Din luna octombrie, salariul minim brut crește cu 10%

salariul minim
Distribuie:

Mihai Fifor:  Decizia premierului Marcel Ciolacu de a crește salariul minim reprezintă o măsură de echitate socială, care completează pachetul de măsuri pe care Guvernul tocmai și-a angajat răspunderea.


[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Este o decizie care se înscrie în abordarea generală a PSD de a-i proteja pe cei cu venituri mici, care muncesc cinstit. Măsura vizează în primul rând salariații cu venituri mici din mediul privat, pentru că în acest sector sunt cei mai mult angajați cu acest nivel de salarizare.

Din luna octombrie, salariul minim brut crește cu 10% de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, ceea ce înseamnă cu 181 de lei mai mult în buzunarul fiecărui angajat din această categorie. În total, sunt 1,5 milioane de salariați!

Cele mai multe calcule prezentate anterior în presă nu sunt corecte pentru că nu iau în calcul menținerea facilității ca 200 de lei din salariul minim să fie scutiți de taxe.

Această facilitate se menține până la finalul acestui an.

Până la 1 ianuarie, guvernul va mai opera o nouă majorare a salariului minim general, astfel încât scoaterea facilității sumei neimpozitate de 200 de lei să nu diminueze valoarea salariul minim net.

In ceea ce priveste amânarea adoptării creșterii salariului minim pentru angajații din construcții și agricultură (ind. alimentară), Ministerul Finanțelor nu a luat în calcul faptul că majorarea salariului minim din aceste sectoare de la 4.000 de lei la 4.500 de lei la construcții, respectiv de la 3.000 de lei la 3.300 de lei în agricultură, nu ar fi compensat în totalitate eliminarea facilității privind scutirea de la pata CASS.

Prin urmare, premierul Marcel Ciolacu a intervenit și a solicitat Ministerului Finanțelor să refacă toate calculele, astfel încât angajații cu salariul minim din aceste două sectoare să nu piardă niciun leu din salariul net, după scoaterea facilității privind CASS.

Ceea ce este important este că salariații din aceste două sectoare vor avea în continuare un salariu minim net mai mare și nu vor pierde niciun leu în momentul intrării în vigoare a legii pe care Guvernul și-a angajat răspundere și care conține prevederea eliminării scutirii de la plata CASS pentru salariile din construcții și agricultură.” – Deputat Mihai Fifor, Președinte PSD Arad.

 

Biroul de Presă al PSD Arad


 

 

Categorie: Politice
Etichete: măsură de echitate socială, masuri fiscale, Mihai Fifor, presedinte PSD Arad, PSD, salariul minim brut
Distribuie:
Articolul anterior
Încă trei grupe de juniori ai Academiei UTA vor primi mingi de la SCU
Articolul următor
O tănâră disk-jockey decedată pe plaja de la Mamaia Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…