Doi bărbați din Mădrigești au fost reținuți de polițiștii din Gurahonț pentru că au BRACONAT cu o armă de calibrul 308, NEÎNREGISTRATĂ

braconier
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR ȘI BRACONAJ CINEGETIC

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii Secției rurale nr.10 Gurahonț au reținut pentru 24 de ore, doi arădeni bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

În noaptea de 7/8 iunie a.c., polițiștii au depistat în flagrant doi bărbați de 39 și 46 de ani din Mădrigești, în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare din aceeași localitate, având asupra lor o armă de vânătoare de calibrul 308.

În urma verificării armei de către specialiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, s-a constatat că pe țeava se afla un cartuș de calibrul 308, iar alte patru de același calibru se aflau în magazia armei.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că la data de 7 iunie a.c.,  fără a deține o autorizație de vânătoare legală, cei doi bărbați s-ar fi deplasat pe fondul de vânătoare din Mădrigești, aflat în administrarea Ocolului Silvic Gurahonț, în scopul de a vâna. De asemenea, în urma verificării armei în bazele de date, s-a constatat că aceasta nu figurează ca fiind înregistrată.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

În baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 9 iunie a.c., față de aceștia a fost dispusă de către magistrați măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Notă: imaginea are scop comparatistic – foto: Google

 

Categorie: Știri
Etichete: arme si munitii, braconaj cinegetic, Gurahont, madrigesti, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Dacă BABA nu poartă uniformă, e prinsă cu plasa cu țigări… la Fortuna
Articolul următor
Volumul „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” a fost lansat la Muzeul Literaturii din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie