Cu prilejul sărbătorilor, jandarmii arădeni iau măsuri de prevenție pentru menținerea ordinii publice

jandarmi
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

În perioada 23 – 27 decembrie a.c., jandarmii arădeni se vor afla în misiuni specifice alături de celelalte instituții cu atribuții pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, în toată zona de responsabilitate teritorială.

Având în vedere că pe parcursul acestor zile, zonele centrale ale localităților vor fi tranzitate de un număr mare de persoane, jandarmii vor fi prezenți în târgurile de Crăciun, proximitatea centrelor comerciale  și piețe, pentru a preveni orice fel de situație care ar putea tulbura liniștea publică.

De asemenea, în această perioadă se va acorda o atenție deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice, cât și la folosirea lor.

Totodată, pe tot parcursul sărbătorilor, vor fi constituite echipe specializate de intervenție pentru menținerea ordinii publice, atât prin patrule de jandarmerie cât și prin patrule mixte, polițist-jandarm, pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor, pentru intervențiile la apelurile 112 și pentru gestionarea eficientă a unor posibile situații conflictuale ce pot apărea în zona noastră de responsabilitate.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă al participanților la  manifestările organizate în spațiul public, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii transmit următoarele recomandări:

  • Nu folosiți materiale pirotehnice, deoarece acestea pot genera producerea unor evenimente negative cu efecte asupra sănătății;
  • Supravegheați copiii, pentru a evita situațiile de rătăcire și pentru prevenirea eventualelor accidente;
  • Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor aflați în apropiere, sau apelați numărul unic de urgență “112”.

În speranța că în această perioadă ne vom bucura cu toții de Sărbătoarea Nașterii Domnului fără incidente, urăm tuturor cetățenilor sărbători binecuvântate și La mulți ani!


Biroul de presă al Jandarmeriei Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: jandarmi, târguri de Crăciun
Distribuie:
Articolul anterior
Spectacole online de teatru pentru copii, cu piese de Crăciun, în 23 și 24 decembrie
Articolul următor
Despre VI-FE, numai de bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie