E OFICIAL: administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad!

terenuri desfiintate
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

USR va sesiza organele penale

Ceea ce arădenii, și mai ales cei care îndrăgesc sportul bănuiau, se dovedește a fi adevărat: stadioanele orașului au fost demolate de administrația Falcă ilegal! Deputatul Sergiu Cosmin Vlad (USR) s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului în legătură cu desființarea stadioanelor arădene Vagonul, Strungul și Telecom. Ținând cont și de implicarea firmei primarului, vorbim de posibile conotații penale, iar USR se va adresa organelor competente.

În răspunsul primit de la MTS  (vezi adresa din atașament) se precizează că „schimbarea destinației bazelor sportive la care se face referire s-a făcut FĂRĂ RESPECTAREA LEGISLAȚIEI în vigoare”.

Primarul Gheorghe Falcă a încălcat prevederile articolului 79 din Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, care spune:(1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate. Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului.”

Ministerul vine și subliniază cănu a inițiat niciun act normativ pentru schimbarea destinației sau desființarea acestor baze sportive, nu i s-a solicitat avizul pentru desființarea vreunei baze sportive din cele enumerate si nici nu i s-a solicitat un aviz pentru construirea prealabilă a altor baze similare celor desființate.

Sergiu Cosmin Vlad: Aradul a pierdut definitiv trei stadioane, arena UTA-ei este pentru mult timp scoasă din funcțiune, stadionul Motorul impracticabil, terenurile din Subcetate sunt deteriorate. Echipa simbol a orașului joacă în județ, după ce anul trecut a oferit întregii țări momente pentru care nouă ne este rușine. Acum   s-a dovedit că administrația locală a distrus bazele sportive cu încălcarea flagrantă a legislației. Aici Gheorghe Falcă nu mai are pe cine să dea vina, s-a comportat cu patrimoniul Aradului ca și cum ar fi proprietatea sa personală, iar cetățenii, ca de obicei,sunt cei care suportă consecințele. Singura soluție este o nouă administrație, care să repare răul deja făcut, să construiască alte stadioane în locul celor demolate. Ne vom adresa Parchetului și DNA, omul acesta trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni.

 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: administrația Falcă, DANA, deputat Sergiu Cosmin Vlad, Gheorghe Falca, Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, Ministerului Tineretului și Sportului, schimbarea destinației bazelor sportive, usr arad, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Mesaj EMOȚIONANT și MOBILIZATOR al „Lorzilor de la OLD-BOYS UTA”, pornind de la „inexplicabila linie de clasament” a echipei-fanion
Articolul următor
Dorel Căprar : Numirea lui Mihai Fifor ca ministru al Apărării constituie un plus important pentru organizaţie şi pentru Arad

5 comentarii. Leave new

 • Rusine demolatorului falca !

  Răspunde
 • Când oamenii au înghețat în fața Primăriei în iarna lui 2012, sperând că vor fi luați în seamă de arădeni și că vor scăpa de Falcă, cetășenii revoltați priveau la mâna de protestatari din tramvai, în loc să îngroașe rândurile protestatarilor. Acum nu mai avem stadioane pentru că același individ a fost ales de aceiași alegători care acum își aduc aminte de bazele sportive ale Aradului. Mai uitați-vă prin presa vremii și citiți ce revendicări aveau înghețați aceia. Acum e mult prea târziu. Nici pușcăria nu v aduce înapoi bazele sportive.
  Atenție la PARCUL EMINESCU și la PIAȚA CATEDRALEI. În curând probabil pe acolo vor trece alte interese. Din alea bine=făcute. Cu ambele mâini dar și cu mâneci suflecate de atâta treabă.

  Răspunde
 • Lucian, fă tu corecturile. Că sunt câteva greșeli . Chiar și prima frază, abundă de repetiții inutile. POți să o modifici fără a-i schimba sensul. Mersi

  Răspunde
 • avatar of moțiu daniel
  Moțiu Daniel
  13 septembrie 2017 22:39

  Pe bazele alea sprtive, nu presta nimeni nici o activitate. Ba din contră, deveneau gropi de gunoi a le locatarilor care locuiau în apropiere și își renovau apartamentele. La nivelul fotbalului românesc, aş desființa toate stadioanele din țară. Însă nu vede nimeni faptul că: pentru a avea papa în frigider, nu mai trebuie să tai orașul în două. Dacă tot au fost construite ineficient, unele centre comerciale, dece pana mea sunt pline? Concluzia e ca în loc de stadioane goale, avem centre comerciale pline. Întrebarea mea e: care parte e mai benefică pentru populație?

  Răspunde
  • Istetule Legea e lege si pentru sulica de Falca iar centrlr comerciale se puteau construi si in alta locatie asa ca linge mai departe dar eu tot sper ca prstul asta de primar sa ajunga dupa gratii.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie