dinți. Elevii au primit pachete cadou cu perie, pasta de dinți, orar de completat cu datele efectuării activității.

Activitatea a fost continuată și cu părinții copiilor cărora li s-a expus necesitatea urmăririi și insistării asupra importantei igienei orale.

Mulțumim voluntarilor implicați care au sprijinit activitatea și sperăm să mai putem accesa și alte proiecte legate de educație de sănătate necesare pentru prevenirea bolilor.

(Comunicat de presă – Crucea Roşie Română Filiala Arad)

***

Realizat de Crucea Roșie Română cu suportul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică și susținut financiar de Colgate România, programul se adresează elevilor din clasele primare din întreaga țară.

În perioada martie – iunie 2022, alți 95 000 de copii din județele Arad, Călărași, Constanța, Galați, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui au învățat de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să „crească” un zâmbet sănătos.

Informațiile au fost transmise pe înțelesul copiilor prin cântece, jocuri și prin filmul educațional de animație „Doctorul Măseluță și supereroii dinților sănătoși”.

La finalul fiecărei lecții, copiii și părinții au primit din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentară, un pliant cu sfaturi, precum și un calendar în care echipa părinte-copil au bifat zilnic realizarea periajului.

Giuseppe Omar Laruccia, Directorul General al Colgate Romania:

„Suntem mândri că Programul Școlar Colgate a ajuns la impresionanta cifră de 7 milioane de copii români, oferindu-le educație și mostre gratuite de produse de igienă orală.

Acest lucru nu ar fi putut fi realizat fără devotamentul și fără implicarea, pe parcursul celor 29 de ani, a angajaților companiei noaste, a voluntarilor Crucii Roșii Române, a medicilor pedodonți, a medicilor școlari și a studenților stomatologi, a partenerilor noștri de afaceri.

Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri care au transmis mai departe informațiile despre igiena orală și care au făcut posibilă distribuirea Pachetului Școlar în comunitățile de copii”. 

Antonia Maria Sava, câștigătoarea Concursului Internațional de Artă Colgate „My Bright Smile™”

Elevii din cadrul programului pot participa la Competiția „My Bright Smile™”, un concurs internațional cu desene inspirate din lecțiile de igienă a dinților. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”.

Antonia Maria Sava, elevă a Liceul Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara, este câștigătoarea Concursului Internațional de Artă Colgate „My Bright Smile™” din acest an.

„Desenul meu reprezintă Pământul printre alte planete. Pământul zâmbește fericit fiindcă are dinții sănătoși!”, a explicat Antonia Maria Sava.

Mica pictoriță a fost recompensată cu bursa Colgate „My Bright Smile™” în valoare de 250 de dolari, iar clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Grupul „Dinți și Părinți”, comunitatea părinților care își doresc zâmbete sănătoase pentru copiii lor

Lansat în urmă cu un an, grupul de Facebook „Dinți și Părinți” continuă să crească. Informațiile oferite de Crucea Roșie Română, Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică și echipa de medici responsabili de campaniile de educație de la Colgate sunt completate de răspunsuri la întrebările părinților, oferite de medici stomatologi pediatri, dedicați micilor pacienți și părinților acestora.

„Ne bucurăm să vedem interesul părinților pentru menținerea sănătății copiilor! Pe lângă sfaturi legate de igiena orală, grupul „Dinți și Părinți” oferă utilizatorilor materiale create de specialiștii Crucii Roșii Române despre nutriția echilibrată, activitatea fizică, primul ajutor, comunicare cu copilul și multe alte informații despre problemele actuale de sănătate cu care ne confruntăm.

Părinții și voluntarii intră in dialog și astfel învățăm unii de la alții cum să avem o viață mai bună, cum să răspundem provocărilor cotidiene”, declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Copiii cu nevoi medicale speciale, în focus prin proiectul OSCAR

Rolul părinților este cu atât mai important în cazul copiilor cu nevoi medicale speciale. De aceea, grupul „Dinți și Părinți” oferă informații și sfaturi publicate pe platforma online a proiectului OSCAR – Oral Special Care Academic Resources (https://oscarpd.ro) – al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

În țara noastră există aproximativ 70.000 de copii cu nevoi speciale,

având probleme fizice și somatice, psihice, de auz, vizuale, HIV/SIDA, boli rare, surdocecitate, dintre care 60 de procente au o afectare severă.

„Sănătatea oro-dentară este importantă pentru toți copiii, însă în cazul copiilor cu patologii generale, problemele stomatologice pot agrava o situație deja extrem de complexă, ceea ce face ca profilaxia să aibă o importanță poate și mai mare.

Prevenția va fi cu atât mai eficientă cu cât legătura între părinți și echipa stomatologică se realizează mai devreme, aducând la îndemâna familiilor informația corectă și personalizată despre îngrijirea sănătății orale în cazul diferitelor afecțiuni generale.

Grupul „Dinți și Părinți” facilitează tocmai această comunicare directă, din care noi toți – părinți și medici deopotrivă – câștigăm experiență și învățăm să ne ajutăm reciproc pentru a asigura și copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătății un zâmbet cât mai sănătos”, declară dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

***
Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, elmex®, meridol® și Duraphat®.

Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de stomatologi, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ și investește anual într-o serie de programe educaționale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătățirea parametrilor sănătății orale pentru populația din România.

Pentru mai multe informații despre proiectele și produsele Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgate.ro.

Pentru a afla mai multe despre Programul Școlar Colgate, dedicat sănătății orale, parte
integrantă a proiectului global Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, vă rugăm să vizitați
http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității.

Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației. Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) este organizația profesioniștilor din medicină dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări membre, cuprinde peste 15.000 de medici stomatologi.

ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii stomatologi pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Crucea Roșie Română, Crucea Roşie Română Filiala Arad, proiect de educație orală susținut de COLGATE, proiectul OSCAR
Distribuie:
Articolul anterior
BACALAUREAT 2022: Rezultatele inițiale, înainte de contestații, în județul Arad
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Incendiul de la Horia, DECLANȘAT INTENȚIONAT, a fost lichidat. Au ars 10 ha de grâu și 5 de miriște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…