Decizie ISTORICĂ: Patriarhia Ecumenică permite a doua căsătorie pentru preoți văduvi sau în cazul divorțului intentat de soție

PATRIARHUL BARTOLOMEU
Distribuie:

 

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a luat decizia importantă de a permite a doua căsătorie pentru preoți în caz de văduvie sau în cazul divorțului intentat de soție.

Potrivit Ethnikos Kirikas citat de Romfea, această decizie nu include situația în care preoții își părăsesc soțiile și doresc să se căsătorească cu altcineva.

De asemenea, se subliniază faptul că fiecare caz va fi analizat separat și trimis episcopului locului, ca mai apoi să fie validat și de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

Potrivit sursei citate, a doua slujbă a căsătoriei pentru preoți va fi diferită, cuprinzând o simplă rugăciune și va fi oficiată într-un cerc familial foarte restrâns.

În următoarele zile, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu (FOTO) va transmite o scrisoare oficială cu detalii și indicații precise.

Sursa: basilica.ro

În această situație se află mai mulți preoți ortodocși din România și chiar din Arhiepiscopia Aradului – până la această decizie luată după îndelungi dezbateri și analize, inclusiv „caz cu caz”, ei fiind nevoiți fie să aleagă calea călugăriei, fie să iasă din sânul Bisericii.

 

Categorie: Știri
Etichete: a doua căsătorie, căsătorie preoți, Patriarhia Ecumenică, ştiri externe, ştiri ortodoxe, ştiri religioase, Taina Cununiei
Distribuie:
Articolul anterior
Halterofila CSM Arad, Luciana Condurache (15 ani) a strălucit pe podium la „Naţionalele” seniorilor ce s-au desfășurat la baza AMEFA
Articolul următor
Succese pentru reprezentantele Aradului. Șoimii Lipova – pe primul loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe