E criză de paturi la PEDIATRIE. „Conducerea Spitalului a decis reducerea locurilor destinate pacienților minori cu infecție SARS CoV-2”

spitalul județean arad
Distribuie:
Informare SCJU Arad, 07.11.2022

Afecțiunile respiratorii de sezon încep să își facă tot mai simțită prezența în rândul copiilor! În cadrul Secției Clinice Pediatrie II, doar în ultimele 72 de ore au necesitat internare 38 de copii, mai bine de jumătate dintre ei  prezentându-se în Unitatea de Primire Urgențe cu afecțiuni respiratorii de sezon.

Dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru:

„În condițiile epidemiologice ale sezonului rece, numărul de internări în Secția Clinică Pediatrie II a crescut semnificativ. Pentru o secție care, în mod obișnuit, are 42 de paturi, doar în ultimele trei zile s-au consemnat 38 de internări. Facem apel la calm și înțelegere pentru această situație specială. Menționăm că până acum tot în cadrul Secției Clinice Pediatrie II se făceau și internările pentru patologia infecțioasă non-Covid-19”, a explicat dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru, medic șef Secție Clinică Pediatrie II.

Pentru a asigura un număr suficient de paturi și în contextul în care astăzi sunt doar doi copii diagnosticați cu Covid-19,  conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis reducerea locurilor destinate pacienților minori cu infecție SARS CoV-2. Astfel, în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii a rămas un salon destinat  pacienților COVID-19, iar 20 de locuri sunt alocate pentru pacienții minori, diagnosticați cu patologie infecțioasă.

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: criză de paturi, medic primar pediatru, medic șef Secție Clinică Pediatrie II, SARS-CoV-2, Simona Dumitra
Distribuie:
Articolul anterior
Criza gunoiul a lovit tot județul. Plătim scump un serviciu prost gestionat. A.D.I DEȘEURI #REZISTĂ
Articolul următor
Două filme de la care poți ieși mai bun, pe gratis, la Cinema „Arta”: documentarul „Paradisul Naivilor“ și animația muzicală „Insula“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie